Herkese merhaba öncelikle. Aslında bunu uzun zamandır yapıyor ama bugün kafama takıldı.Öncelikle aracım fiesta 1.4 dizel şu anki güncel kasa değil bir önceki kasa.Arabayı çalıştırırken veya normal diğer marş sisteminde bir sorun yok.Ama aracı arabayı durdurunca yani marşı kapatınca 2 2.5 saniyelik bir titreme yapıyor araba.Bugün sorduğum bir kaç kişi araba dizel olduğu için yapıyor sorun yok dedi ama içim rahat etmedi.Dizel arabalarda böyle bir olay yaşanır mı aracı servise götürmeme gerek var mı.SAYGILAR.
turbonun halen dönüyor olması etmen olabilir mi birde aracı kapatmadan evvel 1-2 dk rolantide bekelyip kapatın deneyin belki işe yarar
Dizellerde normal. Mesela debriyaja basmadan stop ederseniz daha çok titrer.
uzun yoldan geldi isen normalde 40 50 sn kadar beklemen gerekir.Ama stop ederken tık diye kapanmak yerine sallanarak stop eder ama 2.5 sn kadar sürmez tabiki.
quote:
Orjinalden alıntı: shelby_88
uzun yoldan geldi isen normalde 40 50 sn kadar beklemen gerekir.Ama stop ederken tık diye kapanmak yerine sallanarak stop eder ama 2.5 sn kadar sürmez tabiki.
Doğru anlık bir şey o
Bana da anormal gelmişti hatta servise gidip sorduğumda usta dizel motorun titreşimli çalıştığını ve bağlantıların bu titreşime uygun şekilde yapıldığını kontak kapatırken ki sarsıntının gayet normal olduğunu söyledi de biraz rahatladık.
quote:
Orjinalden alıntı: ts1967
Bana da anormal gelmişti hatta servise gidip sorduğumda usta dizel motorun titreşimli çalıştığını ve bağlantıların bu titreşime uygun şekilde yapıldığını kontak kapatırken ki sarsıntının gayet normal olduğunu söyledi de biraz rahatladık.
benim arabada focus 2008 dizel titanium.. arabayi istop edince yani kontagi kapatinca motor titreme yapiyor, sarsiyor, kapanıyor.. normal mi arkadaslar?
benim araçta 1.4 dizel fiesta aracı çalıştırırken kapatırken debriyaj a basarım hep sarsıntıyı biraz daha azaltıyor. bence normal o sarsıntı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme