Şimdi Ara

Dizel'i Seviyorum Çünkü; (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
2
Favori
8.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

gaza basınca tereddüt etmiyorum acaba çok mu yakacak diye benzinli arabayla durmadan hesap yapacağımı dizel alır paşalar gibi binerim

Gaza bassanda gidiyormu ki abi? Sen 1.6 tdi + dsg passat alda 100 den sonra ne kadar nazlı olduğunu görelim.....

Sende mübarek 2.0turboya biniyosun ya.

Dizeliyle aynı para olsa benzinli mi alırdın yine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Tork zaten halkımızca bilinen "çekiş gücü"dür. Çoğu arkadaş bunu süratla karıştırıyor.
    Dolmuşlara bindiğinizde ayaktaysanız, araç hareket ettiğinde düşecek gibi olursunuz. Bunun nedeni dolmuş gibi yük taşıma maksatlı kullanılan araçlardaki çok yüksek torktur. Aracı bir şey aniden çeker gibi olur. Yüksek ağırlıklarda dahi etkilenmemesi için kullanılır tork. Dolmuş hınca hınç dolu olsa da o etkiyi yapar.

Bu konuda minibüs şoförlerinin de katkısı çok büyük.
  • az yaktığı için işte çünküsümü var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amg6.3

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

gaza basınca tereddüt etmiyorum acaba çok mu yakacak diye benzinli arabayla durmadan hesap yapacağımı dizel alır paşalar gibi binerim

Gaza bassanda gidiyormu ki abi? Sen 1.6 tdi + dsg passat alda 100 den sonra ne kadar nazlı olduğunu görelim.....

Sende mübarek 2.0turboya biniyosun ya.

Dizeliyle aynı para olsa benzinli mi alırdın yine?

Üstad

1) bu iki motorun fiyatı hiçbir zaman aynı olmaz
    2)1.4 turbo insignia 1.6 dizel bir araca göre daha ciğerli diyebilirim belki 0-100 yakın olabilir ama 100 den sonra o fark ciddi anlamda açılıyor 1.6 dizel aracında insignia gibi tek turbo ve d sınfıı olması şartıyla.

• Dieseli seviyorum. Çünkü, istasyonda fulla demenin hazzı başka oluyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, önceki doldurmamda gördüğüm pompacı ikinci gidişimde o istasyondan ayrılmış oluyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, önceki benzinli arabamda 90 km hızdan yukarı çıkmaya korkarken şimdikinde 120 lere çıkıyorum. Yine de az yakıyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, 2000 km kadar uzun yola çıkacağımı duyan eş dost araba ile gideceğimi duyunca çok masraf olur şeklinde tepki veriyorlar. Arabanın diesel olduğunu öğrenince tatlı bir tebessüm kaplıyor yüzlerini.
  • Benzin - mazot fiyatı eşitleninceye, hatta mazot fiyatı benzin fiyatını geçinceye kadar, yani bir süre daha cebimizden biraz daha az para çıkıyormuş gibi hissettirdiği için dizeli seviyorum.

Eski Jazz CVT aracımla 35 lt ile 450 km civarı giderdim kışın.

Yeni Megane EDC aracımla 55 lt ile 750 km civarı gidiyorum kışın.

Lt hesabı olarak arada ciddi bir fark yok.

Hele bir de lpg takılınca benzin-lpg koalisyonu dizele göre cebimizden daha az para çıkartıyor.

Kışın lpg'li araçların egzozundan çıkan dumanın hemen uçtuğunu görürsünüz.

Dizel araçların egzozundan çıkan kara duman uçmuyor.

Yeni dizellerde DPF koydular.

O da tıkanınca bir şekilde iptal ettirecektir halkımız çıkan kallavi faturayı görünce.

Kendimizi zehirlemekten başka bir işe yaramıyor dizel araçlar.

Sonraki aracım dizel olmayabilir.

• Bu kadar ballandıra ballandıra anlattık pek hayra alamet değil

Yarın dizele zam gelir demedi demeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Dieseli seviyorum. Çünkü, istasyonda fulla demenin hazzı başka oluyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, önceki doldurmamda gördüğüm pompacı ikinci gidişimde o istasyondan ayrılmış oluyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, önceki benzinli arabamda 90 km hızdan yukarı çıkmaya korkarken şimdikinde 120 lere çıkıyorum. Yine de az yakıyor.

Dieseli seviyorum. Çünkü, 2000 km kadar uzun yola çıkacağımı duyan eş dost araba ile gideceğimi duyunca çok masraf olur şeklinde tepki veriyorlar. Arabanın diesel olduğunu öğrenince tatlı bir tebessüm kaplıyor yüzlerini.

Arkadaşım senin alacağın benzinli araç da 2 ayda 1 ancak uğrar benzinliğe.

Pompacı yine ayrılır bu sürede :)

120 ile radara girme riski daha fazla.

Bir de sürat felaketti Allah korusun.

Daha fazla yol yapıyor insan, araç dizel olunca.

Cepten çıkan para değişmiyor.:)

• Dizele "diesel" yazınca daha mı havalı oluyor anlayamadım?Dizelin ekonomikliği gerçekten iyi ucuz bir tane alabilirim ileride.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Dizeli seviyorum cunku soludugum havanin icine ediyor.

beni bu derdi bitmeyen dunyadan daha cabuk cekip kurtaracak diye seviyorum.

nedense herkeste yanlış bir kanı var. "dizeller benzine göre havayı daha cok kirletiyor" deniliyor. ama aynı araçların CO2 emisyon değerlerine baktığınızda dizel daha düşük değerlere sahiptir.

(yağ yakan, bakımsız ve egsozundan kara dumanlar çıkararak giden eski model kamyon, otobüs,vs araçları bende sevmiyorum)
  • Önceki aracım benzinli idi. Benzinli kullanmak daha zevkli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortal_plt

quote:

nedense herkeste yanlış bir kanı var. "dizeller benzine göre havayı daha cok kirletiyor" deniliyor. ama aynı araçların CO2 emisyon değerlerine baktığınızda dizel daha düşük değerlere sahiptir.

(yağ yakan, bakımsız ve egsozundan kara dumanlar çıkararak giden eski model kamyon, otobüs,vs araçları bende sevmiyorum)

keşke egzozdan çıkan tek şey co2 olsa..

Şu çalışmanın sadece başındaki "özet" kısmını okuyun.

http://iats09.karabuk.edu.tr/press/bildiriler_pdf/IATS09_07-99_1295.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Dizele "diesel" yazınca daha mı havalı oluyor anlayamadım?Dizelin ekonomikliği gerçekten iyi ucuz bir tane alabilirim ileride.

Ne alaka. Orijinalini yazınca kötü mü oluyor. O zaman her şeyi Türkçeye uyarlayalım bakalım ortalık nasıl şenleniyor. Örnek:

Hunday, Sitroen, Dacya,...................................
  • quote:

quote:

Dizele "diesel" yazınca daha mı havalı oluyor anlayamadım?Dizelin ekonomikliği gerçekten iyi ucuz bir tane alabilirim ileride.

Ne alaka. Orijinalini yazınca kötü mü oluyor. O zaman her şeyi Türkçeye uyarlayalım bakalım ortalık nasıl şenleniyor. Örnek:

Ne demek ne alaka?Ben burda benzin yerine gasoline yazsam güzel mi olur sence?
  • yakıt olayından başka hiçbir artısı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ne demek ne alaka?Ben burda benzin yerine gasoline yazsam güzel mi olur sence?

İstediğin gibi yaz. Gasoline de yazsan önemli değil. Benim için diesel. Bunu inat için yazmıyorum. İçinde diesel geçen tüm cevaplarımı araştır. Hiç bir tanesinde değişiklik yok. Hepsinde diesel yazar. Her şeyin aslına sadık kalmaya çalışırım. Mesajlarımda ki dil bilgisi kurallarına bile.

Ben böyleyim.

• Zıtlaşmak amacıyla yazmıyorum fakat dizeli de kullandım benzinli de şuan benzinli olmasının sebebi 80.000 km'ye gelmeden kara geçemiyor olmamız ve mali yük bu nedenle istemeye istemeye benzin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: immortal_plt

quote:

keşke egzozdan çıkan tek şey co2 olsa..

Şu çalışmanın sadece başındaki "özet" kısmını okuyun.

http://iats09.karabuk.edu.tr/press/bildiriler_pdf/IATS09_07-99_1295.pdf

Şener'in açtığı bir konuda bununla ilgili güzel paylaşımlar da yapılmıştı birkaç ay önce Taymcım.

Bulamadım o konuyu şimdi.:)

• quote:

quote:

Türkçe Sözlükte "dizel" diye bir kelime var ama "hunday" şeklinde bir kelime yok.

Dieselin Türkçe karşılığı dizeldir.
  • Dizeli sevmiyorum çünkü, İç Anadolu ayazında ısınması için 15 km kat etmeniz gerekiyor.

Dizeli sevmiyorum çünkü, -15 derecenin altında mazot donuyor ve akü yeni olmasına rağmen bazen çalışmıyor.

Dizeli sevmiyorum çünkü, şehir içi kullanımda kedi gibi mırıldanan motor yüksek süratte kafa ütülüyor.

Dizeli sevmiyorum çünkü, kış aylarında şehir içi 10 litre yakıyor.(En azından bizdeki böyle)

İşin özü..Dizeli sevmiyorum çünkü sevmek için elle tutulur bir nedenim yok. Yakın zamanda almayı düşündüğüm araba kesinlikle(!) dizel olmayacak. Lpg uyumlu bir araç bulup, soluğu Mocan Oto'da alacağım..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.