Şimdi Ara

Dizel Araç Kullanıcıları. Aracı Gerektiği Şekilde Kullanıyor musunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kac model i20. Dizel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Kac model i20. Dizel mi?

Konulara bi kaç defa eklediydim fotosunu ilk çıkan
    2010 dizel 13 bekledik gelmesini
    75 lik az yakar idarelik kaçar

• Hayırlısı olsun şimdiden

• Amin abi sağolasınAma bakma öyle yazdığıma aslımızda efendi pamuk gibi adamızdırArada dolmuşçuları tokatlıyorum o kadar
  • @krkmz1666 Allah bagislasin hacim. Satsan normalde bi civic alman lazim. Ancak piyasa malum. Araba degil bunlar bakma sen

@Kartalus Allah razi olsun. Eyvallah

@FursıonnMann Valla benden uyarmasi. Dolmuscular cok pistir. Gozumun onunde adami ezmek icin uzerine surdu minibusu. Sonra o ezilecek eleman kacti. Bi zaman sonra 2 kisi getirdi elemani. Kafa goz yarilmis. Sonra ne oldu bilmiyorum artik. Bir kere de kavga vardi. Dolmuscu artik klonlandi mi ne oldu. Bi anda uc bes dolmuscu oldular. Kavgayi sen dusun. Sakat bunlar sakat.

• Açıkçası babamızdan öğrendik araç biraz kendine gelsin diye. Kış vakti de 1-2 dakika ısınıp o şekilde devam ediyorum
  • acar acmaz gazlar yoluma gıderım

garanti var huzur var
  • 1,6 tdi a3 dsg kullaniyorum. Kontagi cevirip yola cikiyorum. Yolum kisa oldugu icin motor isinmadan yuksek devir cevirdigim de olmuyor degil. Tanri gunahlarimi affetsin arkadaslar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ey donanım
    dizel araç kullanmayı senden öğrenecek değiliz
  • 1.5 crdi getz kullanıyorum,ne çalıştırdıktan sonra bekliyorum ne de park ettikten sonra stop etmek için bekliyorum,motor soğukken bazen yüksek devir çevirttiğimde oluyor.Bir zararını görmedim daha 294 bin km de araç daha hiç turbosu değişmedi.
  • İlk çalıştırırken 30 sn beklerim stop ederken hiç beklemem.

• Valla abi açık konuşmak gerekirse onların cigerini bilirim içlerinde bile bulundum kız arkadaşım olmasa sorumluluklarım olmasa umrumda.olmaz.bende senelerdir dövüş ce fitness ile ugrasiyorum altlarından girer üstlerinden cikarim öyle bir durumda ama boşver yolda ellerine verip geçiyorum.

• @RevivaL Ustam araba turbolu degilse giderken yuksek devir cevirtmeden isitmak daha dogruymus.

@canvarol Hay massallah. Kac binde aldiniz usta? Yuzbinlerce km bir arac. Saglam bi arac alip uzuuun yillar binmek lazim aslinda en temizi

@FursıonnMann Aynen oyle en temizi hic bulasmamak. Dolmus gordum mu en oteki seride geciyorum ben

• Hocam zaten ısıtmak derken deviri 3-4 bine vurup ısıtmak anlamında değil. Biraz kendine gelsin 1-2 dakika anlamında. Yüksek devirli araç kullanmayı sevmiyorum zaten
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Anladim ustam. Yazi mi vardi test mi vardi. Oradan hatirliyorum. Hareket halinde isitmak iyi diyordu. Gerci kimisi catir cutur kullaniyor birsey olmuyor. Boyle de birsey olmaz

• Öyle deme hocam. Gelir bize olur ne olursa
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Degil mi. Herkes yapar birsey olmaz ama sen yaparsin elinde kalir. Seytan tuyu var kiminde

• Aracim atmosferik motora sahip bakimlarina dikkat etmeme ragmen motor 44bin'de yatak sardi ve garantiden krank mili dahil degisim yapildi.(Soguk havalarda dikkat ederek kullanirim.)

" Lakin motor dayanikli, sorun acmaz " tezim curumus oldu. Bu zamana kadar yersiz oldugunu bilmeme ragmen turbo motorlardan bir adim geri durmustum. Yasadigim bu olaydan sonra artik boyle bir cekincem kalmadi. Turbo motora sicak bakiyorum.

Hatta yeni 308 1.2 130hp bu aralar favorim.

• dizel aracımda havanın durumuna göre ( çok soğuksa birden fazla kızdırma yaparım motora ) 30-45 saniye beklerim,öyle yoluma devam ederim.bu süre içinde motoru 2500 rpm üstüne çıkarmam.kapatırkende eğer agresif kullandıysam 45 saniye,normal/sakin kullandıysam da 15 saniye beklerim öyle kapatırım.Babam yıllardır 10 saniyede çalıştırır gider,kapatırkende 5-10 saniye bekler sadece.bu zamana kadar hiç sıkıntı çıktığını görmedim.

• ilk çalıştırmada pek beklemem 10 saniye sonra giderim fakat motor sıcaklığı 90 olana kadar 2500 devri geçmem.

kapatırken mutlaka en az 1 dakika bekliyorum fakat hiç sevmediğim bir durum. sırf bu bile atmosferik motor almak için bir neden!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.