Şimdi Ara

Dizel araba yokuşta kalkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba Ben direksiyon sınavına gireceğim ama aklımda birkaç soru var. Sınava gireceğim araba hyundai i20 dizel deneme sürüşünde arabayı düz yolda hatta çoğu normal eğimli yolda gaza basmadan kaldırıyorum. Mesela düz yolda debriyajla gaza birlikte basınca araba çok titreyerek kalkıyor. Acaba bn bunu biraz dik bir rampada yapsam yine aynı şekilde titrer mi? Ve en kötüsü stop eder mi?

• iki gündür eğitimde getz kullandım hiç stop ettirmedim bugün de şansıma i20 geldi,kalkışta dibriyajı bırakırken motor sesi duyulmuyor benzinli gibi ses var ben de motor sesi duyulmuyo diye debrayjadan çekince 2-3kez stop ettirdim sonra daha dik yokuşta baktım duyamıcam kaldırırken motor devrine bakarak debriyajı kaldır oynamaya başlar freni bırak debriyajı aynı tut gaza dokun fazla titremez ben %99 getzle giricem i20 uzak dursun benden sınavda .Düz yolda park ettikten sonra park yerinden çıktım getzde denediğim gibi sadece debriyajla kalkış denedim hiç titremeden kalktı gaza basmadan
  • Kurslar bunu niye yapıyor bilmiyorum ama çok kötü bişey bu yaptıkları. Kursun direksiyon derslerinde de bazılarına bu yöntemi telkin ediyolardı. Arabaya da eziyet, kullanana da eziyet. Buna alıştırıyolar, sonra trafikte bi ton sıkıntı yaşıyosun. Dik rampada stop etmeme imkanı yok. Gaz vermekten çekinmeyin. Hatta ilk zamanlar düz yol bile olsa önce devri 1500 civarına getirin sonra yavaş yavaş çekin debriyajdan ayağınızı ki gaz-debriyaj senkronunu çözebilesiniz. Yokuşlarda kalkarken gaza basmaya çekinmeyin, fazlasıyla basın. Tabi 4000-5000 devirden bahsetmiyorum. İlk zamanlardaki sıkıntıyı böyle atlatabilirsiniz anca. Kullandıkça zaten gaz-debriyaj olayı otonomlaşıyor.
  • Hocam rampada kalkarken frenden ayağınızı çekmeyin. Debriyajı yavaş yavaş kaldırın, kavrama noktasına gelince debriyaj yavaş yavaş titremeye başlar zaten. Bu esnada freni bıraksanız bile kolay kolay geri kaçmaz dizel araçlar. Sonra düz yolda kalkar gibi kalkabilirsiniz.
  • Arabanın düz yolda kalkarken bir problemi yok ama bu benim 2. sınavım olacak öncekinde rampada stop ettirdim gaza basmadan denemiştim ama bu sefer o riske giremem park yaparken falan iyi oluyo da rampada biraz sıkıntı
  • 4 kişi,klima açık,yokuşta düz yoldaki gibi araç hareket etmeyecek büyük ihtimal.kavramada tutmak aracın geri kaymasını önleyecek.ayağınızı frenden çeker çekmez hemen hafif gaza basmalısınız.
  • Çok sağolun deneyeceğim bunları bir daha kalmam insallah ve bir de komisyonun iyisine denk gelmek var geçenkinde arabayı 1 kere stop ettirdim o yüzden de bıraktılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault EDC Kalkış Teklemesi
    10 yıl önce açıldı
    Benzinli araba kaldırma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.