Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 bütçesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) yüzde 21.93 artışla 1 milyar 995 milyon lira bütçe ayrıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bütçeden ayrılan pay ise Başbakanlık’ı dörde katladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılı bütçelerinin görüşmeleri yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bütçe sunumuna göre 2016 yılında 1 milyar 636 milyar lira bütçesi olan MİT’e 2017 yılında yüzde 21.93 oranında artışla 1 milyar 995 milyon 692 bin lira ödenek verilmesi teklif edildi.

ASLAN PAYI DİYANET’İN

2017 bütçesinde aslan payını yine Diyanet İşleri Başkanlığı aldı. Diyanet’e yüzde 5.93’lük artışla 6 milyar 867 milyon lira ödenek ayrıldı.

Gelecek yıl Diyanet bütçesinin yüzde 79’una denk gelen 5 milyar 474 milyon lirası personel giderleri için harcanacak.

Başbakanlık bütçesi ise yüzde 22’lik artışla 1 milyar 584 milyon lira oldu. Böylece Diyanet, 2017’de Başbakanlık’ın 4 katından fazla bütçeye sahip olacak.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mit-butcesi-yuzde-21-artti-diyanetin-payi-basbakanlikin-dort-kati-40267791

Ülkemizde insanlar ilaçla değil de dua ile iyileştikleri için diyanete harcanan para HELAL.
    Ülkede okuldan çok cami,öğrenci kitaplarından fazla dini kitap,öğretmenlerden daha fazla imam olduğu için bu bütçe gayet normal(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxim Mokoko -- 4 Kasım 2016; 23:15:44 >

• 106 Milyar Eğitime , 25 Milyar Sağlığa , 5 Milyarda Diyanete ne var bunda.
  • Allah'ın bu paralara ihtiyacı yok
  • 6 milyar ile napıyor bunlar acaba
  • God needs money!

O parayla neler neler yapılırdı

#imamhatiplerkapatılsın
  • haberi de öyle bir yapmışsınız ki

sanki eğitime sadece 656 milyon ödenek, diyanete 6 milyar ödenek

eğitim ve sağlığın sadece artışını yazmışsınız, tam yazın şu rakamları algı yaratmayın

2016 da 78 milyardı sanırım sağlıkda epey yüksek
  • Eğitime 106 MİLYAR harcanıyor elde var yine 0.Sistem yanlış
  • Ulaşım masrafları artmış herhalde bundan kaynaklanıyor bütçedeki artış .

Adamlar ülkeyle age of empires oynuyor yeminle bu kadar bütçeyle düşman üniteleri ele geçireceğiz herhalde duayla .
  • diyanete harcanan paranın nereye gittiğini çok merak ediyorum
  • Az abicim az az mit 2 alırken diyanetin 6 alması az yetişin kardeşlerim

DİN ELDEN GİDİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

haberi de öyle bir yapmışsınız ki

sanki eğitime sadece 656 milyon ödenek, diyanete 6 milyar ödenek

eğitim ve sağlığın sadece artışını yazmışsınız, tam yazın şu rakamları algı yaratmayın

2016 da 78 milyardı sanırım sağlıkda epey yüksek

Bu algı yapmaya çalışanların zekaları bu kadar işte. Böyle böyle milleti kandıracaklarını zannediyorlar. Ben şimdi bu haberi okudum ya diyanete milyarlar verilmiş eğitime harcanan 1 milyar bile değil diye hükümeti eleştiricem. Öyle zannediyorlar
  • Diyanet ne işe yarar?
    Bir insan (imam) namaz kıldırdığı için niye maaş alır?
    Dini bütün bir insan, israf simgesi yüzbinlerce liralık bir gavur malı arabaya niye biner?
  • Parayı Diyanete vermekle çöpe atmak veya yakmak arasında hiçbir fark yoktur.
  • Bence baskanlik sistemi yanlis duzenleniyor. Tum devleti, bakanliklari Diyanet islerine baglayalim gitsin haci.Kafalar rahat olsun.
  • Ülkenin neden gelişemediği o kadar belli ki.
  • Her okuduğunuza inanacaksanız boşuna okumayın. @atroce arkadaşın dediğine katılıyorum. Akp yalakası değilim ama boş muhalefet ve bu tarz basit algı operasyonlarını da tasvip etmiyorum.
  • acilen din vergisi getirilmeli ve diyanetin masrafi o vergi ile karsilanmali.

bu sekilde gercek muslumanlarla sahtekarlar ayirt edilir.
  • NASA'nın 19 milyar tl bütçesi var.
    Az zorlasak nasa ile yarışcak.
    Abd ise nasa'nın bu bütçesini çok bulma tartışmaları var.
  • Bu başlık bile bu ülkede AKP'nin iktidardan neden gitmediğin en büyük delili! İslama düşman olmaya devam edin siz. Bu kafayla çok daha ağlarsınız!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Diyanet ne işe yarar?
    Bir insan (imam) namaz kıldırdığı için niye maaş alır?
    Dini bütün bir insan, israf simgesi yüzbinlerce liralık bir gavur malı arabaya niye biner?

Bi halta yaradığı yok zaten. Kendileri yeterli maaş alır altlarında son model üst seviye makam araçları olur, açlık sınırındaki halka şükretmeyi öğretirler.

Bir Diyanet bir de TRT ülkenin sırtındaki kamburdur. TRT'nin payı daha da büyük olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.