Şimdi Ara

Dizel araç ilk çalıştırmada rolantide bekletilmeli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Disl motoru soğukta nasil isitabiliyorsunuz? 1.8 tdci -10da yarim saat beklese bir dis yarisi kadar maks artıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Disl motoru soğukta nasil isitabiliyorsunuz? 1.8 tdci -10da yarim saat beklese bir dis yarisi kadar maks artıyor

Siz de gene sıcaklık göstergesi var, bende o da yok, yakıt tüketiminden anlıyorum motorun üşüyüp üşüğümediğini, eğer 0.7-1.0 lt arası ise anlık tüketim çalıştırınca 1-2dk civarı eğer 1lt den fazlaysa 2-3dk beklemek şart
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    aynen öne doğru yığıılıyor valla hızım düşük devrimde düşük olduğu halde oluyor mesela 60la gidiyorum yolda hızım düşüyor vitesi küçültim diyorum hızım 30 larda falan ama çekince hemen hani stıp ederken öne atarya kendini o şekilde oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

aynen öne doğru yığıılıyor valla hızım düşük devrimde düşük olduğu halde oluyor mesela 60la gidiyorum yolda hızım düşüyor vitesi küçültim diyorum hızım 30 larda falan ama çekince hemen hani stıp ederken öne atarya kendini o şekilde oluyor

Araç marka model nedir? Dizel mi?
  • Benzinli dizel farketmez her zaman acele olmadığı durumlarda 30 saniye-2 dk arasında beklerim

• 1.5 symbol dizel sahibiyim, araca binerim ışıllar soner araci calistiririm, emniyet kemerini takarim, telefonu bluetooth ile araca baglarim yol durumuna bakarim vs... Kışın zaten calistirdigimda 1000devir rolantide oluypr, zaman gectikce 750ye dusuyor, benzin veya dizel aracta gaz vererrk isitmayi onermiyorum. Rolantide 45 saniye ideal (hava sicakligina gorre surr artip azalabilir örnegin kisin 2 dakika)

araç dizel 2009 albea taksi çıkması 624 binde araba yolda hızım düşük ama vitesi kücültmek isterken devir 2 2,5 larda ama düşürürken öne atıyor kendini biraz acemiyim ilk aracım ondan olabilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

araç dizel 2009 albea taksi çıkması 624 binde araba yolda hızım düşük ama vitesi kücültmek isterken devir 2 2,5 larda ama düşürürken öne atıyor kendini biraz acemiyim ilk aracım ondan olabilir belki

Büyük ihtimal ondandır, fiesta 2011 bende acemiyim 1. ayım biticek hayırlısıyla trafikte dediğin gibi bende de yığılma oluyor, nedeni iste vitesi erken düşürmekten, o yüzden dedim devir saatini ve motoru dinleyin diye
  • hocam bizde connect var ilk çalıştırıldığında yazın 2-3 dk kışın hava soğuken 4-5 dk buluyor.Zaten aracı dinlerseniz sesi 3 dk kadar sonra değişiyor sonra yola devam aynı zamanda uzun yol çıkıldığında durma veya duraklama esnasında 3-5 dk bekletmeden stop ettirmiyoruz.zaten 10 dk duraklamalarda hiç stop ettirmiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksemus

hocam bizde connect var ilk çalıştırıldığında yazın 2-3 dk kışın hava soğuken 4-5 dk buluyor.Zaten aracı dinlerseniz sesi 3 dk kadar sonra değişiyor sonra yola devam aynı zamanda uzun yol çıkıldığında durma veya duraklama esnasında 3-5 dk bekletmeden stop ettirmiyoruz.zaten 10 dk duraklamalarda hiç stop ettirmiyoruz

fazlası zarar herşeyde olduğu gibi ama 1-2 dk bekleyip yüksek devirli kullanmassanızda olur
  • Işıklar sönünce marşa basarım hava çok soğuk değilse (ki Antalyada ne kadar soğuk olabilir) belki 10-15 sn anca beklerim o da yağlamanın tamamlanması için. Bazen beklemem bile.
    Benim dikkat ettiğim nokta, araç normal sıcaklığına gelmeden asla sıkıştırmam. 2000-2500 devir arası kullanırım sakin sakin.
    yok hocam aracı yüksek devirli kullanmıyoruz.
    ilk çalıştığından sesi değiştikten sonra 2 bin 2300 bandında daha motor ısınınca 2500-2750 bandında ve allaha şükür ilk alındığı günden bugüne hiç masraf çıkarmadı.
    periyodik bakımları haricinde.
  • Rölantide beklemek 1 dk dan uzun olmamalı.Zaten dizel aracın ısınması biraz geç olur motor ısınana kadar yüksek devirde kullanmayın yeter.
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Bende acemiyim fakat hiç sormadılar bana. :)

Vites düşünürken öne atıyor demişsiniz, debriyajı hızlı bırakınca yapar. Kavrama noktasına kadar yavaşca bırakıp biraz orda bekleyip motor devirlendikten sonra bırakmanız lazım. Bu uzun işlem olduğundan, heel and toe tekniğini kullanmaya çalışıyorum. :) daha rahat vites düşürüyorum.

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    istasyona gidiyorum yakıt alırken soruyorlar ama ben istemiyorum çünki bilmiyorum ama yakıtla ilgili sorun olursa zaten aldığım istasyon belli oraya gider durumu anlatırım mesela vites yükseltirken bi sorun yok ama küçültürken sıkıntı oluyor 3ten 2ye çekince veya 4ten 3e atmak gibi bugün deniyim bi kez daha zaten hata yapa yapa öğrencez ilk zamanlarda yokuş kaldıramıyordum ama şimdi gayet iyim zaten arabaya dolu gidiyorum cüzdan ruhsat telefon çalıştırıp onları yerleştirene kadar sağa sola bakıp çıkıyorum 1-2 dakika sürüyor işlem ve yolda bile daha iyi gidiyor normal çalıştırıp gittiğimde araba sürekli kendini kasıyor düzde bile giderken
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Vites düşünürken gaz vermeyi deneyin işe yarar
    Motor sıcak olursa daha rahat gidiyor araba garip tepkiler vermiyor
    Ama soğukken gitmek istemiyor araç, seside garip çıkıyor soğukken.

İlk çalıştırmada belki sıkıntı olmazda yüksek devirlere çıkmadığınız sürece. Ama istop ederken beklenmeli turbonun yaglanması ve soğuması gerek uzun vadede zararı büyük olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 24 Mart 2016; 11:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Bende acemiyim fakat hiç sormadılar bana. :)

Vites düşünürken öne atıyor demişsiniz, debriyajı hızlı bırakınca yapar. Kavrama noktasına kadar yavaşca bırakıp biraz orda bekleyip motor devirlendikten sonra bırakmanız lazım. Bu uzun işlem olduğundan, heel and toe tekniğini kullanmaya çalışıyorum. :) daha rahat vites düşürüyorum.

Ben vites geçişlerini serilestirdim 2-3-4-5 de direk bas cek yapip takiyorum vitesi sorun olmuyor ama dusururken yavas moddayim birde 1-2 de.

• benzinli olsun dizel olsun önemli olan motor soğukken fazla devir yapmamak, sakin kullanmak. yoksa zaten dizel arabada 30 dk bekle rolantide yine ısınmaz. gaza basacaksın ki dizel araba ısınsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.