Şimdi Ara

DİZEL COMMON RAIL TEKNOLOJİSİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
13.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

MERHABA.ARACIM FABİA 1.4 TDİ.GEÇENLERDE ANKARAYA GİDERKEN POZANTI YAYLASINI TIRMANIRKEN ARACI BİRAZ ZORLADIK.ARAÇ BİRDEN ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ VE MOTOR ARIZA IŞIĞINI YAKTI ARAÇ YIĞILDI.SONRA KENARA GEÇTİK TEKRAR KONTAĞĞI AÇ KAPA YAPTIK ARAÇ TEKRAR ESKİ GÜCÜ YERİNE GELDİ.SANKİ TURBO DEVREDEN ÇIKTI.BU SORUNU 3 SENE ÖNCE DE YAPMIŞTI.ÖNCE EGR TEMİZLENDİ SONRA KURUM BAĞLAMIŞTI TEMİZLENDİ HAVA AKIŞMETRE DEĞİŞTİ TURBO SÖKÜLDÜ BURÇ SEKMAN YATAK DEĞİŞTİ FAYDA ETMEDİ.VE SON 15 GÜNDÜR İLK ÇALIŞTIRMADA MOTOR SOĞUKKEN ARACIN MOTORU DAHA KABA VE SESLİ ÇALIŞIYOR SANKİ BİR GÜRÜLTÜ VAR BİR ŞEYLER SÜRTÜYOR.İLK ÇALIŞTIRMADA İSE 1 SANİYELİĞİNE DE OLSA BİR BEYAZ DUMAN ATIYOR SONRA KESİLİYOR.GAZI DİPLEDİĞİM ZAMAN İSE KARA DUMANI ATIYOR.SANKİ ESKİSİ KADAR PERFORMANSI YOK YAKIT TÜKETİMİ DE ARTTI.SİZCE BUNLARIN HEPSİNİ BİR ARAYA GETİRDİK Mİ SORUN NEDİR?TEŞEKKÜR EDERİM.

Turbo arızası gibi.

turbonun bozulduğunu pcden anlayabilir miyiz?yoksa herhangi bir belirti vermez mi?bir de bu n75 valfinden bahsetmişlerdi.sanırım turbo arızası ile karışabiliyormuş.bu valfe turbo valfi de deniyormuş.bu parça bozulduğu zaaman turbo arızası diye karıştırılabiliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: liverpol

Merhabalar Erkan Usta güzide bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler Arabam 2009 Grande punto Multijet 1.3 motor yağı değişim zamanı yaklaşıyor hangi marka yağı kullanmalıyım Lukoil iyi midir ?

yağ konusunda tavsiye edebilecek bilgiye sahip değilim.
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    şu an anlattıklarınızdan enjektör arıza durumu gibi algıladım.
    ilk çalışmada beyaz duman, enjektörlerin piston tepesinde yakıt kalıntısı bırakması sonucu olabilir.
    nitekim gaza ani yüklenmelerde de siyah duman oluşması bu düşünceyi kuvvetlendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkandere

ilk çalışmada beyaz duman, enjektörlerin piston tepesinde yakıt kalıntısı bırakması sonucu olabilir.
    nitekim gaza ani yüklenmelerde de siyah duman oluşması bu düşünceyi kuvvetlendiriyor.

peki ustam enjektörlerin bittiğini nasıl anlarız?bilgisayara bağlattık mı gösterir mi?
  • bio dizel yakıtlar kullanımı cr sistemlere zarar verir. euro normlarında yakıtlar için tasarlanmış bir sistem olduğundan, kısaca kendi yağlamasını euro dizel ile yapan sisteme farklı yakıtlar konulduğunda aşınmaları yüksek düzeylere çıkar. enjektör iç parçalarında kirli bir tabaka oluşturarak aşınmalarını artırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

peki ustam enjektörlerin bittiğini nasıl anlarız?bilgisayara bağlattık mı gösterir mi?

hayır. bilgisayar ancak arızaları gösterir. eğer araç bariz bir arızaya geçmemişse arıza göstermez.
    enjektörlerin sökülerek simülatörde testi ve içinin açılarak aşınmanın göz kontrolü yapılır.

• quote:

quote:

quote:

hayır. bilgisayar ancak arızaları gösterir. eğer araç bariz bir arızaya geçmemişse arıza göstermez.
    enjektörlerin sökülerek simülatörde testi ve içinin açılarak aşınmanın göz kontrolü yapılır.

ustam sağolun teşekkür ederim yardımlarınız için.

• güncel
  • Aracim 2.8 intervolducato turbo.aku.musur.enjektormemeleri deyisti siyah kahverengi duman var mavide gec calisma sorun nedir acaba

• Sistemdeki eksoz gazının biriktirdiği eksoz, kurumunu boşaltıyor. Belli bir süreden sonra azalır ve biter.

• erkandere kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin hocam , ford focus 2007 1.6tdci aracım soguk olan günler sabahları ilk çalıştırmada bir miktar açık renkte maviye benzer duman çıkarıyor. Daha sonraki çalıştırmalarda atmıyor bu dumana + olarak çok kötü kokan koku çıkıyor. Bu olayın enjektörle alakası varmıdır ?

Birde bazen ilk çalısmada ses duyuyorum sanki enjektörlerin oradan , tak tak tak diye seri şekılde ses yapıyor bir miktar sonra kesiliyor sizce bir sorun olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 20 Kasım 2016; 19:36:29 >
  • Kolay gelsin ustam, opel corsa 1.3 cdti 2006 aracı yüksek basınç pompası tamiri için sanayiye bıraktım mazot sızdırıyordu şuanda o sorun yok ama aracı aldıktan sonra yola çıkınca farkettim ki devir 1800 2000 civarına geldiğinde ıslık sesi gibi ötme başlıyor ayağımı gazdan çekince aynı şekilde ıslık sesi azalarak bitiyor, eğer kulaklarıma biraz güveniyorsam bu ses ben aracı sanayiye getirirken yoktu, aldıktan sonra oldu diye düşünüyorum. onların yüksek basınç pompasına yaptıkları tamir işlemi araçta bir turbo arızasına sebep olabilir mi sizce? hortumları vs gevşetmiş olabilirler mi? bir yerde mazot pompası ayarsızlığı da ötme yapabilir diye bir şey okumuştum da. son olarak bir de karter muhafazası çıkmıştı benim, aynı gün onu da taktırmıştım ama biraz yamultmuşum o yüzden çekiçle vura vura düzelttiler muhafazayı, sonra taktılar araca, onunla bir alakası var mıdır? neyse çok uzattım şimdiden teşekkürler yorumunuz için.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.