MOTOR YAĞI DEĞİŞİMİ (1.3 ve 1.9 Dizel ve 1,4 16V Benzinli Motorlarda Her 10.000 km’de Bir) MOTOR YAĞ FİLTRESİ DEĞİŞİMİ (1.3 ve 1.9 Dizel ve 1,4 16V Benzinli Motorlarda Her 10.000 km’de Bir) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gentleman_ -- 14 Mayıs 2021; 3:16:39 > |
Dizel motorlar neden uzun ömürlüdür (2. sayfa)

-
-
Yazdığımda bir yanlışlık yok 1.6mj 20k 1.4 10k yazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam öyleyse.
Fiat 1.3 dizel 10k
1.0 benzin 20k
-
Dizellerin bakım aralıkları çok uzun, masrafsız, sorun çıkarmaz, uzun ömürlü, süper vs. vs.
Son yıllarda uzayan dizel bakımlarını da satış politikasına bağlıyorum biraz da. Dizel satışları iyice azalıyor, bakım aralıklarını daha da uzatabiliriz. Gel vatandaş gel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gentleman_ -- 14 Mayıs 2021; 3:36:21 > -
Evet öyle
Geleneksel konu açılmış yine.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Neticenizden fikir üretip kesin doğruymuş gibi sunma hastalığından vaz geçin. Elinizde bir belge yada araştırma yoksa başlığın doğrusu şu olmalıydı "dizel motorlar daha mı uzun ömürlü?"
Kesinliği olmayan bir fikri sırf siz öyle olmasını istiyorsunuz diye kesinmiş gibi lanse etmek çakallıktır.
Gemi tren yada iş makinelerindeki motorlar belki benzinli motorlardan uzun ömürlü olabilir ama günümüz otomobil dizel motorları kesinlikle benzinli motor kadar uzun ömürlü değiller.
Dizel kullanıcısı bir üye olarak sen elinde telefonla "dizel motorlar bu sebeplerden ötürü uzun ömürlüdür" diyecek kadar saymış olduğun 3-4 tane maddeyle böyle iddaalı konu açabilmen için taaa 1950-60 lara kadar gidip;
tüm ülkelerde hangi hacimlerde ne kadar benzinli ne kadar dizel satılmış,
hangi bloklar kullanılmış,
hangi markaların dizelleri benzinlilerinden daha çok satmış,
hangi marka dizel motorları boyunca kaç senede ne kadar şikayet almış benzinlilerinden daha fazla mı az mı almış,
hangi marka dizel motorlar için benzinlilerden daha fazla bütçe arge ayırmış veya benzinlilerden daha çok mu ayırmış,
hangi markanın hangi dizel motorları en fazla kaç kmde halen kusursuz bi şekilde muayenelere girmiş,
hangi markanın kaç tane dizel arabası şu ülkede şu kadar km ye kadar servis bakımını devam ettirmiş, hangi ülke memnun kalmayıp satmış dizelini,
hangi ülke ne kadar 2. el araç alımında dizel daha çok tercih etmiş yada etmiş mi,
Gibi gibi bir sürü etmeni ve binlerce dökümanı eline alarak bunu kanıtlayabilirsin anca (ki oda kanıt sayılırmı dünyanın çeşitli otomobil kuruluşlarına göre bilinmez) Senin benim gibi sıradan vatandaşın "dizel uzun ömürlü işte yaa" demesiyle olması imkansız bi savunma bu. anca masal anlatılmış olur. Öyle kolay değil
Bende dizel kullanıcısıyım ama dediklerine katılmam mümkün değil. Ben şimdi Almanyada 530i E39 u ile 1 milyon kmyi devirmiş adamın motoruna bakarsamda atmosferik benzinliler en uzun ömürlüdür derim ama o gene olmaz bi dünyanın ucunda adam turbo dizeliyle belki 1.200.000 km yaptı ?
Ömrü belirleyen tek şey senin motoruna nasıl baktığındır ama bu kesinbakmaktan kastımda öyle 15 bin km olunca yağını filtreni değiştir değil mesela adam bilgili olacak cahil olmayacak bu araba 200 bin km ye geldi hararet sorunuda yok ama ben bunun bi krank keçesini, kapak contasını, yataklarını değiştiriyim nolur nolmaz diye keyfe keder değiştirip bakarsan ömürlük olur. Bilinçli kullanıcı, arabasının her bir motor parçasının hangi kmde eskiyeceğini internetten araştırıp bilmeli ona göre değiştirmeli. Benim arabam 210 bin kmde mesela 200 bine kadar full servis bakımlı normalde bende yağını suyunu değiştir bin derdim cahil olsaydım ama şanzımanımın 200bin kmde zincirinin değişmesi gerektiğini yabancı forumlardan öğrendim mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 14 Mayıs 2021; 8:13:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hacim çok yüksek çünkü. 1500-2000 devir arası kullanıyor. Resmen aracı vites çok vede
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapılabilir bakımlarını yapmak lazım marka parçanın be zman değilmesi gerektiğini yazıyor zaten o km dolduğunda değiştiirlmeli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu sene olmuş 2021 hala benzinli dizel kavgası yapılıyor.
Bakımları düzgün yapıldığı sürece her motor uzun ömürlüdür.
Konu sahibine ayrıca hatırlatmak isterim,
İnternette benzinli accent ile 1 milyon km yapan taksicinin bir videosu var (hiç rektefiye edilmemiş) onu bir izlesin.
Arkadaş cahil birinden böyle sorular çıkar işte binek araçlarda dizel motoru unutun artık dizel motorlar tarihe karışıyor...
-
Dizel motorlar daha uzun ömürlü olabilir ama neye göre ? Ticaride ve yük taşıyan araçlarda evet.
Otobüs ve kamyonlarda benzinli motor kullanımı yakıt yüzünden yok bu yüzden otomobilde bu karşılaştırmayı yapmak daha mantıklı. 5 6 milyon km yapmış otobüs görmek gayet normal bir durum, insanlar otobüslerini satarken 1 milyon km olunca " az km " diye nitelendiriyorlar.
Bloğu daha dayanıklı olabilir ama basınç yüzünden kullanılan parçaların daha erken eskime ve daha fazla yük altında kalma ihtimalini göz önünde bulundurursak;
Benzer devir aralığında kullanılınca benzinli motor daha uzun ömürlüdür diyebiliriz benim kanımca.
-
Ülkemizde insanlar araç daha hareket halinde iken kontak kapatıyor yılda bir bakım yapmıyorlar daha km yapmadı diyen çok sayıda sürücü var 10 bin bakım yerine 15-20 bin km bekleyen insanlar mevcut bu yağ daha fazla gider diyenler mi dersin aracın yağına suyuna bakmaya tenezzül etmeyenler mi dersin adamın kaput örümcek bağlamış nereden açıldığını bilmiyor 😅
Sen bu şartlarda hangi motora daha çok guvenirsin dizel mi BENZİNLİ Mİ ?
O eskidendi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dogecoin1.6 multijet 20k 1.4 benzin 10k fiat için
1.6 multijet bakım aralığı Avrupada 35000 km de bir.Türkiyede 20000 km de bir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gentleman_Şu an dizeli olmayan aracı örnek vermek garip kaçıyor.
Niye garip kaçsın. Dizel arabaların bakım aralığı daha kısa diye genelleme yapıldı bende bunun doğru olmadığını belirttim. Bunun neresi yanlış.
Ben de önceden dizelciydim ama artık ülkemizin getirdiği koşullar dahilinde 1.0 turbo benzinciyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X