Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesekkurller. Youtube deki diger videolari cektigim ve ozellikle ses kayidinin basarili bulundugu kamerami universiteden bir hocama emanet verdim ve henuz bana donmedi. O nedenle kayit kalitesinden odun vermemek icin geri donusunu bekliyorum. Gelir gelmez yapacagim canli kayidi paylasacagim. Bu bekleyis yapim asamasindakine gore daha stressiz ve keyifli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dostlar aşağıdaki video son hali ile salonumdan kamera kaydıdır...

http://www.youtube.com/watch?v=80N4l80gKVM&feature=youtu.be

Bilgisayarınızda nasıl bir ses sistemi var bilemiyorum ama kayıttaki her kayıba rağmen ses güzel alınıyor.
    Ton kontrol katına ihtiyaç bırakmayacak kadar temiz ses aldım dinletilerde.
    yorumlarınıza açıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Evet dostlar aşağıdaki video son hali ile salonumdan kamera kaydıdır...

http://www.youtube.com/watch?v=80N4l80gKVM&feature=youtu.be

Bilgisayarınızda nasıl bir ses sistemi var bilemiyorum ama kayıttaki her kayıba rağmen ses güzel alınıyor.
    Ton kontrol katına ihtiyaç bırakmayacak kadar temiz ses aldım dinletilerde.
    yorumlarınıza açıktır.

Eline sağlık, çok güzel çekmişsin; ama canlı sesi direkt kulaklarımla duyduğum için gerçeğin yerini tutmuyor. Kendimden biiyorum ne de olsa aynından benim de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgivenetena -- 27 Haziran 2013; 10:23:02 >

• Ohoo, Tamamlanmış canavar sonunda hadi gözümüz aydın, Hayırlı uğurlu olsun hemde ikiz maşallah, Maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Ohoo, Tamamlanmış canavar sonunda hadi gözümüz aydın, Hayırlı uğurlu olsun hemde ikiz maşallah, Maşallah.

Değerli kardeşim nerelerdesin? Zorlu yolculukta hep destek olmuştun. Mutlu anda da yanımızdasın ne mutlu
    Fikirlerin nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 27 Haziran 2013; 15:45:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

The_Cantan dan kt120 ile kt88 farkını duysal olarak bekliyorum. Enstrumanların sesleri bazında.

Serden beyim,
    enstrumental bazda KT120 in nasıl bir sonuç vereceğini bilemeyeceğim. sebep ise kullanılan amplinin bir DIY yapım olması. bias akımından tut trafosuna kadar sonuç farklı çıkacaktır. ama nedense bu amplide KT120'nin daha organik çalacağını düşünüyorum. farazi varsayımdır. enstruman sesler nasıl olacak bir şey diyemem. zira KT120 KT88'e göre daha doğal ve sicak ses verir. lakin bu her koşulda kesin bir böyle çalıyor diye kabul ettiğim bir şey değil.
    hep yazdığım gibi ben EL34 cüyüm. retro, organik ses severim. kick bas, keskin durağan notalı müzikler beni bozar :)
    birde Eray a soralım KT120'i. demişken Master Sound 845 alacaktı aldı da haberimiz mi yok?:))

• Hashimoto trafolu lambalı ampli bu arada ne kadar yakışıklıdır:)
  • Kız doğdu doğalı bırak muzik dinlemeyi cihaz almayı odanın kapısı ni acmadım özellikle Avrupa turunda tekrar dinlemeye zaman bulduğum asr emiter 1 exculuseve blue yi master sound düz 845 kadar guzel çaldığını artık biliyorum evo modeli ise asr e2 kadar çalıyor bi sebeple gönlüm su an asr ve ms 845 te de bakalım lotus la ne yapacaz anlaşacak miyiz. Ha ayrıca bu isin sonu belli bir bütçeye kadar gryphon anfi dinlediğim Levent'te çatı katında bir atölyede kendi Hoparlor ve cd player i ile çalınan piyano gercek ten hic bir farkı kapıdan girince konser veriliyor sandim ama meyler bir ses sistemi imiş gerçi benden uzun hoparlörler di soyle kablolara ve cihazlara bakınca duydugum sesin 150000 Euro lük bir sistem olduğunu anlayınca daha da birşey beğenmek zor oldu gercekten o anfi de diğer parçalar da guzel ikinci elde 7000 Euro'ya bir tane var ama alınır mı bilmiyorum adamda weiss dac ta var aslında ikisini de birden alican daha da değişmeyeceksiniz

Kt120 ye gelince kt 88 i nerde duydu isem cok ss amfilere benzettim ne zamanlı el34 le tanıştı isem lambali ya geçtiğimi anladım ama 300b be 845 degil el34 ama lokum gibi tatlı bir lamba iste tam burda kt120 devreye giriyor kt88 in gucu ve el34 un lokum U birleşiyor guzel güçlü notalar havada tabi tamamı benim kendi görüşüm

Ya megico lari dalı epicon lari Wilson sophilari gördükçe duyduklar kaşıntı geliyor valla ama aklım su ikinci el weiss dac ta kaldı valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Eylül 2013; 2:02:20 >

• Dostlar; bu durumda kt 120 4 adet ebay dan almakta yarar var. Fakat ebay da Tungsol markada sadece kt120 var yanlismi hatirliyorum o markayi onermemistiniz!
    Yaptigimiz diy calismada yuksek volum da herhangi bayilma, dagilma, bozulma olmuyor ayrica dip ses gibi durumlarda yok.

• Kesinlikle genalex gold lion gold pin al abi cok farklı guzel lamba ama kulak ısı bu belki sen beyenmez sin

• Yola çıkarken hashimoto trafo da dinlememistim. Cizdiğim eskize kadarda hepinizin degerli birikimlerine tereddütsüz zaman,emek ve para harcadım. Dolayisiyla kt120 icin acaba begenilmezmi gibi endise kesinlikle yasama. Amplinin masrafının yanında 4 adet ekstra alınmıs lamba küsürat kadar tutar. Diğer taraftanda ayrı bir renk katar Eray. Ilk firsatta siparis ederim en fazla bir ay sonra gelir. Gold lion arastirayim o halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 28 Haziran 2013; 1:17:06 >
  • dikkatle ve kıskançlıkla izledim konuyu. saygıyla eğiliyorum önünüzde. hayırlı olsun.
  • Tesekkurler, hersey hepimiz icin.

• Dostlar acil!
    Yabancı sitelerde gezerken yaklaşık 20 sene evvel kullandığım ve sonra sattığıma uzun vadede çok pişman olduğum
    iki hoparlörün sıfır kadar temizleri denk geldi. Bunlardan birisi klipsch forte-II diğeri ise bir içim su Bang&Olufsen.
    Her iki satıcı ile ayrı ayrı yazıştım. Klipsch forte-II sahibi Kanada dışına kesinlikle bırakmadı özellikle de TR ye hiç
    Diğer Bang&Olufsen ise yaklaşık 1400 tl civarı anlaşmaya yanaştı. Kesinlikle ihtiyacım olmadığı halde kaçırmamak ve geçmişin hatasını
    kafamdan silmek için o ürünü alma psikolojisine girdim
    Şimdi gelelim derdime; bu ürüne parayı geçersem beni özellikle gümrük adına nasıl bir sıkıntı bekler?
    1. 20 senelik 2. el ürün diye zorluk çıkarma söz konusumudur?
    2. ikinci elde fatura olmaması avantaj sağlarmı gümrükte?
    3. Faturasız ürün ikinci el dahi olsa gümrükten geçmez gibi bir durum varsa faturayı 100 dolar kestirsem menfaatimi korumaya almış olurmuyum?
    Gerekirse yüzdesi ne ise vergiside ödenebilir buna değer çünkü.
    Gibi kafamda tecrübe etmediğim sorular var. Biliyorum ki aranızda bu işleri de tecrübe etmiş arkadaşlar var. Satıcının rızasını almışken
    güveni kaybetmeden acil beni bilgilendiren olursa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 28 Haziran 2013; 1:32:43 >

• Tebrikler guzel bir calisma bu tip calismalarin cogalmasi dilegiyle başarılar

• Faturasi olmayan hicbirsey gumrukten gecmez eger yaninda g3tirmiyorsan... ben oyle biliyorum...

• MEVLANA CELALETTIN, teşekkür ederim.
    quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Faturasi olmayan hicbirsey gumrukten gecmez eger yaninda g3tirmiyorsan... ben oyle biliyorum...

HI-DEF-MAN , ürünü yanımda getirmiyorum. Yurt dışına gitmiyorum. Sadece ınternet üstü sipariş düşünmüştüm.
    Karşı tarafa sormadığım tek şey fatura oldu. Kendi evimizde kullandığımız bazı eski ürünlerde bile kutu,fatura bazen saklamıyoruz.
    Dolayısıyla 20 yıllık üründe fatura varmı bilmiyorum. İşi ciddiye aldığım için telefon trafiğine girdim ve işin başındaki yetkili
    memurdan aldığım bilgiye göre ikinci el ithal edilebilecek ürünler sınırlandırılmış.Türkiye de ithalatı olan ve üretilen birşey olunca hoparlör
    sıkıntı orada başlıyor.
    Kullanılmış veya yenileştirilmiş olarak ithal edilebilecek bazı maddelere ilişkin tebliğler doğrultusunda izin amaçlı form doldurup öncelikle
    gümrük riski olmasın diye garantici davranmak gerekiyor. İzin çıkarsa kolay ama görevlinin dediğine göre pek şansım olmazmış...
    üretimi olmayan bir ikinci el ürün hediye statüsünde de gönderilemiyor malesef...
    Belkide merak etmişsinizdir kafayı taktığım Bang&Olufsen'i, resmini paylaşayım aşağıda.
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

Önce de yazdığım gibi 20 sene önce kullanmıştım sesi kulağımda yer edenlerden. Üretimi yok.
    Metropol şehirlerde bir ihtimal denk gelebilirsiniz. Bu markada beğenilmeyen bir ürün duymuşluğum olmadı.
    Niyetim form doldurup izin istemek. İlgi ve alakanıza teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 28 Haziran 2013; 21:38:17 >

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Amfi çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Bildiğim kadarıyla KT120 sadece Tungsol marka var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

Yukarıda paylaştığın DIY çalışmasının plaketini net göremedim ama trafoları hazır satın alınıp takılmış. Bizim amplimizde trafolar dahi bize özel sarılıp hazırlandı, bu yüzden yukarıdaki fotoğrafını paylaştığın çalışma için ne kadar DIY denilebilir bilmiyorum. Evet emek verilmiş, bunu inkar etmek bize yakışmaz; ama fikrim de bu şekilde.

Gerçek bir DIY çalışma emin ol.
  • Ellerinize sağlık..Keyifli dinlemeler:)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.