Şimdi Ara

Diyanet'e Sorduğum Lüks Yaşam Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
6
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün arkadaşlarımdan biriyle müslümanların zenginliğe bakış açısı nasıl olmalı ve müslüman nasıl yaşamalı şeklinde bir konu tartıştık ve olay tabiki Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusuna kadar geldi. Ortak bir noktaya varamadık ve Diyanet'e sormamı tavsiye edince arkadaşım ben de aşağıdaki mesajı yazdım. Verecekleri cevabı gerçekten çok merak ediyorum. Sorduğum soruyu okuduğunuzda zaten durumu anlayacaksınız. Cevap geldiğinde burayı güncelleyeceğim. Bu arada sizin de düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Saygılarımla...

Değerli Yetkili,
    Bugün arkadaşımla yapmış olduğum bir konuşma sonucu buraya aklımdaki önemli bir soruya cevap bulabilmek için yazıyorum. Sizden isteğim, yazdıklarımın dikkatli bir şekilde incelenip en uygun bir şekilde cevap verilmesidir.
    Müslümanların zenginliği hakkında sohbet ederken ben bir müslümanın mütevazı bir hayat sürmesi gerektiğini söylerken arkadaşım ise kişinin zekat gibi gerekli yükümlülükleri yerine getirdikten sonar isterse 2 milyon dolarlık bir araca binebileceğini kimseyi ilgilendirmeyeceğini söyledi. Ancak, bu nedense tam olarak aklıma yatmış değil. Böyle bir harcamanın israf olduğunu düşünüyorum.
    Düşündüklerimi özetleyecek olursam, bir ülkede kimi insanlar geceleri aç uyurken, kışın soğukta el kadar bebekleri soğuktan donarak ölürken, o devletin bir memuru olan cumhurbaşkanının/kralının/başkanının 500 milyon dolarlık uçağa binmesini doğru bulmuyorum. 2 bin odalı saraylar yaptırıp en lüks koltuklarda en zengin sofralarda oturmasına yanlış diyorum. Arkadaşım, Allah’ın Hz. Süleyman’a zenginlik verdiğini söyledi. Ancak Hz.Allah, firavunlara da, Nemrut’a ve Karun’a da zenginlik verdi. Hz. Süleyman’ın zengin olması, herhangi bir müslümanın firavunlar gibi sarayda yaşamasına müsade midir?
    Bugün Filistin, Mısır, Tunus, Cezayir, Fas, Irak, Suriye, Doğu Türkistan gibi onlarca yerde müslümanlar sefalet ve eziyet içinde yaşarken, ülkemizde ve Arabistan’da, Katar’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kimi şahsiyetlerin, buna devlet başkanları da dahil, zevk ve sefa içerisinde, milyonlarca dolarlık evlerde yaşayıp aynı şekilde yatlara, arabalara, koltuklara ve daha nicelerine zekatlarını veriyorlar diye sahip olmaları doğru mudur?
    Eğer bu insanların bütün bu ardı arkası kesilmeyen harcamalarında bir sıkıntı yoksa o zaman israf nedir bana açıklayabilir misiniz? Hak, hukuk, adalet, kardeşlik bunlar nedir tanımlayabilir misiniz?
    Bütün bu yazdıklarım siyasi, etnik, kültürel bütün düşüncelerden bağımsızdır. Sizden Diyanet İşleri’ne yakışır bir üslupla dini hassasiyetler gösterilerek temiz, açık ve net bir cevap bekliyorum. Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Edit: Bazı arkadaşlar eğer cevap gelirse kendilerine dönmemi istediler. Eğer sizler de istiyorsanız mesajlarınızda belirtebilirsiniz veya en kolayı konuyu takip listesine ekleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AysKhan -- 3 Aralık 2014; 18:13:18 >

• okuyamadı
  • Okudum. Cevap geleceğini sanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanet'in verebileceği olası cevap:
    Takam Kafanıza
  • Güzel bir soru olmuş. Cevabı burada paylaşırsın umarım.
  • BurayaNerdenÜyeOluyoruz kullanıcısına yanıt
    Bakalım. Genelde sorulara bir iki hafta içerisinde dönüyorlar. Gelirse sizlerle paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AysKhan -- 3 Aralık 2014; 18:07:35 >
  • AysKhan kullanıcısına yanıt
    Cevap gelirse beni haberdar edin cok merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BurayaNerdenÜyeOluyoruz kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam, merak etmeyin.
  • Dostum benide mentionlar mısın cevap gelirse. Ama cevap geliceğini hiç sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı diyanetten değil Hz.Muhammed in hayatından ve Ebu Zer el-Gifari nin hayatından öğren.
  • Tabi hocam. Aslında ana mesajı editleyeyim.
  • Diyanet tv ye sorabilirsin direk,cankı yayında soru cevap programı yapıyolar, şuan var mesela hemen şimdi arayıp sorabilirsin beklemek istemiyosan

• Hocam yurtta kalıyorum ve televizyona ulaşma şansım yok. Ayrıca televizyonda bu kadar ayrıntılı sorabilir miyim bilemiyorum sonuçta sorunun gittiği yönü farkedip kısa da kesebilirler, emin değilim.
    Zaten telefonla sormayı da düşündüm fetva hattından ama onun yerine mail atarak daha ayrıntılı bir soru yazıp sizlerle de paylaşmak istedim, belki böylece daha bilgilendirici olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AysKhan -- 3 Aralık 2014; 18:24:24 >
  • Güzel soru,cevap gelmeyecek.
  • Arkadaşım en geç bir ay içerisinde cevap vermek durumundalar dedi, ne kadar doğru tabi bilemiyorum ancak öyleyse ne cevap verecekleri önemli
  • Teknik bir nedenden dolayi mesajinoz bize ulasamadi diyebilirler.

• Konuyu takip ediyorum.Cevap gelince burayı unutmassınız sevinirim.
  • Sizin gibileri gordukce para savurmak daha bi guzel oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZeroKinTR kullanıcısına yanıt
    "Sizin gibiler"'den kastınızı biraz açıklarsanız sevinirim.
  • Dh nin ayyaslarini ciddiye alip boyle bir konu acman hata

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.