Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 de olyposa 2 motosikletle gitmistik. O gezide 3 sise Tekirdag ile binmistim ama tekirdaglar arka cantadaydi :)) saka birtarafa trafigin alkol cevirmesinde motosiklet durdurupta ufleten gormus degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir motor ve bir balık avı resmi, Hocam affeder umarım topiği zehirledik ama.

https://store.donanimhaber.com/24/be/bb/24bebb71ba145f14794e8eafd80293a1.jpg[/simage]https://store.donanimhaber.com/36/21/ed/3621ed00414508470d4a262ea60736a7.jpg[/simage]
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 17 Temmuz 2013; 13:59:01 >

• Baslik amacina ilk sayfada az cok ulasti konuyla ilgili sorusu olana hepimiz yardimciyiz. Dolayisiyla muhabbetin zarari yok
    Motosiklet yakiyor resimdeki baligi zipkinla yakaladiysan zor olmadimi aranizdaki mucadele

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Hocam, Motor u sattım malesef kala kala resmi kaldı, Balık ise öyle zıpkınla mücadele edecek bir boyda değil malsef dediğiniz ortalama 5kg üstü Trofe lerde oluyor yanılmıyorsam bu 2-3 kg arasında bir trofe idi, Birde malumunuzdur mutlak bizim zıpkınlarda olta benzeri bir makara ve ortalama 50 ila 100 m arası özel kevlar ip var ilaveten büyük avlar için fazlası olarak zıpkınların kabze sinde bir halka var büyük balıkta vurup siz ykarı çıkıyorsunuz, Av makaradaki ip açtıktan sonra zıpkın ve şamandırayı sürüklüyor, Size kalan botla takip edip durduğu noktada aşagıya inip kendini sıkıştırdığı taşın arasında bir kaç zıpkın daha atıp avı sönümlemek ve yukarı çıkartmak, Tabi yazdığım kadar kolay ve çabuk olmuyor saatler alıyor ve ciddi efor ve risk barındırıyor ama keyifli ve melakketli iştir.

• 90 li yillarda zipkin ve olta kesmeyince bakir Anamur adalarinda dinamit atardik. Bayilan ve olen baliklar su yuzeyinde toplanirdi ve biz denize atlayip toplardik. Davetsiz misafir kopek baliklari ganimetleri toplamamiza engel olurdu o islerden sonra vazgectik kucuk baliklari oldurup deniz nimetlerini kisirlastirmamak icin

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam halen ülkemizde devam eden bir avlanma çeşidi ve türevleri halen devam ediyor, Sizinde dediğiniz gibi geçmişten gelen bir alışanlık.
    Denizde asla av dışında hiç bir canlıya zarar vermem, Küçük, Süs amaçlı veya egosal hiç bir canlıya dokunmam sadece denizde akvaryum gibi izlerim, Ve kesinlikle etik olmayan tüm kara ve deniz avlarına karşıyım, Zaten dernek (Su Altı Avcıları Dernegi) olarak tüzük oluşumunda bu yönde hayli dirsek temesımız hatta katkımız söz konusu gerekli bakanlığa kadar, Olumlu haber şu ki son yıllarda ciddi adımlar atıldı ve atılmaya devam ediyor ama hayli uzun bir süreö yol alınmış olsa da.

Üstelik bana göre en büyük avcı yaşam hakkına sayğı duyandır.
  • Dostum, ilgili yerin halki hicbir kurum ya da kurulusun tedirginliginden degil de bir gecim sekli olan balikciligin devamliligi konusunda yapilan hatayi ve alinan riski farkedip 20 seneyi askin suredir o islere el atmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sörf iyidir, Hatta uçurtma sörfü süper olur, Motor akılla binilir ise korkmaya gerek yok ama dalgınlık, Alkol v.b ve hırs ile binilir ise üzücü sonuçlar kaçınılmaz olur.

sörf candır :) uçurtma sörfünü bu yaz öğrenmeye çalışacağım, snowboard ve rüzgar sörfü zaten yaptığım için tek eksiğim uçurtma hakimiyeti diye düşünüyorum. Araştırmalar başladı, eğer uygun fiyata bir eğitim bulabilirsem tamamdır :)
  • scorpionida kullanıcısına yanıt
    Ah izmirliler ah, İstanbulda zor sörf malesef ama o bölgede hakikatten can sörf
  • Yaz tatilinde nihayet bugün Serden Beyle bir araya geldik.
    Lambalı amplimizi La Scala-II ve RF 7-II ile sürme ve kıyaslama şansım oldu.
    Benim de değerli üstad The_Cantan gibi ses konusunda bazı merak ettiğim noktalar vardı.
    Her iki sisteme de hayran kaldım ve elimdeki RF 82-II'lerime yol gözüktü :)

İlk önce lambalı amplimizi hazırda bağlı bulunduğu La Scala-II'lerle dinledik.

Mükemmel bir natürel ses çıktı. Bu hoparlörün hantal görüntüsünün yanında içerisindeki crossower'ından içindeki sürücülerine hatta amazonda yetişen sese asıl güzelliğini katan huş ağacına kadar özenle üretilmiş bu yılların eskitemediği efsaneye bayıldım. Zaten enstrümanlara ses rengini katanın sadece sürücüleri değil, ağacının da ne kadar önemli olduğunu gösterircesine beni karşısına yapıştırdı.

Sonra merakımızı gidermek için DIY lambalı amplimizi RF 7-II ile eşledik.

RF 7-II'de ses klasikten biraz uzak akustiğe daha yakın, dinamik, çok mükemmel bir ses rengiyle karşılaştım.
    Serden Beyin daha önce de dediği gibi salonda görsel olarak gereksiz bir kalabalıklık hissi yaratmasına rağmen her iki hoparlörün farklı müzik tarzlarında baskınlaştığını fark ettikçe ayrım yapamadan her ikisinin de elde tutulması fikrine sonuna kadar hak verdim.
    Klasik müzikte La Scala coşarken 80'li yılların yabancı pop parçalarında da RF 7-II koparıp götürdü. Hatta Türk pop müzikte Fettah Can'ın "Alem Biliyor" adlı parçasında sanatçının ses tellerindeki küçük nodülleri bile duyduktan sonra "STOP" tuşuna bastım. :)
    Serden Beyin tercihlerinde haklı olduğunu yaşayarak gördükten sonra ben de DIY lambalı amplimi RF 7-II ile sürme kararı aldım, ilk fırsatta ben de bu sisteme sahip olacağım.
    Serden Beye bu müzik ziyafeti, konukseverliği, ikramları ve güler yüzü için çok çok teşekkür ediyorum.
    :)

• unforgivenetena U kullanıcısına yanıt
    Farklı bir amli ile aynı ortam ve sistemde aynı kaynak ile deneme yapma şansınız oldumu ?

Merakım Ampli ne kadar verimli ve ses üzerindeki etkisi nedir.
  • Dostum, imzamdaki Luxman m03 c02 pre power takim ve dbxbx3 prepower takimlar ile (her ikiside 8 ohm da 2x200 watt) suruldu. Unforgivenetanin dusuncesinin benzer sonucuna opera koro sefi Rus Oleg bey ve yine operanin orkestra sefi vleadimir ile de ulasmistik. Orkestra sefi rf7-II yi acoustic sesinden daha cok sevmisti Oleg hocam ise La scala yi. Yani sonuclarin her dinleyeni ayni kapiya cikarmasi tesaduf degil. Burada en guzel tesaduf yaptigimiz DIY amplinin doneminin en iyi entegre prepower larini sattirip, gonlumuzdeki tahta kurulmasi oldu ki aklima her dinledigimde cantan geliyor ve takdirle aniyorum dogru yonlendirmelerini ve nokta tercihlerini.

• @Serden hocam est. teveccühün. cidden kompleks yapıyor bende keyif alman kafi. teşekkür olmasa da olur. :p @Unforgivenetea bilmukable değerli kardeşim saygılar.
    haşimoto ampli cidden emsalsiz, örneksiz duruşuna bak. çizim kağıdından gerçeğe dönüştü.
    dostlarım bu lambalı ampli için bir temel ele alınarak yola çıkıldı.
    nihayetinde amplinin ses cevabında yani freguency responsu için nihai devreye kapasitif ve enduktif uygunlaştırması yapıldı. bunun içinde çoğu kimsenin bilmediği çıkış trafosu parametleri ölçüldü. besleme ve çıkış trafosu arasında iç dirençler, akım ve gerilim en ideal beslemesi tesbit edildi. bias akımı için tentative açıklamalı değerlerde en az bozulma için (AB2 mode vb. THD) çalışma noktası belirlendi. iki kanal arasında olası en az fark birarada tutuldu. neredeyse birebir aynı. integrated yapıda çııkış katları mono blok yapı. IMD bozulma için en iyi malzeme ve uyumlu malzeme bulunup kullanıldı. ve bias uyumu ile match lambalar. girişinde Telefunken in V72 standardını belirlediği en düşük iç gürültü ve vibration a sahip lambası EF86 lambası. girişte sinyal ne kadar temizse çıkışa kadar aynen o temizlik ve sound gider. ve bunu yaparken orijinal bir HI-FI lamba sesi hedeflendi. hasılı kelam güzel bir çalışma oldu. yapanların eline yüreğine sağlık; tekrar tebriklerimi ve saygılarımı iletiyorum.

• bu arada @serden hocam RF7'nin parke yerle irtibatını ne kadar keserseniz bas seslerde toparlanma net, seri atımlı; nasıl desem daha notalı bas ses cevabı alacağını düşünüyorum. öneririm. amma bas ses basıncında da bi düşüş olması olası. denemek lazım.

edit: fotolarda çok güzel bu arada. paylaşım için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 20 Temmuz 2013; 1:38:42 >
  • O hoparlorlerin nefes alamadigi, birbirine dip dibe durdugu ortamda saglikli bir izlenim elde etmek mumkun olmaz. Mekan buysa kucuk bir bookshelf kullanmanizi oneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

O hoparlorlerin nefes alamadigi, birbirine dip dibe durdugu ortamda saglikli bir izlenim elde etmek mumkun olmaz. Mekan buysa kucuk bir bookshelf kullanmanizi oneririm.

Salon 40 metrekare. Fakat resimde çıkmayan diğer kısımlarda koltuk gurubu, masa sandalye, bateri seti, vitrin vs... var. Dip dibe derken La scala dan bahsettiniz zannedersem, yerleşim planı sıkıntısından onları daha fazla ayıramadım. Neyse ki yeni nesil hoparlörler gibi arka kısımda pasif olayı olup duvardan uzaklaştırma derdi yok. Rf7-II lerin arası 1 metre 25cm açık, pasif kısım uğultu yapmasın diye duvardan ise 30 cm uzak.
    240 metre kare evde salon gibi en önemli kısma ayrılmış mimari kısım maalesef az. Bu nedenle evi bile değiştirmeyi düşünmedim desem yalan olur Ferrari almışsak park edecek garajı da düşünmek, yaptırmak zorundayız misali

• hocam hop. araları en az 2 mt. olmalı bence :)
  • Salon esyalarina odakli yerlesim yapmak zorunda kalinca idealden uzaklasmis oluyorum.
    Youtube de yaptigim paylasimlarda da bu oneri gelmisti.
    Ustad ciddi anlamda merak ettigim bu DIY calismayi imkan ve firsat buldukca asr,Ar,mc,accuphase gibi iddiali urunlerle ayni sistem bilesenleri ile surup farkliliklari farketmek. Bu anlamda Istanbul ve ya Ankarada olsam test cok kolay olurdu da cukurovada malesef imkanlar kisitli. Yazdiklarimi resimli videolu mutlaka deneyecegim. Dedigim gibi hifi yolculugunda katettigim yolun kilometre taslari digerlerinin neresinde kafamda soru isareti. Bildigim dogrular sadece bahsettigim prepower kiyaslamalari ile kisitli. Onlardan bir gomlek ustun olmasi varacagi sonuc acisindan cok umit veriyor...

• keyman2 kullanıcısına yanıt
    Pioneer vsx 1011'de sesi %80'e kadar açtığımız halde 2 hoparlörü doyuramadı, DIY lambalı ampli ise sesi %40'a getirdiğimiz halde tok, daha ayrıntılı ve daha dinamik bir ses verdi; hatta biraz daha yüklenmeye kalktığımızda kartonpiyerler ve çift cam pvc pencerelerde çatırtı duyunca daha fazla yüklenmeyi bıraktık; ama şu da bir gerçek ki salonda bulunan gerçek enstrümanların doğal seslerini bu sistemlerde duyabildim, sesi açtıkça da sahnesi ve etkileyiciliği daha da tavan yaptı. Opus grubunun klasikleşmiş Life İs Life parçasını, Serden Bey baterinin başına geçerek çaldı ben de ampliden dinledim ve aynı ortamdaki bu bateri seslerini kıyaslama yaptığımda Life İs Life parçasının başındaki o can alıcı bass girişinin RF 7-II'de ne kadar gerçeğe yakın olduğunu gördüm. Ancak baterinlerin en can alıcı özelliğinin zilleri olduğunu da bilerek bunları da kıyasladım ve Serden Beyin baterisindeki zil seslerinin lambalı amplideki zil seslerinden geride, sönük kaldığını gördüm.
    Hoparlörler arası mesafe beni de rahatsız etti ve bunu Serden Beye ben de söyledim. La Scalalar çok çok yakın, RF7-II'ler ise kapıya dayanmış, mesafeleri açmak için koltuk takımını atmak gerekir ki bu durum ise Serden Beyin eşinin boşama sebebidir, ben böyle bir şeye vesile olmak istemem. :)
    Mono Hashimotonun maliyeti ortadayken DIY lambalı amplilere gönül vermiş The_Cantan beyin verdiği mono+monoyu tek kasada toplamak da her babayiğidin harcı değil. Böye orijinal fikirleri ancak The_Cantan gibi işin üstadları tarafından düşünülebilirdi, burada The_Cantan'a emek ve rehberlikleri için tekrar teşekkür ediyorum.

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Lütfen, Saygı ve teşekkürü hak eden sizsiniz...
    Değerli birikimleriniz olmasaydı bu çalışma resimden gerçeğe nasıl dönüşürdü...?
    Saygı ve şükranla...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.