Şimdi Ara

Dizel'i Seviyorum Çünkü; (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
2
Favori
8.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

torkuna aldanıp uçuyorum sanan özellikle 1.3 multijet hafif ticariler ile dalga geçer gibi geçmek hoşuma gidiyor.

ya kardeş hiç sorma geçen eniştemler bizdeydi, fiorino aldılar dükkan için, araba önce gitmiyor gibi oluyor sonra uçuyor dedi...

bunun söyleyen adamın binek aracı 2003 Model Honda Civic 1.6 ES

O honda öyle kararlı hızlanıyordu ki ruhu bile duymuyordu heleki +5500 den sonra çok hoş bir ses geliyordu.

Benim dizel astra bazen çok iyi hızlanıyor gibi geliyordu ama vites aralarının kısa olmasından kaynaklanıyordu.

Astra mesela
    1. vites 35
    2. vites 75-80 arası
    3. vites 110
    4. vites 145 civarı

gibi ilerliyordu ama insignia

1. vites 55
    2. vites 92
    3.vites 142
    4. vites 200
    diye devam ediyor vites aralığı uzun olunca seni koltuğa yapıştırma ya da gittiğini sanma hissi azalıyor ister istemez.

siz eger vtec olayinin aktiflestigi devir olarak dusunuyorsaniz 5500 u yanlisiniz var

o arac 3200 rpm de vtec i aktiflestiir.

zaten ses falan da cikmaz.

her araci dohc vtec sanmayalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Yok arkadaşımda manuel 2004 kasa 1.6 var. Araç çok hoş bir ses veriyor 5500- 7200 devir arası zaten sonrası devir kesici ya da 7300 e de çıkabiliyordu sanırsam.
    Araç stock değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

Benzini seviyorum, 3 binde sazı eline alıp 6500 e kadar devir saati izlemek gibisi yok. Kimse de kendini kandırmasın, benzin ucuz olsa kaç kişi dizel alır?

+1
  • Ama benim hiç dizelim olmadı ki:(
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Yok arkadaşımda manuel 2004 kasa 1.6 var. Araç çok hoş bir ses veriyor 5500- 7200 devir arası zaten sonrası devir kesici ya da 7300 e de çıkabiliyordu sanırsam.
    Araç stock değildi.

4-2-1 header var sanirim

kesicisi de degismis yazilim var

gomlek degismis olabilir

harikalar yaratmaya gebe bir arac saglam potansiyel var yani oynamaya.

bilgilendirme icin de tesekkurler
  • Allah tan konu başlığı ''dizel'i seviyorum, çünkü'' !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Allah tan konu başlığı ''dizel'i seviyorum, çünkü'' !!!

Abicim herkesin 4.0 motor görünümlü 3.0 dizel x6 sı yok ki....
    Öyle dizeli bende severim onu bırak Volvo xc60 D3 motorunu bile sevebilrim....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Allah tan konu başlığı ''dizel'i seviyorum, çünkü'' !!!

Abicim herkesin 4.0 motor görünümlü 3.0 dizel x6 sı yok ki....
    Öyle dizeli bende severim onu bırak Volvo xc60 D3 motorunu bile sevebilrim....

4.0 da modası geçti, artık M50d var

• Ben sevmiyorum ama Porsche Türkiye (Doğuş Otomotiv) dizeli seviyordur. 2008 yılı satışları 154, (Cayenne dizel sayesinde) 2011 yılı satışları 442 adet. 3 kat artış olmuş!
  • Çünkü bütçeye destek veriyor.
  • Dizel araç sevgili gibidir bir günü bir gününü tutmaz onun isteklerini yerine getirmezsen hemen perfomansını düşürür cok durmayı sevmez yüksüz yüklü iken gittiğinden farksız gider, zaten namıda oradan gelir önceden derlermiş verin bana turbo dizel karışmayın gerisine düşük bir turbo dizel faciadır, dizel sınıfına almıyorum ama yüksek bg, tork olan bir dizel araç kolay kolay yenilmez
  • Diesel Ucuz (?) ve ekonomik olduğunudan sevilir yoksa en kralı bilen Traktör gibi çalışmasınamı hayran olunur veya eksozdan çıkan pis havasınamı? Bu arada zamanında en kral 8 sil Diesel Motor kullandım biliyorum ne yazdığımı bakın Nick bilen Ex-Diesel !

• Alın size dizel sesi. Çekilecek çile değil vallahi.

• Çünkü Alırken (Almanyada) Benzinli modellerden Ucuz. Kullanım maliyetide düşük.
  • benzin+turbo+superchanger ı seviyorum,çünkü ne vtec açılsın diye beklerim,ne turbo dolarken teklerim TSI motorla her devirde köklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz
    ...Benzinli araçlar dizellerden 2-3 kat fazla CO2 üretiyor. Dünyanın dizel çevreci derken günümüz için odaklandığı nokta bu. Öncelikle bunu belirtmek lazım.
    Euro5 emisyon normlarını araştırırsanız bu farkı görebilirsiniz. Dizel motorların verimleri nedeniyle birim zamanda daha çok iş yapmayı sağladıkları da bilinen bir gerçektir. Ve bu da benzinliye göre CO2 salınımını daha da azaltıyor.

Bunun için Avrupada dizel motor satışları teşvik ediliyor.

DPF, NO salınımının ne kadar önüne geçebiliyor, bilmiyorum. Ama sadece CO2'ye bakmayın. Aslında CO2 son derece zararsız, temiz bir gazdır. Zaten bizim yaptığımız solunum sonucu bile oluşan bir gaz. Tek etkisi sera etkisi yaratıp, küresel ısınmaya neden olması.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde dizel çevreyi çok kirlettiğinden yüksek vergiye sahip pahalı bir yakıt. Bu nedenle dizel otomobil yok denecek kadar az.

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Alın size dizel sesi. Çekilecek çile değil vallahi.

ford 1210 dan farkı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 10 Şubat 2012; 22:44:31 >

• seviyorum çünki aynı kasa benzinli 800 km yaparken ben 1200 deviriyorum
    benzinle depo 260tl dolarken dieselle 225 tl doluyor.
    benzinli araç kullananlar litre hesabı yaparken ben düşünmüyorum.
    düşük devirlerde yüksek tork alarak seyir zevkini yaşıyorum.
    vs.vs.vs.
  • Konunuza teşekkür ederim, ve ben de bir maniyle cevap vermek isterim..(alıntı)

Çelik ve Ercan ne yapardı olmasaydı İzel,
    İlk sezon iyidi de, ikinci sezon çok bozdu Ezel,
    Tork sende, az yakma sende, tok ses sende,
    Ne güzel motorsun sen turbolu dizel..

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Konunuza teşekkür ederim, ve ben de bir maniyle cevap vermek isterim..(alıntı)

Çelik ve Ercan ne yapardı olmasaydı İzel,
    İlk sezon iyidi de, ikinci sezon çok bozdu Ezel,
    Tork sende, az yakma sende, tok ses sende,
    Ne güzel motorsun sen turbolu dizel..

bak bu iyiymiş alıntımı doğaçlama mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 10 Şubat 2012; 23:37:02 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.