Şimdi Ara

Araç Hızlanmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
43.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-2 yıl önce başına aynı araçla 1-2 kez gelmişt. Ama saniyelik bir şeydi yolun şartları gaz ivme vs bağlamıştım...

İstanbuldan Kastamonuya giderken hiç hissetmedim ancak geri dönüş yolunda ciddi anlamda hissettim...

Sorun şu ki...

Araç 80km den sonra hızlanmıyor. Gaz yiyor devir 3000 lerde ama 80km hız sabit. Gaza asılıyorum artık basacak yer kalmıyor pedalda devir bi anda 5000 e çıkıyor ancak yine 80 de...

Bir süre sonra normalde döndü 10 dk sonra da 120 den sonra hızlanmadı... Sonra gelene kadar 130 140 150 yapabildim...

Aracım 2006 Ford Mondeo Otomatik Trend...

Edirne yolunda 220 240 denemiştim şimdi 120 yi aşamayınca canım sıkıldı ciddi anlamda...

Araç 75bin km de. Benzin + LPG... LPG 55 bin km de takılmış.

Araç içeriye de ciddi ses alıyor alttan sanırım o yüzden biraz da korktum ama sağ salim geldim...

Küçük bi araştırmayla debriyaj setinden kaynaklandığını okudum ama net emin değilim... Fikriniz içimi rahatlatacaktır saygılar teşekkürler...

• Kavrama gibi geliyor bana da
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

Kavrama gibi geliyor bana da

ne kadar masraf çıkar hocam bana?
  • Bizim arabada 110 dan yukarı çıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Levien

Bizim arabada 110 dan yukarı çıkmıyor
    Sıkıntı debriyajda. Siz ayağınızı debriyajdan çekiyorsunuz ama araç çekmiyor. Balata değişimi 2 bin 3 bin lira falan galiba, hiç bilgim yok o konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Sıkıntı debriyajda. Siz ayağınızı debriyajdan çekiyorsunuz ama araç çekmiyor. Balata değişimi 2 bin 3 bin lira falan galiba, hiç bilgim yok o konuda.

Alıntıları Göster
    Baskı balata gitmiş
  • Baski balata ya da Maf sensoru de olabilir, temizlenince gecer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Baski balata ya da Maf sensoru de olabilir, temizlenince gecer.
    Pek hakim olmadığım konular üstad değişime gerek yok mu şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

quote:

Tamir masraflariyla ilgili bir bilgim yok malesef .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

quote:

Tamir masraflariyla ilgili bir bilgim yok malesef .

Alıntıları Göster
    baskı balatadan büyük ihtimal geçmiş olsun 1000 tl ye hazır olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZoomStar

baskı balatadan büyük ihtimal geçmiş olsun 1000 tl ye hazır olun.

Alıntıları Göster
    kavrama kaçırıyor tek neden bu.otomatik şanzuman olduğu için manuel olanlarına göre biraz pahalı olur parçası.olağan şeyler bunlar.kazasız sürüşler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

kavrama kaçırıyor tek neden bu.otomatik şanzuman olduğu için manuel olanlarına göre biraz pahalı olur parçası.olağan şeyler bunlar.kazasız sürüşler...

Alıntıları Göster
    Herkesin yazdığı gibi baskı balata bitmiş. Benimde arada bir basıyorum yığılma gibi oluyor ama belli viteste ve belli bir devirde. Çok sıklaşmadı daha gider gibi ama sizinki daha ciddi yolda bırakabilir. Değiştirin kısa sürede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Herkesin yazdığı gibi baskı balata bitmiş. Benimde arada bir basıyorum yığılma gibi oluyor ama belli viteste ve belli bir devirde. Çok sıklaşmadı daha gider gibi ama sizinki daha ciddi yolda bırakabilir. Değiştirin kısa sürede.

Alıntıları Göster
    gerekli cevap verilmiş balata kesinlikle geçen ay değiştirdim ben hyundai accent 2005 serviste 609 tlye yaptırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

yav madem bilmiyorsun kelam etme,bak bu kaçıncı mesele hep denk geliyorum sana
  • quote:

Maf sensörü bozuk olsa onu yapmaz..

Şanzuman indir bindir 125 e yapıyorlar kayseride ortalama 200 desek

baskı balata değişimi aracınız için ne kadar bilmiyorum ama ortalama 750 800 de o desek0 1000 liraya tertemiz olur

ama şöyle bişi var otomatik trend diye okudum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpowerxx

quote:

Maf sensörü bozuk olsa onu yapmaz..

Şanzuman indir bindir 125 e yapıyorlar kayseride ortalama 200 desek

baskı balata değişimi aracınız için ne kadar bilmiyorum ama ortalama 750 800 de o desek0 1000 liraya tertemiz olur

ama şöyle bişi var otomatik trend diye okudum?

Alıntıları Göster
    Otomatik arabaya baskı balata sorunu teşhisi koyup tamir fiyatı çıkartmışsınız galiba arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Otomatik arabaya baskı balata sorunu teşhisi koyup tamir fiyatı çıkartmışsınız galiba arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    büyük ihtimal maf sensörü hava filtre kutusunu çıkışında bulunan kutu kirlenmiştir kesiklik ondan oluyor olabilir
    ama benim tahminim egr valfi problemi biz gaza bastığınız an motora duman dolar ve araç ne kadar gaza basarsanız basın 3000 dd ve 100 km geçmez bir bakıma kendini korumaya alır ya ipptal edeceksiniz yada manifoldu temizleyip yenisini taktıracaksınız
    dianostik lamba yandımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 12 Ağustos 2013; 1:29:24 >

• Bak canım, gördüğün gibi mesajda debriyaj felan demişim, yani aracın otomatik olduğunu okumamışım değil mi :)
    Ayrıca ortalama bir fiyat verip net bir bilgim olmadığını söylemişim :) Ya şurada insan gibi geçin insanlarla ya da öte git hadi güzel kardeşim :)
  • Şanzıman yağı debriyaja sıZıyor. Yüksek ihtimalle keçe patlak!
  • Herkez bisey yazmiş arkadaş :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.