Şimdi Ara

Otomatik vites astra j devir yükseliyor ama araç hızlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 model astra j 1.4 turbo otomatik vites aracımda dün bir sorun başladı. Araç 85 km ve üstünde 4000 devirlerde gidiyor ve bağırıyor. Bunu kendim gaz verdiğimde de yapıyor. Cruze kontrol ile gittiğimde de. Aracı 7-8 saat kullanmadım tekrar kullandığımda 30 dakika sorunsuz gittim 90 kmlerde 2000 devir civarında gittim sonra yine birden 4000 devir üstüne çıktı ve bağırmaya başladı.

Bu konuda fikri veya deneyimi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asibet -- 24 Temmuz 2023; 15:46:57 >

• Gaza bastığınızda devir yükseliyor ve araç hızlanmıyor mu hocam ? Eğer öyle ise baskı balata ömrünü doldurmuş.
  • metin..96 M kullanıcısına yanıt

Evet gaza bastığımda devir yükseliyor 4500lere çıkıyor ama hız 80-90. Normalde o hızlarda 2200 devirlerde oluyordu. 80-90'dan sonra daha da bassam 120lere falan çıkıyor ama çok bağırıyor araç. Sorun olduğu belli oluyor. O yüzden zorlamıyorum. Ben de baskı balata diye düşünmüştüm ama tam otomatik araçlarda baskı balata yok diyorlar o yüzden emin olamadım.

Otomatik şanzıman ustasıyla konuştum. 7-8 saat kullanmadıktan sonra düzeldiğini 30-40 dakika sonra yeniden başladığını anlattım o zaman şanzımanla ilgili bir sorun olamaz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asibet -- 25 Temmuz 2023; 14:7:22 >
  • asibet A kullanıcısına yanıt
    Isındıkça bir problem oluşuyor olabilir hocam. Aklıma ilk baskı balata geldi
  • arıza ışığı yakmıyor mu

• degobar kullanıcısına yanıt

Arıza ışığı yok. Bilgisayar da bağlandı bir arıza çıkmadı.

O zaman kullanıcı hatası mı oluyor
  • degobar kullanıcısına yanıt

Kullanıcı hatası olduğunu da sanmıyorum çünkü aynı sürüşle 40 dakika sorun yok birden yapıyor. Bir de aynı şeyi cruze kontrol aktifken de yapıyor. Bir yerde sorun olduğunu düşünüyorum ama hangi parça çözemedim.

arkadaşımın 2003 renault scenic aracında da benzer sıkıntı vardı, yazın sıcak havada uzun yolda seninkine benzer problem çıkıyordu ve onda arıza ışığı yanıyordu ama, bir müddet mola verdikten sonra düzeliyordu; bu arıza 160 km hızın üzerinde giderken yapıyordu, sorun yağ soğutucusunun ısınan şanzıman yağını yeterince soğutamamasından kaynaklanıyormuş, yağ soğutucu değişti sorun kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 26 Temmuz 2023; 10:14:30 >
  • şanzuman arızası. geçmiş olsun.

• Hız sabitleme sistemi aktif kalmış olabilir mi? Devreye alın tekrar çıkarın bir iki kere..sonra tekrar gazlayın..bir ihtimal..benim başıma gelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 1 Ağustos 2023; 12:53:10 >
  • metin..96 M kullanıcısına yanıt

manuel olsa tamam da arkadaşın araba ile alakası yok . araya 30 bin kaçmış çıkarır sanayici abiler.

iyi günler arızayı çözdünüz mü. benzer arıza palio otomatik aracım da var da

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.