Öncelikle iyi forumlar.Birkaç aydır bir proje üzerinde çalışıyorum.Teknik bilgisi sınırlı biri için pekçok şey başardım fakat 4 gündür uykumu kaçıran bir sorun var ve artık bunu cidden bilen birilerine danışmam gerektiği konusunda karar kıldım.Öncelikle Projeden bahsetsem iyi olur sanırım.
yapmaya çalıştığım şey tam olarak bu güneş enerjili çanta.Öncelikle özelliklerini belirtmek istiyorum.
-4400mah dahili bataryaya sahip -4watt gücünde panellere sahip (3 adet 12v 133ma) -3.3v , 5v , 7.5v 2A çıkışa sahip.
Şayet ben yaparsam çok daha becerikli özelleştirileiblir birşey yapabileceğime emin olduğum için bu işe başladım.Şimdiye kadar sadece kendim yapacağım panellerden gelecek akımın regulatörünü yaptım.
Bu regulatör LM2621MM 1.24v-14v giriş akımını 1.2vten 14vta kadar 1A işleyebiliyor.%90 verimlilikle çalıştığından çok az ışık olan durumlarda bile sisteme hatrıssayılır bir giriş yapabiliyor.Elimdeki devrenin 500ma çıkışı var.(gerçi devredeki 6.8uH bobini bilgisayarımın usb çıkışına bağlayınca yaktım sanırım ve neden oldu bir fikrim yok ama tamir edebilirim)
Şimdi yardıma ihtiyacım olan nokta burada başlıyor.Elde edeceğim enerjiyi hem depolarken aynı zamanda kullanıma sunacak bir sisteme ihtiyacım var.Biraz görselleştirirsem daha kolay kendimi ifade etmiş olabilirim diye düşünüyorum.
Öncelikli olarak Sıra ile gittiğimi düşünürsek Güneş enerjisini depolayacak güvenilir şarj durumunu ve doluluğu gösterecek güneş enerjisi dışında bir araç adaptörü veya priz ile şarj edilebilecek bir devreye ihtiyacım var.Şarj süresi 500ma güneşten geleceği düşünülürse 4400mahlık piller için 10 saati aşmamalı.Batarya voltajı 7.2 gibi iki seri li-ion olursa şayet bildiğim rahat bir regulatör olan Lm7805 ile rahatlıkla son gri renkli kutuda bahsettiğim sistemi yapabilirim.Şayet tek hücre yani 3.6v kullanılırsada daha zahmetli olacak olsada başka birşey bulabileceğime eminim.
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ve kendi araştırmama bir yandan internette devam ediyorum.Ltc4055 gibi birşeyin peşine düştüm.İyi forumlar herkese
o güneş panelleri sana yetmez elde ettigin güç 500 mA harcamak istedigin güç 1500 mA toplamda sana 2000 mA lazım olacak yani çıkışta 7.2 volt istiyorsa 14,4 Watt lk bir panel lazım ki bu minimum deger ki bence 20 watt lık bir panel kullanırsan daha iyi bence sen bi panelleri çözmeye çalış gerisini daha kolay çözersin
1500ma'lık güç doğrudan güneşten gelmek zorunda değil.Zaten sürekli 1500ma harcanacakta değil sadece öyle bataryalar doluyken 3 cihaz bağlarsam diye o çıkış değerini belirledim.Yoksa ilk resimde hazır satılan çantanında 4wattlık panelleri var ve içindeki çıkışın 2A değeri var.Bu gücü batarya doluyken verebiliyor elbette.