Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serden bey,
    ampli çalışıp daha kararlı hale geldikce ses nasıl oldu? sıkıntısız problemsiz çalışıyor mu?
  • alkışlıyorum ..

bu cihazı belli bir marka ismi ile ticarileştirseniz tutarmı acaba?
  • ses kaynağınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraz

ses kaynağınız nedir?

Parça seçimlerim telif hakkından videonun kaldırılmasına neden olmayacak şekilde.
    sony minidisc deck mds-je520 sony x339es disc den kayit dinlediniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin
    alkışlıyorum ..
    bu cihazı belli bir marka ismi ile ticarileştirseniz tutarmı acaba?

Ticari olarak olaya bakmadim fakat sahid oldugunuz uzere ayni maliyet ve ayni noktalardan tekrar alim yaparak, aynisini unforgivenetena arkadasa da sifir ticari bakisla urettik. Bu is yine bu islere gonul vermis dostlara ancak istek ustune faydamiz olsun diye dayanisma adina karsiliksiz yapilabilir. Dusunsenize hem ticari amac yok, hem dunya kadar goz nuru emek var hem de az da olsa stresli bir parca toplama asamasi... Tutkuya donusmeden ugrasilacak is degil elbet.
    Bir marka olsa emin ol çok satar ve ciddi pahalı satılırdı bizim üretime oranla.
    Marka güveni ve fanatikliği yürütücü kuvveti olurdu bu güzel çalışmanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 3 Temmuz 2013; 21:32:36 >

• Degerli ustadim can-tan, DIY urunde hic sorun yok. Gercekten dinamik ve guclu calisiyor. Biliyorsun Luxman in hatiri sayilir m03-c02 prepower i 8 ohm da 200 watt cigerliydi ve yerine bunu koydum. Hem daha ayrintili hem de guclu bir yapi sergiledi. Kaldi ki ton kontrol kati yok ve sese mudahale ihtiyacini ortadan kaldirdi. Bundada bir pisme suresi varmi bilmem ama suan memnuniyetim yuksek.

• Hocam, Hashimoto amplinin Klipsch RF-7 ile uyumu nasıl?:)
    ek olarak negatif bias voltajımız ne kadardı? ve Luxman m03-c02, 8ohms, 200W iken hashimoto 70W ama sonuç farklı olabiliyor.
  • S.Togay kullanıcısına yanıt
    bizimde şöyle işini hakkıyla yapan degerli bir markamız olsa ne iyi olurdu
    memlekette ne biliyim bir pio denon v.b. hatta daha iyileri yapılamazmı?
  • quote:

Pioneer ve denon da tube amplifier hiç görmedim ve duymadım. Dolayısıyla japon alternatifte
    aklıma aşağıdaki 360 Luxman geliyor ama fiyatı 5 e katlıyor.
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

Bunları da kıyaslamak için hem hashimoto yu hem 360 ı dinlemiş birisi lazım.
    Yine de mütevazi anlamda fiyat ve fayda bazında DIY mantıklı diyesim geliyor :)
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan
    Hocam, Hashimoto amplinin Klipsch RF-7 ile uyumu nasıl?:)
    ek olarak negatif bias voltajımız ne kadardı? ve Luxman m03-c02, 8ohms, 200W iken hashimoto 70W ama sonuç farklı olabiliyor.

Üstadım; yaz tatiline bu ay girmiş bulundum ama henüz rf7_II ile sürme şansım olmadı.
    Senin mesajından öncede inan o konuyu düşünüyordum. Tahminen daha akustıc bir ses elde
    ederim. Bildiğin üzere la-scala kullanıcıları kesinlikle tube amplifier kullandığı için bende
    tereddütsüz onunla sürmüş bulundum. Basit bots lambalıyı bile her ikisiyle de denemiştim.
    O zaman la-scala_ II tatlı ve derli toplu çalarken, rf7_II de ses dağılmış özellikle de bass sesler
    keyif vermemişti. Youtube de serden togay yazdığında onun da videosu var.
    Fakat şimdiki DIY daha ciğerli ve oturaklı olunca haliyle çok daha farklı sonuç
    beklentisindeyim. İlk fırsatta dener ve burada yazarım sonucu.
    Bizim DIY çalışmanın kt88 lerinin bias (şase) voltajı -61 volt. Çıkışlarımız 8 ohm 2x100 w.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 3 Temmuz 2013; 22:10:59 >

• Youtube a koyduğunuz şarkının orjinalini hiç te fena olmayan streo sistemimde de dinledim ama youtube dan dinlediğim sizin aletin sesinin derinliği yok. Bayım, çok ayıp ettiniz, hiç yoktan masraf açtınız başımıza. Şaka bir yana, dirayetinize hayran oldum tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abebernis

Youtube a koyduğunuz şarkının orjinalini hiç te fena olmayan streo sistemimde de dinledim ama youtube dan dinlediğim sizin aletin sesinin derinliği yok. Bayım, çok ayıp ettiniz, hiç yoktan masraf açtınız başımıza. Şaka bir yana, dirayetinize hayran oldum tebrikler.

Aynı ampliden bende olmasa şakanıza inanacaktım; derinliği yok, ses bilgisayar hoparlöründen çıkıyor gibi diyecektim. Ne de olsa youtube'u bilgisayardan dinliyoruz değil mi?
  • quote:

Daha iyileri de yapılabilir. Bu işi yapan üstadlarımızı bir tanısaydınız, siz de bundan şüphe etmezdiniz. Ancak ülkemizde yerli markalara ne kadar sahip çıkılır, bilmem...
    Selamlar, Hocam malesef reel hayat yoğunluğu bu ara hayli fazla, Yaz geldi tadilat ve tamiratlar başladı yazlık ve kışlık mekanlarda, Bu sebeple forum ve net konusunda malesef fazla vakit bulamıyorum lakin arada girip özellikle bu topik ve bir kaç topiği daha okuyup çıkmakla yetiniyorum, Sanırım bir dönem böyle geçeçek, Lakin aklımda gönlümde sizlerle, Sevgiler.
  • Kullandigim kamera ses ve goruntu acisindan begeni toplayan bir cihaz. Fakat salon ortaminda yayilan ses sinyallerini toplayip, youtube formatina uygun yukledigimiz zaman kayiplar elbette sozkonusu. Bir urun satin almadan once youtube de urun denk gelmisse dinliyorum ama tercihi orada duydugum sese gore yapmiyorum. O halde youtube benim icin sadece urunun gorseli, tanitimi gibi konularda tatminkar. Yine bircok hoparlor test kayitlarini bilgisayarima bagli ses sistemimde seyredip dinlerken kendi aralarinda kiyaslamalar yapiyorum. Benim yuklediklerimde aldigim verim bir cok uyenin yukledigine oranla dah verimli. Bu nedenle bazi videolarimda kullandigim kamera markasi ve modeli de merak konusu olup sorulmustu. Iyi dilekleriniz icin tesekkurler.
    Keyman2 sessizliginden malum tadilatlarin debam ettigini tahmin etmistim. Kolay gelsin

• Tebrikler hocam çok iyi bir çalışma olmuş.Bu lambali amfinin malzemeleri size kaça mâl oldu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Temmuz 2013; 9:01:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Tesekkurler. Hesap isi elimi attigim her noktada cuzdan yakti.
    2500 tl diye yola ciktim dolar kuru 1,80 iken. Son maliyet 3800 tl gordu ki bugunku kurla 4000tl yi malesef oldurmez. Fakat bu bedele degdimi dersen son kurusuna kadar evet.
    Teşekkür ederim Hocam, Sağolun.

Gerçi fırsattan istifade Dalış ve olta işinede biraz zaman ayırabildim çok şükür Bonus olarak
  • Motosiklet,dalgıç,balık avcılığı ve müzik. Tebrikler hayat ancak bu kadar çok yönlü ve düzenli yaşanabilir. :)
  • Abi adam bekar o yapmasın ben mi yapıcam o yapacak tabi dünya ona güzel

• Milattan once ve sonra gibi cocuktan once ve sonra ;)
    En son motosiklet üstünde resmim çekileli ve kulüp başkanlığını devredeli 4 yıl geçmiş.
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

İç dünyada eve yönelince tembel hobisi devreye giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 5 Temmuz 2013; 21:15:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.