Şimdi Ara

Dizel partikül filtresi sıvısı-Bu marka orjinal mi yoksa kandırıldım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 model sıvılı tip Partikül Filtresine sahip 2009 model 1.6TDCİ Ford Focus aracım var. Geçen hafta sonu benzinlikten yakıt aldıktan hemen sonra motor arıza ışığı yandı. Bilgisayara bağlandığında Dizel Partikül Filtresi(DPF) sıvısının(Eolys sıvısı) bittiği uyarısı alındı. Bu sıvı, aynı motorları kullanan Peugeot ve Citroen ve Volvo da değişik isimlerle adlandırılıyor. Bu sıvının Peugeot ve Citroen'de daha ucuz olduğunu öğrendim. Bir Citroen-Peugeot parçacısından orjinal ürün olup-olmadığını sorarak orjinal diye aşağıdaki satın aldım.

Benim aldığım sıvının markası protechnical plus. Oysa ürünün asıl orjinalinin markasının pro olduğunu yurtdışı sitelerden örendim. Gördüğünüz gibi iki ürününde kutuları, ve kutunun üzerindeki desenler bile aynı. Yine bunlara benzer pro x diye farklı bir marka daha var. Muhtemelen protechnical plus ve pro x' i üreten aynı firma, orjinaline benzetmek için birebir aynı desen ve renkler kullanılmış. Soruma gelince, bu taklit ürünü kullanıp daha sonra sorun yaşayan oldu mu? Bunu boşalttırıp serviste orjinal ürünü tekrar doldurtmalı mıyım? Özellikle bu işle uğraşan veya kullananlardan yardım rica ediyorum.
     Dizel partikül filtresi sıvısı-Bu marka orjinal mi yoksa kandırıldım mı? Dizel partikül filtresi sıvısı-Bu marka orjinal mi yoksa kandırıldım mı? Dizel partikül filtresi sıvısı-Bu marka orjinal mi yoksa kandırıldım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rimedus -- 21 Şubat 2016; 16:42:39 >

• Forumda bu sıvıyı ekleten yok mu acaba?
  • Duyuk Otomotiv sağlamdır, orjinal diyorsa ürün orjinaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu yaz doldurttum 130binde. 2009 Citroen hdi. Ancak markasını bilmiyorum.

• Cevabınız için teşekkürler. Bu ürün orjinal ise niçin iki farklı isim kullanılıyor? Yurtdışı sitelerde Protechnical plus markasına rastlamadım. Yine üçüncü sıradaki resimde verilen ve orjinali ile aynı desenli PROX u ise bir Türk şirketi üretiyor. Benim aldığım PROTECHNICAL PLUS da acaba bu şirketin üretimi olabilir mi? Özellikle yedek parça işi ile uğraşanlar veya bu sıvıyı kullananlar aydınlatırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rimedus -- 22 Şubat 2016; 11:59:44 >
  • internetten orjinal ürünü nereden alabilirim? Çoğu sitenin stoğunda yok.
  • tdci motorda klasik durumdur bu, aynı parça herşey aynı peugeot citroen için çok uygundur, bilmeyen ford kullanıcısına biraz daha üstüne koyup çakarlar, ha bir de volvo kullanıcıları için olanı vardır ki fiyat uçuk derecede oynar, 1 liralık malı abartmıyorum 7-10 lirasına alırsın

yani mantıklı olanı yapıp aynı ürünün etiketi farklısını almışsın, motor aynıysa düşünme kullan, ford içindir diye alacağın üründe sadece kazık yiyeceksin o kadar
  • Bu ne arkadaş. Dizel pişmanlıktır diyorum, bakımı pahalı diyorum, şehir içi 6litre yakıyorum diyorlar. Dpf ayrı dert, sıvısı ayrı der, enjektörü ayrı dert, pompası , turbosu

• DPF icat oldu mertlik bozuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Bu ne arkadaş. Dizel pişmanlıktır diyorum, bakımı pahalı diyorum, şehir içi 6litre yakıyorum diyorlar. Dpf ayrı dert, sıvısı ayrı der, enjektörü ayrı dert, pompası , turbosu

lpg çok farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Bu ne arkadaş. Dizel pişmanlıktır diyorum, bakımı pahalı diyorum, şehir içi 6litre yakıyorum diyorlar. Dpf ayrı dert, sıvısı ayrı der, enjektörü ayrı dert, pompası , turbosu

lpg çok farklı

"LPG li dizel " aracın varsa işler değişir, bende ne sorun ne ayar var, merdiven altında taktıranlar düşünsün

• Yetkili servise sıvının eklenmesinin ne kadara mal olacağını sordum. 1200 TL civarında olur dediler. Fahiş bir fiyat. Acaba benim aldığım sıvı orjinale yakın mı? DPF ye veya enjektörlere zarar verir mi? endişesindeyim.
  • Sonuç ne oldu? Sorun yaşadınız mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.