Şimdi Ara

Dizel araba öldü,bitti,patladı diyenler... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
5.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim de anlatmak istediğim tam olarak bu dostum 

• Turbo benzinli araçlar varken bu devirde dizel araç almak sadece gelenek ve eskilerden kalan kulaktan duyma şeylere inanmaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Polo 1.6 TDI ile her gün işe gidip geliyorum. 12 km yol 45 dk sürüyor İstanbul trafiği yüzünden. Araba yazılımlı 180 hp civarlarında. Ekonomik süren biri değilim, önüm boşsa dip gaz. Ona rağmen 8 lt ortalama yakıyorum. 1 depo 1 ay gidiyor. Dikkatli sürsem ortalama daha düşer ama eğlenmeyelim mi?  

Aynı şartlarda turbo benzin 207 rc kullandım. 12 lt ortalamadan düşüremedim. İkisi de aynı güç, aynı hacim.

Benim tercihim turbo dizel doğrusu. Az yakan çok kaçan tipten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 10 Aralık 2022; 15:40:57 >
  • Avrupa'da dizelin bittiği falan yok. Devletlerin zorlamasıyla dizelin üstüne basmaya çalışıyorlar ama hala dizel olan modeller var ve benzinlisine göre daha hızlı satılıyor. Girip ikinci el sitelerine bakın uzun süredir bekleyen ilanlar hep benzinli. Daha 2035'e 12 yıl var, elektrikli oto asıl şu anda kumar oyunu. 12 yıla neler değişecek umarım görürüz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forumda domino taşı misali okuduğu birşeyi senelerce tekrarlama olayı var.

Bir kere bu forumda 1.4 egea yağ yakıyor, çekmiyor muhabbeti döndü mü, bu senelerce devam ediyor. Hatta abartılarak katlanarak artıyor. 1.4 ü kullanmayan bir dünya insan o ilk yorumlardan dolayı çekmiyor, gitmiyor diyip duruyor. Tamamen ezbere yorumlar.

Sıkıntısız, ihtiyaca uygun bir araç. Atmosferik motoru kullanmayı bilmeyen ve ezbere yorum yapan bir dünya yorumcu mevcut. Tamamen ezber. Bir dönemde burada herkes millete Mazda al diye öneriyordu. O önerenlerin hiçbiri kendisi araba almaya iş gelince Mazda almadı. Ama bir kere bir kaç kişi önerdi diye domino taşı gibi aynı şey tekrarlandı durdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Vay be 180 beygir. Debriyaj kaçırıyor mu peki? Birinden duymuştum. Standart baskı balata yetmiyormuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

Bronz baskı balata var hocam.

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Muhabbeti bu kadar kötü, tipi bozuk elemanları asla izlemem. İlk kez denk geldim ama fenaymış yahu.

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Belçika dizeli yasakladı. Kuzen Belçikadan bedavaya dizel arabaları alıp fransaya getirip satıyor. Köşe oldu.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Kuzeniniz Emirdağli mi :)

• legzay L kullanıcısına yanıt
    Mersin

• Allah kimseye atmosferik aracı güzellemeye düşürmesin. Türkiye deki vatandaşların %99 u zaten araçtan anlamıyor bu bilinen bir gerçek. Anlasaydı zaten bravo ve puntolarda kullanılan 1.4 Tjet, 1.4 turbo ve multiair motorları egea için de kullanılırdı ama ilanlara bakınca tek tük var. 1.4 fire dediğiniz motor eşşek gibi bir şey, gazı kırbaçlamazsan gitmiyor. Alt devirleri yitik, üst devirleri de bitik bir motor elle tutulur tek güzel yanı LPG de sıkıntı çıkarmaması lakin fazla gaza basarak benzine yetişiyorsun maliyet olarak. Bende 1.6 multijet 150 beygir bravo var otomatik, 1.2 - 1.4 atmosferiklerden sonra bana roket gibi geliyor.

• L.Croft kullanıcısına yanıt

1.7 tl atmosferik 2.8 tl dizel tüketimi var . yıllık 30 bin lira fark eder . 30 bin paramı len diyenler bana ulaşsın qr ile iban vereyim 20 bin ateşlesinler bana.

belçika'nın dizeli yasakladığını nereden biliyorsunuz, belçika'da mı yaşıyorsunuz? yoksa öylesine salladınız mı? bakın dizelin yasaklandığı filan yok. isteyen belçika'da sıfır araç satan markaların internet sayfalarını açıp bakabilir. belçika'da bir kaç marka haricinde bütün markalar dizel motorlu araç satmaya devam ediyor.

• nebel N kullanıcısına yanıt
    Güncel euro normu hariç olanları yasaklamış. Çocuk işi iyice ticarete döktü.

Tam anlamıyla bi yasak değil, şehir merkezlerine giriş yasağı olarak bi yasaklama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Ekim 2023; 10:4:27 >
  • trak76 T kullanıcısına yanıt

2.8 TL dizel yakan 3.0 v6 quattro falan mı 😄 hız sabitleyici 120 ile 6.viteste 2000 devir 5 litre yakıyor benim araç 100 km de. 38 liradan mazot alsan 190 lira yapar, bölünce 1.9 TL yapıyor 🤣 20 kuruş verir turbolu araba binerim. Yukarıda dediğim gibi araçtan anlamıyorsunuz.

• trak76 T kullanıcısına yanıt
    10 litre lpg 170 lira ediyor. 5 litre mazot 180 küsür lira ediyor. Her iki yakıt miktarıda 100 km götürüyor.

Ben gereken cevabı verdim başkanım yukarıda :) trafiği, Manuel vitesiyle, 50 beygirlik eşşeklerle katleden bunun gibiler işte :)) sorunca maybach tan girer rolls royce dan çıkar uçar kaçarlar 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 8 Ekim 2023; 10:8:1 >
    10 litre lpg de 100 km götürüyor, 5 litre mazotta. İkiside aynı fiyat nerdeyse.

Ben neden rampada basınca devirlenen dizelden vazgeçeyimki? 10 lira tasarruf etsin diyemi?

senin araban düzel de üretir kardeşim bak bu konudaki insanlarınki dizel üretmeyen araba bak bakalım kaç yakıyorlar . https://forum.donanimhaber.com/dizel-mi-lpg-mi--157035005-2

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.