yeni 1.3 Corsa 75 beygir araç aldım. İlk defa dizel araba kullanıyorum. Sizlerin sayesinde oldukça bilgilendim. 2 sorum var: Ankara oturan birisi olarak, işe giderken 2 yol alternatifim var:
1. 20 km cevre yolu, 10 km rahat bir sürüş (eskisehir yolunun Bilkente kadar kısmı) 2. 20 km etimesgut içerisinden fazla bir durup kalkma ve yoğun trafik.
1. alternatif 10 km fazla toplamda...Ne dersiniz?
diğer sorumsa, dizel motorlarda ilk kalkışta ve durmadan önce 1-2 dk beklme işi. Mesela ben uzunca bir süre gittikten sonra, arabayı istop edip, sonra 4 -5 dk sonra yeniden calıştıyorum. Bu durumda, kısa durup kalkmalar da da bekmeke lazımmı? Yosa en son uzun süreli duruştan önce mi beklemek lazım?
İlginize teşekkürler
Merhaba, Aracınız hayırlı olsun. Sorulara gelince, ben 1'i seçerim.
1-2 dk beklemnize gerek yok. Araç yavaşlarken zaten turbo yavaşlıyor. 2-3-5 sn bekleseniz yeterli olur ki şehir içinde beklemeseniz bile olur. İlk kalkışta da çalıştırdıktan 3-5 sn sonra hareket edebilirsiniz ama ilk 1-2 km çok zorlamayın. 2. söylediğim tüm araçlar için ilkiyse turbolu araçlar için geçerli. Aracınız hayırlı olsun.
Güzergah olarak 1. tercihi kulan. 10 km fazla yolda otobanda araba daha az yıpranır ve daha az yakar.Dur kalk daha zararlı