Şimdi Ara

Dizel araba öldü,bitti,patladı diyenler... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
5.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya kardeş bisikletin bile yoktur bakınca, burda gelmiş LPG mi dizel mi diye konu açıyorsun. Yıllık 30 bin maliyeti varmış vs vs, yılda 30 bin km yapan hususi otomobil şoforü mü var? Al benim arabanın verileri, şehir içinde de dışında da dediğin mazotu yakmıyor. 350 Nm torku var, klima açınca hissetmiyorsun bile hala ne konuşuyorsun?

https://www.epey.com/araba/2014-fiat-bravo-16-multijet-120-hp-easy.html#:~:text=Yak%C4%B1t%20Kapasitesi%2058%20lt.,(100%20km)%204.6%20lt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LPG yi şehiriçi değerinden hesaplayıp dizeli şehir dışı verisi ile hesaplamak dizelcilere mahsus bir akıl tutulması olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt
    Şehir dışı 3,5 litreye düşüyor benimkisi.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Üstte 120 sabit 5 litre denmiş ona cevaben yazdım. Şehir dışı dediğiniz 90 100 sabit gitmekse
    1.4 egea bile 4.8 yakıyor o hızlarda

Evet bende sabit devirli giderim, benim 1.4 hdi 2000 devir 5. viteste 100 105 arası hızlarda.

Yalnız hafif rampalarda lpgli egeayla gazı ezmeye başlarsın. Dizelde o olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Ekim 2023; 10:25:5 >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

aynen kanka . senin araba gittikçe deposu doluyor . böyle tiplere özel yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 8 Ekim 2023; 12:21:28 >
  • Konu açıldığında dizel olan, benzinli olandan 1.38 kat pahalıymış.

Bugün 1.4 urban egea 802 bin lira.
    1.38*802=1106

Yani o günkü fiyatların korunmuş olması için bugün dizel egea urban 1106 bin olmalı. Ancak liste fiyatı 967 bin.

Her iki araç ikinci elde %10 değer kaybetmiş olsa;

Yani benzinli egeayı tercih eden 80 bin değer kaybı+ yakıt parasına binmiş.
    Dizel egeayı tercih eden 95 bin değer kaybı+yakıt parası+139bin ödeyerek dizel araca binmiş.

Ayrıca ekstra ödenen 150 bin ile alternatif bir şeye yatırım yapılacak olsaydı muhtemelen tercihiniz en kötü 2 kat getirirdi. Dizele bir 150 binde alternatif yatırım maliyeti ekleyin ordan.

Yanı kabaca 1 sene içinde 300 bin tl bir zararı olmuş dizel aracın. 1 sene içinde yapacağı mükemmel ekonomiyi çıkartın. Dizel egea alanın yaptığı karı bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 8 Ekim 2023; 17:7:0 >
  • tüpraş hissesi alsa 600 bin oluyor o para . iyi para ...

Pisiklet sürmeye devam et hocam sen :) bak veriyi koydum ortaya 6 litre yaksan şehir içinde 38*6 dan 228 lira yapar o da 2.28 e denk gelir kilometre başına. Bitik bir atmosferik yerine 50 kuruş fazla verir güçlü bir araca binerim :)

• trak76 T kullanıcısına yanıt

50 iq aklınla yazı yazıyorsun, verilerle ezdim seni hala konuşuyorsun :)

9 litre yaksan lpg ile 1.53 yapar 75 kuruş %50 fazla yakıyorsun. Benim ne sürdüğüme çok kafa yorma ;)

LPG fiyatından haberin yok hocam senin daha :) Daha fazla yazma lütfen vakit kaybısın :)

10 kuruş fark ediyor dizelcileri üzmeyelim tamam 65 kuruş daha fazla veriyorsunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisikletçi -- 8 Ekim 2023; 17:57:53 >

66 kuruş için eşşeğe binenler devam etsin diyoruz işte  

Aynen dostum sen küheylana biniyorsun. 1.6 Traktör motorlarına ferrari muamelesi çekmeye devam edin.

• Dizel motorlar evet benzine gore daha az tuketiyor uc noktasi daha az,Benzinle dip gazladin mi 14-15 litreler gorulur
    ama dizel motorun bitmedigi anlamina gelmez.Markalar dizel teknolojisini durdurdu cogu marka uretim bandindan cikardi.
    Uretenler de son uretecekleri tarihi veriyorlar.
    Yani dizel motor defteri kapanmistir.

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Üretiminin bitmesi demek halihazırda var olanların piyasadan çekileceği anlamına gelmez ama. Son dizel pert oluncaya kadar Göreceğiz yollarda.

bu mantikla atmosferik motorun da defteri kapanmaliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 9 Ekim 2023; 8:11:36 >
  • Dizeli AB merkezi yasaklamaya çalışıyor. Amaç elektrikliye geçirmek ama sıfır dizel araç sayısı azalsada hala bazı markalarda satış var. Şehir merkezlerine önümüzdeki sene itibarıyla dizeli sokmayacaklarmış. İkinci elde ise dizele talep çok. Benzinli arabalar ikinci elde ölüyken, dizeller satılıyor.

Ticari araçlarda dizele devam, neden biliyormusunuz...
    Başka alternatif henüz yok...😁

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.