Şimdi Ara

Dizel araca benzin konulursa (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
64.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grup vitamin

illa mantık mı istiyorsun tamam buluruz kedi ot yermi oldumu yer ama....

Kediler mide ağrısına karşı ot yer.

Bizim kedimizin önüne salam koyun, bide marul koyun gider marul yer. Ki bütün aşıları var, tüyünü dışkısından çıkarması için kremi var; yani işin kısası bizden sağlıklı bir kedi.

Ona rağmen dayanamıyor marula.

Konuya gelecek olursak,

O kadar az miktardaki benzinin bir şey yapacağını sanmıyorum ama zaten yaparsa da yazılı kağıdı almışsınız sorun çıkmaz.
  • Uuzun Zamandır Çoğu Otomobil Firmasının Yakıt Deposunun Kapağını Açtığınızda Aracta Hangi Yakıtın Kullanıldığını Belirten Yazı Var..Mesela ( Diesel vs ) gibi..Bu yüzden eğer eşşek değilse afederseniz pompacı yanlış yakıt koyma ihtimali %1 kadardır..Ben şahsen Dizel araç kullanıyorum..Hayatta benzinciye gittiğimde 100 liralık eurodizel falan demem.. '' Usta 100 lira '' diyorum koyuyorlar..Çünkü yazıyor hangi yakıtın kullanıldığı..
  • Aman diyim sakın gaza gelipte dizel arabaya benzin felan koymayın.. orn:55 lt deposu olan dizel araca 52 lt mazot aldınız,3 lt veya 2 litre de benzin kattınız ilk çalıştırmadan itibaren 10-15 km pek bisey anlamazsınız... Ve yüzde doksan 20. Km e gelmeden ya pistonları eritir,ya enjektorleri bozar&patlatır..daha başka Cook şeyler yapabilir ama muhtemelen bu ikisinden birini yapacaktır. Dizel motorlu araca,bazı arkadaslarında belirttiği gibi;adam kamyoncudur sebze&mevye taşır,Aksam aldigi yuku Sabah 6 dan once Hâl e Yetisirmesi lazim bu yuzden kendo deyimleriyle; 'Jet'e kalkarlar ve bunu keyfi değil zorunlu olduklarından dolayı yaparlar.kamyon rampada kesilmesin diye en azından 1 vites dahî yüksek çıkabilirse yokuşları,toplam yolda yarım saat - kırk bes dakika kazanmış olur..bu yüzden minimum 300 litre motorin dolu deposuna maksimum 5 Litre benzin katarlar.fazla bile gelir.. Onun harici gene kamyoncular ve tircilar kışın havaların çok soğuk olduğu zamanlar da gene aynı şekil max 5 litre benzin katarlarki;depodaki mazotun donması biraz daha zorlaşsın..bunların haricinde dizele kimse benzin felan katmaz,katiryorum diyenlere gözünüzle görmedikce inanmayin ki katsa bile mutlak sondan kaçış yoktur,1,2,3, derken çekirge mutlaka geriye sicrayacaktir emin olun Son olarak,performans artırmak isteyen dizel arac sahibi arkadaslar: Wurth un akaryakıt katkıları var "common rail dizel" katkı yazar üzerinde onu alın full dolu depoya yarısını dokun veya hepsinide dokebilirsiniz ama bu sekilde daha verimli olmuş oluyor,minimum 5% max 20% performans garanti artacaktır,tecrübeyle sabittir Illa amac +extraperformans ise;benzine felan hiiic gerek yok.buyrun size yöntem if]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• filtrelerin de değişmesi lazım diye biliyorum. araç ne kaç model bu arada
  • Geçen akşam evde biraz bunaldım dışarı çıkayım dedim. Hazır çıkmışken 2012 model 1.3 Multijet Fiat Linea aracıma mazot koyayım da yarın uğraşmayayım dedim. Evime 100 metre uzaklıktaki opet'e girdim. 50 lira mazot koyar mısın dedim ve kredi kartıyla ödemeye geçtim içeri.

Ödeyip çıktıktan sonra fişe bi baktım ki 50 liralık Kurşunsuz benzin koymuş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çok şükür ki fişe baktım ve arabayı çalıştırmadım. Aracı kenara aldık iterek. Ertesi sabah istasyon sahibi çekici çağırdı ve aracı servise çektik.

Serviste olayı duyan herkes beni tebrik etti aracı çalıştırmadığım için. Eğer çalıştırsaydım 5000 TL gibi bi masraf çıkacağını söylediler. Neyse ki çalıştırmadığım için 300 liraya halledildi. (Mazot filtresi 150 TL, İşçilik masrafı 100 TL, 50 Liralık Mazot)

Önce depodaki benzin çekildi. Daha sonrasında depo temizlendi ve mazot filtresi değişti. Sonra mazot koyulup çalıştırıldı.

Sabah 10 da girdiğim servisten akşam 6 da ayrıldım. Parayı istasyon sahibinden tahsil ettik doğal olarak. Olan benim günüme oldu. Çektiğim stresde cabası.

Bundan sonra kesinlikle pompacının başında duracağım. İyi bir ders oldu suçumuz olmasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet F. Zengin -- 19 Mart 2014; 2:25:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

o zaman dizelde her depoya 1-2 litre benzin eklersek performans sorunu ortadan kalkmış oılur

• bugün başıma geldi yaklaşık 40 litre mazotum vardı 17 litre benzin koydular ve arabam 3 km sonra stop etti. yorumlar gerçekten çok komik. dizel arabaya benzin koymak performansı arttırırmış. arkadaşlar biliyosanız konuşun bilmiyosanız susun. kimse sizi burda yazın diye zorlamıyor.
  • zannımca hiç birşey olmaz aracın çalıştırma ve haraket halinde iken bir onormallik falan varmı
  • Depoyu dizelle fullediyseniz çok az bir benzin kaldıysa %5 gibi hiçbir sıkıntı çıkarmaz , bizim arkadaşın babası tırına depoyu fulleyince 2-3 lt gibi birşey benzin katıyormuş doğrumu yalanmı bilmiyorum . Zaten bir sorun olsada petrol zararı karşılar hiçbir sıkıntı olmaz
  • benzin daha hızlı yanıyor garip bi durum ama boşaltmak daha iyi motorun ömründen yer bence
  • Merak etmiştim bende cevap yazan arkadaşlara teşekkürler

• Mazot benzinle arasındaki fark tutuşma sıcaklığıdır İkisi de petrol ürünüdür Petrol rafinesini en üstünde lpg gaz,uçak benzini, otomobil benzini, gaz yağı ,mazot , motor yağ, zirftir.
    Mazot ise benzin ile motor yağ karışımıdır. Yani Motor yağını tutuşturması çok zordur. Benzine yağ kattıkça benzini oktan sayısını düşürürsünüz . Yani alev alma sıçaklığını düşürürsünüz. Eğer mazota benzin katarsanız tutuşma sıcaklığını düşürüsünüz.
    Pistona giren mazot belirli bir süre sonuçuda yanma başlaması ve bitirmesi gerekir. Biz buna motorun ateşleme avansı denir . mazota benzin kattığınız zaman ateşleme zamanı değişir. Yani benzini tutuşma sıcaklığı düşük olduğundan enjektörden yakıt püskütülür püskütülmez ateşleme gerçekleşir. Sadece benzin kullanıldığında ateşleme avansı çok büyük bir değişlik olur ki pistonu üst ölü noktası varmadan motoru durduracak kadar değişme olur. Yani motor stop eder.
    Mazot deposuna sadece benzin koymuşsanız yakıtı boşaltma imkanı yoksa üzerine 10 numara yağ koyabilirsiniz normalde dizel motor yakıtı fazla yakmasın diye yağ koyarlar. Kötü mazot koydunuz zaman mazot pompası , enjektörlerin kurum tutması yol açar. Mazot pompasını ve enjektör üzerindeki yağ tabakasını temizlemeni en iyi yöntemi boş depoya sadece benzin koyarak temizlemektir Bunu deneyerek görebilirsiniz.
    Sonuca bağlacak olursak mazot yerine benzin koymanın sonucunda motora bir zarar değil tam tersi yararı bile olur.Mazotun oktan sayısını artırmak motora vuruntu yapacaktır 3 ayda bir 6 ayda bir yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanarif -- 2 Kasım 2014; 15:57:57 >

• Hort riske girmemekte fayda var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına bakarsanız dizel araca benzin konması amamen araç sahibinin hatasıdır 1ncisi mazot kapağının üstüne Eurodizel yapıştırması takması lazım 2ncisi dizel pompasına aracı çekmesi lazım bu gibi etkenlere araç sahibi dikkat etmesse ben benzin istasyonu sahibi olsam hiçde aldırış etmem tamamen kendi hatası yeni araçalrın aynı modelinin hem benzinlisi hem dizeli mevcut o yüzden sahibinin söylemesi gerek.
  • Fullaspsite F kullanıcısına yanıt
    Yuh kardes yuh bu kadar sacmalanir yahu piyasadaki arac sayisi belli o adam araci gordugunde dizel mi benzinli mi oldugunu anlamiyorsa (sesinden bile esek olsa anlar) o isi niye yapiyor, tek bilmesi gereken benzinli dizel ayrimi baska birsey degil onda da hatayi surucuye vereceksek yandik...

• Valla bu sabah dershaneye giderken aynisini yasadim. Yakit lambam yandi yakit alayim dedim.
    Kartimda ne kadar limit kaldigini bilmiyordum suradan 20 liralik benzin ceker misiniz dedim cekerse doldurursunuz. Yakit anlaminda agiz aliskanligi benzin dedim. Pompaci da benzin doldurmus dizel arabaya. Doldurduktan sonra gormus kapaktaki dizel yazisini. Dur calistirma falan dedi. Bosa alip cektik hemen kenara. Sonrasi da herkeste olan seyler. Cekici, servis depo bosaltimi vs.
    Sizin yine iyi benim %50 mazot %50 benzin olacakti calistirsaydim gittiydi direk.

• aynı olay benim bugün başıma geldi.içinde yaklaşık 20 litre mazot olan 1.6 dizel bravo aracıma 22 litre benzin koymuş pompacı yanlışlıkla.ben bunu yaklaşık 90 km salihli -izmir arası geldikten sonra evde fişe bakınca fark ettim.prensip olarak hep fiş isterim ve kontrol ederim ama bu defa bakmayacağım tuttu.neyse koyduktan sonra pompacı yıkayalım mı abi dedi çalıştırdım yıkama bölümüne çektim yıkadılar sorun yoktu çıktım 90 km geldim gelirken motorda anlayamadığım bi sessizlik vardı bende dedim bu shell in mazotu da baya iyi geldi araca falan diyordum.fakat zaten 2000 devirde 110 falan yaptığı için araç çok da ses de gelmiyordu ama bi sessizlik vardı meğerse bunun sessizliğiymiş. aradım istasyonu sahibiyle falan görüştüm yarın servise çektireceğim aracı ne olduğu orda ortaya çıkacak ama inşallah çok büyük bir sorun çıkmaz..sizce bu kadar yol gelinmesi ekstra bir zarar verir mi?
  • Konuyu hortlatmak istememde
    Bugun babam annem kardesim falan oy kullanmaya gidiyoz benzinimiz az (almanya) turk benzin istasyonunda durduk babam turkiyeye poata gonderdi falan istasyonda sonra arabayi benzin yerine yanastirdi (araba dizel ama kimse farketmedi ne olup olmadigini bende dahil) doldurduk 30€ luk benzin(dizel arabaya ) Sonra 3-5 km gittik ben babama benzin kokusu var dedim ellerim mazot kokuyoo ndandir dedi sonra ilerledik bir 5 km daha araba stop etmis fark etmedik ben babama neden yavasliyon dedim sonra saga yanastik sonra babam 2 kere marş a basti sonra mazot ibresi 0 oldugunu fark ettik gidip baktik babam ben benzin koymusum dedi sonra 4 luleri falan yaktik arkaya fosforlu isareti koyduk sonra benzinciyi cagirdik arabayi eve kadar. cekti. Bu arada babamda cok para yok adam dediki eger marşi zorladiysan pistonlar yanabilir dedi sizce kaca patlar bu olay zaten araba yeni (yeni derken ford galaxy 2003 fakat butun bakimlari yapilmis hersey tam calisiyor arizasi yok)motor arizalanirsa cok zor yapilicak ne kadara patlar soylerseniz sevinirim

• Bu arada bilip bilmeden cevap yazmayin turk bir araba tamirhanesi olan bir adam piayon yandiysa pahaliya patlar demiati ama bilemiyorum ha bide ben araba benzin mazot pek anlamam ama mazotun ustune benzi. Koyarsan onunde coku zun yol va. Ve babamin kafasi birseye takilmisti dalginligina geldi herhalde

• 50 km falan kullanıp depoyu tekrar azına kadar doldurun. 50 daha kullanın yine doldurun sorun olmaz. o kadarcık benzin enjektörleri falan kaynatamaz. ama benzin oranını ne kadar aza düşürürseniz sorun olmayacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.