En son 1 ay once 149₺ ye almistim ngk bujileri < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dizelden LPG'ye geçmek bu durumda mantıklı mı? (3. sayfa)
-
-
Valla iyiymiş tane 150 mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam 4 tanesi. Şimdi baktim 179₺ olmuş. 2bakimda bir gunumuz şartlarinda 180₺ cok degil.
gittigidiyorNGK 4'lü Buji Takımı TR5B-13 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ngk-4-lu-buji-takimi-tr5b-13_pdp_633908402?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=&utm_term=&ga_prodid=633908402&ga_merchantid=547014404&sc_gcsp=gg&gclid=Cj0KCQjwzLCVBhD3ARIsAPKYTcRw0caKNn8P3VRaAEPG9Sb1Zr6Dpc5IBQ4tkO_xV4xRstrHicuZXAEaAgswEALw_wcB
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 17 Haziran 2022; 15:29:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aşırı ısı oluşmasının sebebi de yanlış lpg ayarı genelde fakirde bırakıyorlar karışımı buda ekstra sıcaklık demek adam akıllı yol ayarı yapan bir yer yok illa afr ayarına ekstra para vermek gerek.
-
Teşekkürler hocam. Tekrar bir düşünüp ona göre araç bakacağız. Şuan mevcut araçta kalma düşüncesi ağır basıyor.
Deneyimlerinizi Paylaştığınız için teşekkür ederim. Her ne kadar az km de yapsam, bu kilometrenin belki de yarısı yazın yapılan memleket yolu oluyor. 2000 kilometre çok rahat yapılıyor yazın. Bu yolda para birden çıkınca lpg düşünüyor insan.
Dizel aracını satıp LPG li araç almak mantıklı değil. LPG li araçları olanlar bu dönemde şanslı.
-
Niçin
Aynı şekilde 2017 dizel Qasqhai mi satıp 2022 Duster 1.0 ecog almayı düşünüyorum, babamda Duster ın makyajsızı var güzel motor rahat araba model yenileyip ekonomik olması açısından iyi. Bu arada qasqhai şimdiye kadar gördüğüm en az yakan araç
1.5 dci manuel Uzun yolda 3,6- 4.2 İstanbul şehir içide aşırı trafikli bir rotada değilim ancak hibrit gibi tüketimlerim oluyor 3.8 de görüyorum maks gördüğüm 5.7 oldu şuana kadar trafik azıcık azalsa direk düşüyor yine de model yılı olarak şoför araca geçmek mantıklı geliyor özellikle LPG fiyatlarını düşününce Duster I daha önce 6 ay aynı yollarda kullanmıştım 8.9/ 100 civarı LPG tüketimi oluyordu qasqhaiden bir tık daha sert kullanarak uzun yolda da 8.5 8 arası değişiyordu. LPG Li suv olarak pek fazla bir alternatif yok civic eco elegance mı Duster mı kararsızım suvdan suva geçmek cazip geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam mesajınızı gördüğüme çok sevindim. Babamla konuştum. Araç aile aracı olacak ikimiz de kullanacağız. Kendisi de sizin baktığınız Duster'ın aynısına bakmakta. Geçen sene bir dönem yine bayiye gittiğimizde biraz inceleme şansım olmuştu Duster'ı. Ben 2013 Qashqai+2 ile arasında çok büyük bir uçurum göremedim. Elbette Qashqai daha.
Hocam bizdeki 7 kişilik versiyonu. Araç genelde şehiriçi kullanılıyor. Uzun yolda da genellikle full bagaj+7 kişi oluyor. Ben kendi kullanımımla bu şartlarda en düşük tüketim olarak 4.7/100 elde ettim. Babam benden daha da sakin kullanır. O 4.2'lere kadar indirmeyi başardı. Araç çok çok az yakıyor litre bazında. Performansı dışında her şeyden memnunuz ancak şuanda şehir içinde masrafı kilometrede 2 lira civarında. Hal böyle olunca ister istemez lpg düşünüyor insan.
duster ın rahatlığı enteresan süspansiyon qasqhaiden yumuşak virajda yama yatma eğilimi olsa da hız düşkünü değilim az önce yine kullandım mesela sanırım insan ucuz diye rahat hissediyor motor ekonomi kombinasyonu şahane bakım 20 binde bir ve görece uygun, Honda civicte bir seçenek karım otomatik diye belki daha rahat kullanır ama yüksek araba hala ciddi çekici geliyor. Civic eco elegance la qasqhai arasında ne kadar fark olur acaba yukarıda bir arkadaş yazmış ama 3x fark abartılı geldi bana fiyatları zaten o seviyede LPG dizel farkı yani Qasqhai 5 yakarken civic inde 5 LPG yakması lazım ki imkansız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manner34 -- 17 Haziran 2022; 23:4:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben qashqai'nin süspansiyonundan çok memnunum. Biraz sert, şehir içi rahatsız olabiliyor bozuk yollarda ama özellikle şehir dışında çok güven veriyor. Yol tutuşunu çok beğeniyorum. Elbette yüksek bir araç için yapıyorum bu yorumu.
Memnun olmadığım konu motor gücü. 1.5 dci bu araca yetemiyor. Ara hızlanmalarda ve rampalarda bunu hissettiriyor. Ama tüketim göz önüne alınınca motor dört dörtlük diyorum.
Bence de biraz psikolojik. Qashqai'den sonra yine ara sıra kullandığım yakınlarımın otomobili oluyor. Doblo, C-Elysee gibi. Özellikle Doblo'yu kullanırken çok rahat oluyorum çünkü aracın görüş açıları çok iyi. Ayrıca uygun parçaları Vs de :) Qashqai biraz da görüş açılarından kaybediyor diyebilirim. Alışmak gereken çok nokta var araçta.
Ben hacim de önemli diye düşünüyorum. 1.0-0.9-1.2 gibi araçlar vergi olarak da uygunlar. O tarz bir araç bakmak daha iyi diye düşünüyorum. Civic yerine Duster daha mantıklı o yüzden bana göre. Ayrıca iç hacim olarak da Duster daha başarılı. Elbette bu suv olduğu için...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam aracı sattığımızda daha yeni ve sorun çıkarmayacak bir araca geleceğimizi bilsem mantıklı geliyor bana. Lpg'ye ön yargılı da yaklaşıyorum biraz. Göreceğiz.
lpg takılı bir araç alıp kullanın . yakıt olarak çok avantajlı. 7 yıldır kullanıyorum. o kmleri benzinle yapsam 1 araba parası daha verirdim.
-
Arabamı alırken lpg takılıydı. İyi ki bu şekilde almışım diyorum şuan.
-
Görüşürüz için teşekkür ederim hocam. Bir süre daha düşünüp ona göre karar vereceğiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X