Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
8
Favori
253.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shell,total,PO,opet,Türkiye petrolleri,kadoil,aytemiz hepsinden aldım kullandım.sadece opette motor sesinin arttığı dışında bariz fark görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolder24 -- 6 Kasım 2017; 11:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yılı aşkın bir süredir BP kullanıyorum
  • valla hocam haklısın ben enjektörden çok çektim megane de inş bu aracımda öyle olmaz.300 bin km deyken dayanamadım sattım bi türlü düzen tutmadı
  • eski arabam 3 silindirli 1.4 tdi motorluydu; yakıtın seseve titreşime olan etkisini direkt hissettiriyordu. onda en memnun olduğum yakıt shell gtl idi, ama satışı bitti ne yazık ki. sonrasında totalin mazotu gelir.. en berbatları bp,po ve opetti sırayla.. menzil olarak da aynı sıralama geçerli.

şimdiki c3 1.4 e-hdi aracımda da totali geçen olmadı, sakin çalışma ve uzun menzil konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

eski arabam 3 silindirli 1.4 tdi motorluydu; yakıtın seseve titreşime olan etkisini direkt hissettiriyordu. onda en memnun olduğum yakıt shell gtl idi, ama satışı bitti ne yazık ki. sonrasında totalin mazotu gelir.. en berbatları bp,po ve opetti sırayla.. menzil olarak da aynı sıralama geçerli.

şimdiki c3 1.4 e-hdi aracımda da totali geçen olmadı, sakin çalışma ve uzun menzil konusunda

peki demirörene geçtikten sonra total de bir değişiklik hissettiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    sonrasında fark hissetmedim, aynı gibi geldi bana; psikolojik de olabilir..
  • yıllarca akaryakıt istasyonu işleten bir ailenin çocuğu olarak size akaryakıtta tüm markaların aynı oldugunu garanti ederim rafineride hepsi aynı silolardan doluyor bu olay tamamen istasyon sahibinin depolarını ne kadar süreyle temizlediği ile yada mazotun ne kadar dinlendiği ile alakalı

Edit : arkadaşlar ucuz mazot satan yerden alın demek yanlış benzinde hile yapılması çok zor o yüzden benzin fiyatları hemen hemen bütün istasyonlarda çok yakındır o yüzden bilinen markaları tercih etmek mantıklı dizelde ucuz satan yerden alın diyemem dizelde hile yapılması çok kolay ben mazotu bardaga dökersem anlarım iyi malmı kötü malmı ama normal kullanıcı anlayamaz tabiki ucuz yerlerdende alına bilir ama ya istasyon bildiğiniz güvendiğiniz birisi olacak yada bilinen normal bir markaysa yeterlidir ismi olmayan herhangibir firmayla anlaşmayan yerlerden emin değilseniz almanız yanlış 10-20 kuruştan kaçıp pompa enjektör yemek var örn. Alpet bilinen bir marka uzun yolda genelde uygun oluyor bunun gibi markaları opete yada bp ye tercih edebilirsiniz ama hiç bilinmeyen biyerdende almak pek mantıklı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.YEKE -- 2 Ocak 2019; 19:54:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y£K£

yıllarca akaryakıt istasyonu işleten bir ailenin çocuğu olarak size akaryakıtta tüm markaların aynı oldugunu garanti ederim rafineride hepsi aynı silolardan doluyor bu olay tamamen istasyon sahibinin depolarını ne kadar süreyle temizlediği ile yada mazotun ne kadar dinlendiği ile alakalı

gelde bunu burada ... diyenlere anlat herkes hala eskisi gibi olduğunu savunuyor .
  • Yalnızca opetin rafineri farklı diğerleri hepsi aynı rafineri doğrumu

• arabam dizel shell kullanıyorum bir problemle karşılaşmadım 1.5 senedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Yalnızca opetin rafineri farklı diğerleri hepsi aynı rafineri doğrumu

Opette rafineriye baglı türkiyede rafineri dışında ham petrol işlenmiyor rafineriden alıp kendi silolatına dolduruyordur tabi bazı liman şehitlerinde dışarıdan ithal alınıyor akaryakıt ama oda zaten yine kontrollerden geçiyor devlet kendisinin aradan çıkarılmasına müsade etmez opet büyük firma oldugu için stoklu çalışıyor ucuzken silolarını dolduruyor zam geldiyinde otomatikmen büyük karlar elde ediyor

• Evime yakın 80'li yıllardan beri hizmet veren ve sanki dün açılmış gibi devamlı yenilenen shell istasyonundan başka yerden yakıt almıyorum mecbur kaldığımda özellikle opet beni pişman ediyor. Bilmem kaç km daha fazla menzil vaadedenlerden koşarak kaçıyorum. Shell kapansa BP veya total denerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y£K£

yıllarca akaryakıt istasyonu işleten bir ailenin çocuğu olarak size akaryakıtta tüm markaların aynı oldugunu garanti ederim rafineride hepsi aynı silolardan doluyor bu olay tamamen istasyon sahibinin depolarını ne kadar süreyle temizlediği ile yada mazotun ne kadar dinlendiği ile alakalı

sayın YEKE o zaman opet 5.00 TL/LT den satarken şehirler arası yollardaki benzinliklerde 4.20 den mazot bulunca alınb mı diyorsunuz ?
  • auzdil A kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim bilmediğin yerden akaryakıt almamak lazım isterse bedava versin.

• Ben şehir dışına çıkınca genelde opet sonra shell tercih ederim sebebi ise istasyonlarını daha düzenli kontrol ettikleri kanaatindeyim özellikle opet ama son zamanlarda lukoil almaya başladım çünkü yakıtta menzili uzun olduğuna kanaat getirdiğim tek marka.

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    coco1912 C kullanıcısına yanıt
    @coco1912 Güzel kardeşim, sorunu yeni gördüm, Ford dizeller için Türkiye'de en çok denetlenen yakıt firması Opet, askeriye yakıtını Opetten alır, fakat benim aracımla, dizel hyundai 2011 model opet ve shelle gittiğimde shell uzun mesafede neredeyse 100 km fazla gitti bunu iki sefer 900 kmlik gidiş geliş yolunda denedim, tercih senin, diğer çok bilinmemiş markalar hariç her yerden mazot alabilirsin, sadece traktörlerin ve kamyonların kullandığı mazottan alma yeterli, benzinciye gittiğinde eğer kasaba falan değilse bütün firmalar performans yakıtı koyarlar sormana bile gerek yok dizel araçlar her türlü dizelle gidiyor, sadece yurtdışından gelen kaçak dizeller rafine değil senin aracın da gider fakat 100 bin km sonrası aracın enjeksiyonlarında daha fazla kurum birikir, yeni tip enjeksiyonlar daha verimli daha az yakar fakat daha iyi bakmak gerek,özetle performans yakıtı al ve bilindik firmalardan al, iyi sürüşler.

• sormak istediğim bir soru var türkiye genelindeki bütün yetkili shell istasyonlarında mazot kalitesi aynımıdır ?
  • 2 senedir aynı güzergahta hergün 100 km yol yaparım. bp, shell, tp ve opet uzun süreli denemelerimde en uzun menzili shell'in sağladığını gördüm.

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Olması gereken aynı kalitede olmak zorunda

• ayteking kullanıcısına yanıt
    Halbuki şu denir hep,shell yakıtı ince olduğu için menzil düşük

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.