Şimdi Ara

diyelim counter,criysis oyunları baska oyunlarda olabilir hangi programlama diliyle yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • diyelim counter,criysis oyunları baska oyunlarda olabilir hangi programlama diliyle yapılıyor arkadaslar merak ediyorum biliyorsanız soylermsıınızz

• Söylentilere bakılırsa büyük oyunlar c++ ile yapılıyor(muş)
  • Genelde c++ ile yazılıyolar ya da benim oynadıklarım öyleydi. Aslında bunu kolayca öğrenebilirsin; Peid programını indir, sonra oyunun exesine sağtıkladığında Scan with Peid ie bir seçenek var ordan görebilirsin. eğer zor geldiyse, exescope'un içine sürüklebırak mantığıyla dosyayı alırsın ve oran öğrenebilirsin. bunları tüm exe ve dlller için yapabilirsin. Hangi programla sıkıştırıldıklarını anlamak için de ideal bir yoldur.
  • C++ ve OpenGL
  • arkadaşların yazdığı gibi ama biraz daha açık yazarsak
    C++ programlama dili kullanılarak, directx veya opengl API'si üzerine yazılıyor. directx daha ağırlıklıdır.
  • directx kutuphanelerinin son surumleri C ve visual basicte bulunuyor . microsoft direct X in ilk sdk sını C ve visual basic e çıkarıyor,ardından delphiciler kendilerine uyumlu hale getiriyor . o yuzden diger programlama dillerinde sure olarak geriden gelirsin yoksa herbirisinde yazarsın.
    ben daha Once Vodoo ekran kartım varken Glide2 ve 3 , OpenGL daha sonrada Directx te yazmıştım . Ama Aralarında En basarılısı bence OpenGL di( daha performans alınabiliyordu renkler ve efektler daha başarılı bir algoritmayla yazılmış) ,ayrıca OpenGL ile yazdıgın uygulamaları Linux ve MacOs işletim sistemlerine taşıman da kolay oluyor. DirectX sadece Windows ta çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ogame Nedir ve Nasıl Oynanır?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.