Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru söylemişsin unforgivenetena Baterimin zilleri vasat olduğundan sesi vasat En iyi zil dünya çapımda sadece İstanbul'da yapılıyor bu da gurur verici hepimiz adına.
    Sevgili çantan üstad aşağıdaki resimlere bakınca ne düşünüyorsun? Ne dersin oluru varmı önümüzdeki sene için
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

ya da daha mütevazi olarak;

• dostlar sizin güzelliğiniz.
    Serden bey,
    McIntosh kasar. bence hiç bulaşmayalım derim.

unutmadan istenirse hop.in arası 1mt. olsun. benim için sıkıntı yok ve imkan dahilinde olabilen en iyi yerleşim
    şeklinin bu olduğunun farkındayım.
  • Abi la scala yerlesim seklim hakikaten sakat iki hoparlor arasi 70cm olacak is degil ama ne care...
    Peki mc nin semasi ve ya kendi bulunsa tum degerleri kagida dokulse bir sonuca varamazmiyiz! Nesi bizi cikmaza sokar? Dis kasa cidden kasar onu biliyorumda icinde endisem yok gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serden bey önceki konunuzu ve bu sayfayı komple okudum tebrik ederim emek verip güzel bir cihaz ortaya çıkarmışsınız cihazınızı keyifle dinlemek nasip olsun yakışır bunca emeğe. McIntosh cihazını kolonlaya bilirseniz nette tarih yazarsınız artık tekrar tebrikler
  • Tesekkurler. Bu destekle ve kiymetli ustadimiz ve saglam ekibimizle yas tahtaya basmaz onunda altindan kalkariz Allahin izniyle Lakin servis semasi, trafo, kasa calismasi ve malzeme temini gibi cok uzun soluklu bir yolculuk baslar. Bunun icin de cok emek ve maddi kaynak gerekir tartismasiz. 2500 tl ye bitiririz diye yola cikip 3850 tl yi bulan calismanin yaninda bu 6000 tl yi oldurmez zannedersem. olacagina emin olursam gerekirse tuketici kredisi ceker yine kaynak saglanir mc kolonu icin kesinlikle degecektir. Bakalim ustad ne diyor olmaz derse bu is tartismasiz baslamadan biter kafamda cunku itimadim sonsuz kendisine

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Doğru söylemişsin unforgivenetena Baterimin zilleri vasat olduğundan sesi vasat En iyi zil dünya çapımda sadece İstanbul'da yapılıyor bu da gurur verici hepimiz adına.
    Sevgili çantan üstad aşağıdaki resimlere bakınca ne düşünüyorsun? Ne dersin oluru varmı önümüzdeki sene için

ya da daha mütevazi olarak;

Servis, şeması ve tüm değerler (trafo, simler, voltaj vs) ayrıntılı olarak temin edilebilirse kaçarı göçeri yok elimizden kurtulamaz; çünkü çalışan ekibi gözlerimle gördüm, forumdaki başta The_cantan olmak üzere destek veren, kafa patlatan üstadları tanıdım ve en başta tuttuğunu koparan, her türlü zorluğa büyük sabırla göğüs geren Serden Beyi gördüm.
    Birileri yapalım desin yeter... @amdfx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgivenetena -- 21 Temmuz 2013; 0:27:51 >

• Dostum isin oluru olursa bu sefer ozgun calisma dusunmuyorum. Aksine olabildigince orjinali her anlamda kopyalamak olacak hedefim. Cunku biliyorum ki buyuk bir kesim ozgun DIY den cok marka bagimlisi ve asigi. Bu konuda hastalik bende de yok degil hani mc takintisi bende de var yaklasik 25 yildir

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    MC, takıntı yapılmayacak bir cihaz mı? DIY amplinin ne kadar emek gerektirdiğini gözlerimizle görüp yaşadık. Montajı yapan üstadlarımızın şemayı sil baştan yenilediğini, şemadaki hataları bile ayıkladığını gördük.
    Durum böyleyken, MC gibi zaten çalışan ve göz önünde olan cihazın daha az uğraştıracağından adım gibi eminim.
    Bence sıkıntı çıkaracak bir durum varsa o da çıkarılacak ürünün sayısının az olmasının zaman ve emek harcayan üstadlarımıza bir getirisinin olamayacağı ki bu da üstadlarımızdan karşılıksız emek vermelerini tekrar isteye(meye)ceğimiz anlamına gelmesidir.
    4-5 tane birden yaptırıp üstadlarımızın emeğine de teşekkür dışında da karşılık verirsek yapılamayacak bir iş olmaktan çıkar.
    sen ne dersin hocam?
  • Bakis acinda dogru ve degisik bir yaklasim. Elbette bizdeki DIY lambalilar bir ilk icat adina bir nevi hayrina, hifi dostliguna ve meslek askina yapildi. Ilk uretim zor ve masrafli iken seninki seri ve daha az zahmetli oldu. Resmini paylastigim mc lerin orjinal sifir fiyatina bir bak istersen sonra kopyasi ne kadara deger onu dusunelim

Sen fiyatını araştırmışsındır en düşük fiyatı ne kadar?
  • Ilk resimdeki avrupa satisi 22000 dolar sifiri.
    Ikinci eli 14.000 dolar ornek link :
    http://app.audiogon.com/listings/mcintosh-mc2301-perfect-condition
    Hi-end' in end'i civarinda fiyatlar ucuyor TR de uzerine yuzde 40 daha koy oyle hesapla

• Bencede icini ne dosersen dose en kotu ihtimalle sabaha kadar kasasini ve isiklarini otur seyret. Diger hi-end alternatifler gibi cirkin gorsel abidesi degil aksine sanat sahaseri

• McIntosh bu işin sevdalılarının everestidir başarılı bir klonlama yaparsanız McIntosh ve la scala düşüncesi dahi rüya gibi sizin salon zirve nasıl bir yermiş diye merak edip o rüyayı yaşamak isteyenlerin hayallerini süsleyen bir mekan haline gelir sonuçta soyadınız sabancı da olsa McIntosh zirvedir.

eğerki bu işe girişecek olursanız şimdiden başarılar serden bey
  • Cok guzel betimlemissiniz durumu. Bakalim hep beraber arastirakim. Elimize gecebilecek donelere ve arastirmalara gore degerlendirelim. Bahsettiklerimi kalem kalem kagida dokebilirsek yaklasik en kotu ihtimalle yuzde 20 lik sapmayla maledilecek fiyati bile gormus oluruz. Onu da orjinalin piyasa degeri ile orantilariz.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Bencede icini ne dosersen dose en kotu ihtimalle sabaha kadar kasasini ve isiklarini otur seyret. Diger hi-end alternatifler gibi cirkin gorsel abidesi degil aksine sanat sahaseri

Abi niye öldürdün diyer hi end leri yaw asr emiter iki koy odaya bak sen ışıklara bi ayon koy mono mono bak sen ışıklara bir gryphone koy sadece dokun yeter boulder Yada akustik arts neler bar abi takılmayın bi markaya su diyetlerini de bi araştırın bakalım olurlari var mı

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    ben mc i tek geçerim, isterse som altın olsun diğerleri.
    bu devirde hala doğan serisi araba alıp içine jaguar motoru takanların saplantısından da öteye mc tam bir kara sevda bence
    ikinci eli 14.000 dolar... yuh artık...
    fiyatının yüksek olduğunu biliyordum da bu kadarı da pes doğrusu.
    şunun bir şemasını görelim artık
    bir valiz dolusu malzemeden hashimoto yapmadık mı?
    bu sefer iki valiz dolusu malzeme gider en fazla, bir o kadar para, bir o kadar emek, bir o kadar da sabır
  • süper cüp kullanıcısına yanıt
    Bu işte elini taşın altına koyanların sayısı arttıkça iş de o kadar hafifler bence.
    Ama dediğim gibi önce şemayı tedarik etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

ben mc i tek geçerim, isterse som altın olsun diğerleri.
    bu devirde hala doğan serisi araba alıp içine jaguar motoru takanların saplantısından da öteye mc tam bir kara sevda bence

Siz seviyorsanız tabi birşey demek Abes ama cok büyütmeyin gözünüzde bu isin ucu ses ve görüntü ise ne cihazlar var tr de birer tane bile olmayan cok guzel cihazlar var dinleyin hak vereceksiniz.

• unforgivenetena U kullanıcısına yanıt
    Unforgivenetena fiyatlar yurt dışı fiyatı bizde daha fazla kaçarı yok malum vergisi, ithalatçı, bayii payları ile şişecek tabiki link te paylaştım fiyat konusunda fikir versin diye.
    Erayım, Hi-end dediğimizde hani akla gelen popüler herkesin dilinde markalar vardır Krell, ASR , acoustic research gibi özellikle bu markalarda görseli düzgün bir tek ürün görmedim MC yanında. Daha önce dediğim gibi MC takıntım var. Ses kadar görseli de önemsiyorum. Bu demek değil ki en güzel görsel sadece MC de.
    Fakat araba tutkunlarında bile BMV tutkununa daha iyisini üretmiş Mercedes'i bir türlü sevdiremezsin belki de onun gibi bir şey. Bu arada tüm doneleri MC de bulamaz da senin vurguladıklarında denk getirirsek rotanın dönmesi kadar doğal bir sonuçta yaşanabilir.
    Başta söylediğim gibi herşey kıymetli üstadımız cantan'a bakar. Olmaz derse bu işler tartışmasız olmaz.

Eray aşağıdaki canavarı harbiden güzel buluyormusun, bulmuyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 21 Temmuz 2013; 2:12:17 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.