Şimdi Ara

Dizel araca benzin konulursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
64.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün turbo dizel aracıma yanlışlıkla 18 litre kadar kurşunsuz 95 oktan benzin konuldu. Farkeder farketmez aracı çalıştırmadan kenara çekip tüm depoyu boşalttık. Benzin almadan önce tahminen depoda 5-10lt kadar dizel yakıt vardı (ışık yeni yanmıştı) depo boşaltıldıktan sonra depoyu euro dizel ile fulledim. Bildiğim kadarı ile 60 litre olan depo 54.66lt dizel yakıt aldı. Bu durumda depoda 5.34lt eski benzin karışımından kalmıştır diye düşünüyorum.

Özetle, depo nun 55 litresin dizel, kalanında 5.34 litre eski yakıt olduğunu düşünürsem %09.7si benzin+mazot karışımı kalan %91,3 dizel var depomda.

Bu durumda aracın herhangi bir yerinde arıza meydana gelme olasılığı nedir bilmek istiyorum. Her ihtimale karşı istasyondan durumu açıklar bir yazı ve 30 günlük sorumluluk tahahhütnamesi aldım. Eğer bir sorun olacak ise hemen harekete geçeceğim.

Bilgi verecek arkadaşlara şimdidedm teşekkürler.

• bence arabaya binin hemen ve deponun yarısını bitirin bir sorun çıkarsa istasyon karşılasın
  • Bir arkadaşımın başına gelmişti.Yetkili servisi aradı.Gelip arabayı çektiler,sıvıyı boşalttılar ve bilgisayar yardımıyla birşeyler yaptılar.Biraz uzun sürmüştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_danger

Bir arkadaşımın başına gelmişti.Yetkili servisi aradı.Gelip arabayı çektiler,sıvıyı boşalttılar ve bilgisayar yardımıyla birşeyler yaptılar.Biraz uzun sürmüştü.

Aynı olayı benimde bir arkadaşım yapmıştı. Depodan çektirmeyi kabul etmemiş yetkili servise çektirtmiş
  • Hocam çok fazla bir şey olmaz benim kuzenin 1.9 jtd doblosunun mazotu tamamen bitmişti.Bizde en azından istasyona gidecek kadar mazot alalım dedik.Yanındaki çırağı 5lt mazot al diye gönderdi.Çırak benzin alıp gelmiş bizde bakmadan direk doldurduk,arabayı çalıştırdık araba bir garip çalışıyordu sonrada söndü "ne oldu?" felan dedik.Hemen sanayiide olduğumuzdan karşı taraftaki Abdullah ustayı çağırdık.Usta baktı "siz buna benzin koymuşsunuz" dedi. "ne yapacağız?" dedik."Depoyu fulleyin bir şey olmaz" dedi.Depoyu fulledik ardından çalıştırdık bir problem olmadı ama araba öyle bir şahlandı ki anlatamam.Gaza basıyoruz araba fırlıyor ben daha öyle bir performans görmedim.Araba resmen uçuyordu.
  • Depoyu hemen bitirin derim hatta içinize sinmiyorsa bence en güzeli yetkili servise götürün orda baksınlar araca hem yazılı kağıtta almışsınız istasyondan.İçiniz rahat olur.
  • depoyu fullediğiniz için bişey olmaz ama depoyu çeyrek filan doldursaydınız sorun olurdu. Yani karışımın %90 ı dizel olduğundan bişey olmaz araç azbi performanslı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman dizelde her depoya 1-2 litre benzin eklersek performans sorunu ortadan kalkmış oılur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

o zaman dizelde her depoya 1-2 litre benzin eklersek performans sorunu ortadan kalkmış oılur
  • quote:

o zaman dizelde her depoya 1-2 litre benzin eklersek performans sorunu ortadan kalkmış oılur

• quote:

• 1.3 Doblo'da 5 bn TL civarı bir masrafa neden olur..Tecrübeyle sabit..
  • ne gibi bir zararı oluyorki biri matıklı açıklamasını yapabilirmi ?
  • illa mantık mı istiyorsun tamam buluruz kedi ot yermi oldumu yer ama....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup vitamin -- 2 Mayıs 2010; 21:52:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grup vitamin

illa mantık mı istiyorsun tamam buluruz kedi ot yermi oldumu yer ama....

ben mantıklı bir açıklama isterken mantıklı diye kedi köpekden örnek vermen beni hayretler içersine düşürdü...

Kendinden emin bir arkadaş bir açıklama getirebilirmi ama mantıklı bir açıklama.
  • quote:

• dizel ve benzinli pompalar istasyonda farklı değil mi?
    nasıl olurda yanlış yakıt koyarlar?
    bence en mantıklısı aracı çalıştırmadan servise çekmek
  • quote:

toyotalarda performans sorunu mu var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

o kadarka değil beyler 1 -2 kereye mahsus olabilir bu durum ama bu olayı sık sık tekrarlarsanız motor parçalarına zarar verirsiniz.
    aracın çalışma sesi artar traktör gibi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

ne gibi bir zararı oluyorki biri matıklı açıklamasını yapabilirmi ?

benzinle motorinin tutuşma sıcaklıkları farklı.yanma sonunda açığa çıkan enerji farklı.yanma sonrası oluşan ısı farklı.
    motorine benzin konursa ve bu miktar fazlaysa anlaşıldığı halde müdahele edilmeyip çalıştırmaya devam edilirse,o motorun hemen hemen hiç şansı yok.
    iyi bir usta veya tamirciye götürmek en mantıklı iş olur.olası hasarlar krank kesilir,kol kırılır,yüksek ısıdan segmanlar kaynar,sübaplar yanar,aşırı yükten yatak sarar.aşırı ısıdan conta yanar,ve sayamadığım kadar çok hasar.oluşur.
    eskiden kamyoncu arkadaşlar(özellikle hamsi-balık taşıyan)depoya bir miktar benzin ilave ederlerdi.tabii sezon sonunda o motor yenilenirdi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.