Şimdi Ara

Dizel Araç Kullanıcıları. Aracı Gerektiği Şekilde Kullanıyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senden araba alinmaz o zaman Ben motor sicakligi yariya gelmeden yuksek devir cevirtmiyorum. Dili olsa cok iyisin be abi. Allah seni tepemden eksik etmesin derdi eminim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Ben turbo benzinli araç sahibi olarak yaptıklarımı sıraliyim;

*Sabah ilk çalıştırmada 30-45 sn beklerim.
    *Stop etmeden önce sürüş moduma göre 15-30 sn beklerim.
    *Motor ideal ısısına ulaşmadan 3000 deviri geçmem.

Sanırım en temel maddeler bunlar,dikkat etmeye özen gösteriyorum

Hep merak etmişimdir
    Sen yardırdım gidiyon arabada start. Stop var 120 130 lambalara geldin boşa attın start stop devreye girdi nolcak peki

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Dizele gecmeyi dusunuyorum. Yavastan arastirmak lazim. Evet millet dikkat etmiyor. Kotu kullaniyor. Ama araba bana misin demiyor. Bizdeki bu sansla olmayan ariza gelir beni bulur eminim

Yol yapıyosan dizel mantıklı aslında.C-Elysee'de hdi,Fluence'ta dci,Linea'da multijet kullandım.Yakıt ekonomisi ve performansı en iyi hdi harmanlıyo,kardeşinden nacizane bi tavsiye

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Yol yapmiyorum. Ancak istedigim motor ve arac belli. Yol yapmayacak olsam da alip ah ulan bi bakamadik sunun tadina demek istemiyorum. 110luk 2008-2011 civarlari 308 almak istiyorum. Her ne kadar pejo tu kaka dense de deneyecegim

• Öyle bir sordun ki nerden bileyim
    Millet 60.000 de bir turbo bitirir benimki 317 oldu daha tık yok çok şükür

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Benim arabada anahtarsız çalıştırma var hocam,düğmenin hemen üstünde start-stop sistemini kapatma tuşu var.Her çalıştırmada kapatıyorum onu.Zaten çok trafiğe girmiyorum,her seferinde zank diye durması mantıklı gelmiyo bana.He bazen kapatmayı unutuyorum ama tam durmadan aklıma geliyo,bazende zank diye duruyo,hemen geri çalıştırıyorum.O kadarda önemli değil bi kaç kez olmuş olmamış

• trktlh kullanıcısına yanıt
    Zor yerden sormusum huyum kurusun. O zaman allah bi sorunsuz 317bin daha versin innsallahh

• Amin,cümlemize
    Teşekkür ederim

• Oncelikle ehliyetimi alir almaz ilk kullandigim arac 0 km aldigimiz megane 2 dci idi kullanim seklim cogunlukla basa basti ne de olsa az yakiyor diye hiz limitleri dahilinde ust devirlerde kullanirdim stop ederken turbo yaglama filan ilk calistirma da motor isinmasi filan beklemezdim satarkende expertizte motor %90 in ustunde cikmisti 90.000kmde .

Sonra gecen yil atmosferik 1.4 twinport astra g classic aracimi aldim benzinli oldugu icin motor sogukken dusuk devirde yani 2000 dd isindiktan sonra 3000dd gayet yavas bi sekilde kullanirdim az yaksin diye tamamen az yaksin diye ugrasirdim.

Astra g mi satip astra j 1.3 cdti ecoflex sport aldim buda megane 2 gibi olmasada az yakiyor cidden cok iyi geldi benzinli aractan sonra en az 3000 dd en cok 3500dd vites degistiriyorum arac boyle daha az yakiyor turbo yaglama filan bunada pek dikkat etmiyorum insallah masraf cikarmaz

Zaten 2 haftada bir bursa istanbul yapiyorum eren hocam bursa da ne zamn bi vtec 2 gorsem korna caliyorun belki sendirsin diye

• quote:

Yol yapmiyorum. Ancak istedigim motor ve arac belli. Yol yapmayacak olsam da alip ah ulan bi bakamadik sunun tadina demek istemiyorum. 110luk 2008-2011 civarlari 308 almak istiyorum. Her ne kadar pejo tu kaka dense de deneyecegim

110'luğu Partner'de kullandım.Alet çok deli gidiyo,ortalama yakıt 5.7 falandı.Hdi çok mantıklı bencede.Ben tavsiye ederim.O kasa 308'ler çok hoşuma gidiyo benimde.Donanımlı oldu mu tadından yenmez.110'luk hdi zaten almak için apayrı bi neden

rst78 isimli üye sağlam bilgiler verebilir sana 308 ve Peugeot konusunda.

• quote:

Senden araba alinmaz o zaman Ben motor sicakligi yariya gelmeden yuksek devir cevirtmiyorum. Dili olsa cok iyisin be abi. Allah seni tepemden eksik etmesin derdi eminim

Sana satmam abi diğerlerine kazırımŞaka bir yana ölene kadar kullanacağız bunu(Logan mcv) abi zaten.O Yüzden dert etmiyorum.Bizim düldül 50.000 km'de 3 senedir aynı kullanım tarzı Yağına filtrelerini kendim değiştiriyorum birde daha sık değiştiriyorum hava filtresini arada silkelerim.Ciğeri açılıyor.Rampada bile traktör 1.3 mjet dobloları sellektör manyağı yapıyorum dolmuşçuların Yanına gelip kesiciye sokup uzuyorum.İçindekilerle birlikte apışıyorlar.Seviyorum böyle arabaları dizel turbo zımbırtıları bize göre değil.Elimde kalır.Ticari arabanın bile bilerek Atmosferik benzinlisini alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 3 Aralık 2015; 22:43:29 >

• Haha Denk getirebilecegini pek sanmiyorum. Ancak hic belli olmaz.

Motora dikkat etmek lazim tabi. Ama anladigim kadariyla kotu kullanmayla bozulacak birsey de degil hani.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    308in ilk versiyonu hosuma gidiyor. Makyajlisi kadinsi geliyor bana. Arastirdigim kadariyla olumsuz yorum yapan yok. Kullananlar guzel yorumluyor. Donanim acisindan esp olmali. Geri kalana bakariz artik. Not aldim arkadasi. Lazim olunca konusurum. Eyvallah

• FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle atmosferikler eski ama saglamlar en azindan.. Petrole yanasinca direk mazot doldurmaya calisiyorlardir eminim. Ticari ve benzinli cok tezat

• quote:

Aynen oyle atmosferikler eski ama saglamlar en azindan.. Petrole yanasinca direk mazot doldurmaya calisiyorlardir eminim. Ticari ve benzinli cok tezat

Aynen abi Giriyorum benzinliğe pompacı beni uzaktan görünce bir eliyle gel gell yapıyor diğer eliyle mazot pompasını tutuyor.Gidiyorum iniyorum Diyorum ''Hopp bu Alet benzinle çalışır menn''.O Anki duygu için bile benzinli akarAma ileride nasip olur aile sahibi olursam efendi bir dizel kullanıcı olurum

• quote:

Haha Denk getirebilecegini pek sanmiyorum. Ancak hic belli olmaz.

Motora dikkat etmek lazim tabi. Ama anladigim kadariyla kotu kullanmayla bozulacak birsey de degil hani.

Haftasonu buluşak burada

• quote:

Haha Denk getirebilecegini pek sanmiyorum. Ancak hic belli olmaz.

Plakasinin sonu 656 olan siyah astra j gorursen korna calan iste o benim hocam

• Aracı park ettikten sonra rölantide bekletme işi bildiğim kadarıyla 2-3 saatlik kullanımdan sonra yapılması gerekmiyor mu? Ben şehir içi kullanımda direkt durup çıkıyorum.
  • @FursıonnMann Allah tez zamanda coluk cocuga karistirsin o zaman kardesim. Simdiden efendi kullanici olsan daha guzel olur. Hayatin ne getirecegi belli olmaz. Sakata gelme

@krkmz1666 Bi Bursa bulusmasi da biz mi yapsak ne

@D-NZ-93 Tamamdir. Gozum hep dikiz aynasinda olacak

@codemaster42 Bildigim kadariyla mesafe fark etmiyor ustam. Sonucta turbo devreye girdi mi tamamdir.

• İ20 ile Honda'yı değişirsen olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.