< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dizelden LPG'ye geçmek bu durumda mantıklı mı?
-
-
lpg konusu gül bahçesi değil yakıt avantajı var ama dez avantajları da var.
En büyük dez avantaj atmosferik motor bir araç alıyorsunuz ve buna lpg taktırdığınız için performans olarak bir beklentiniz olmaması gerekiyor.
Bagaja tüp takılıyor kötü yolda ses yapabiliyor ( şuan benim aracımdaki ses yapıyor kötü yolda bakıma götürünce baktıracağım mesela )
Benzin ile lpg arasındaki makas hiç olmadığı kadar açık ama böyle kalacak diye bir kayide yok özellikle seçimlere yaklaşınca yakıt fiyatları ciddi anlamda baskılanır bu makas da azalacağı için eğer çok yol yapmıyorsanız lpg tasarrufunun bir mantığı kalmıyor.
Sonuç olarak yıllık yaptığınız km den ziyade ben bu araca kaç bin km binerim diye düşünün totalde binecekseniz 60.000 km satılıp sıfır bir araç alınıp lpg takılabilir.
Ama bineceğiniz km 25-30 bin olacaksa total de bence deymez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 15 Haziran 2022; 20:10:42 >
-
aklındaki araç ne
-
150-250 bandındaki japon araçlarına bakıyorum hocam genelde. Corolla gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam performans çok arayan biri değilim. Yaşadığım yer de düzlük olduğundan bu konuda sıkıntı çekmem diye düşünüyorum. Beni korkutan lpg sisteminin problemleri veya hatalı takılmış bir lpg sitemi ile karşılaşmak.
Bagaj büyüklüğü konusunda haklısınız. Ancak mevcut aracımız da 7 kişilik olduğundan uzun yolda A segmenti bir araç kadar bagajımız oluyor genelde. Port bagaj ile bu sorun çözülür diye düşünüyorum.
Hocam genelde araçlarımıza uzun süre biniyoruz. Son aracımızı tam 17 sene kullandık. Bu da öyle olur eğer hoşumuza giden bir araç denk gelirse.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
150-200 bine eski bir araç alacaksanız.
Eski araçların günümüzdeki benzinli araçlara göre yakıt tüketimi fazla yani buda sizin tasarruf miktarınızı düşürecektir.
Eski bir araç alacaksanız lpg takılmış almayın derim
Yeni araç olsa sıfır alıp lpg kendiniz taktırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız ama ikinci elde ucu açık sorun yaşayabilirsiniz lpg olsa da olmasa da
Her türlü 150-200.000 bin km yapmış özellikle bu km lpg de yapmış aracı almak yerine benzinli alıp lpg kendiniz taktırmanızı öneririm.
-
Bir önceki aracım 2019 1.6 corolla 8.000 km de lpg taktırdım candan mühendislikte
Düz yolda performans ile ilgili sorun yok ama yokuşta bariz performans kaybı var corolla da çok ciddi bir kayıp olmadı ama kayıp vardı aynı yokuşu bir kaç kere hem benzinde çıktım hem lpg de bariz fark vardı.
Şuan 1.4 bayona taktırdım bunda yine düz yolda perfomans ile ilgili bir fark yok gibi ama yokuşta bunda daha da bariz kayıp var.
LPG özellikle yokuşta performans kaybı yapıyor araç hızlanmıyor ne kadar devir çevirirseniz çevirin anca hızını koruyor ama aynı yokuşu benzinde çıkın araç yavaş yavaş hızlanıyor.
Bu performans kaybı bize az geliyor ama kimine çok geliyor tarifi pek mümkün olan bir durum değil kişiden kişiye montajdan montaja değişiyor.
Sonuç olarak performans arıyor olsak atmosferik araç almayız bundan sonraki aracım da büyük ihtimal benzinli lpgli olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 15 Haziran 2022; 20:40:23 >
-
Haklısınız hocam. Alınırsa muhtemelen lpgli olarak alınır gibi duruyor. Benzinli alıp LPG taktırmak uzun dönem kullanıcısi için daha mantıklı geliyor bana.
Fabrikasyon lpgli bazı araçlara denk geliyorum hocam. Bunlar hakkında bilginiz var mı?
arasında 10 küsür tl fark var ciddi fark....
dizeli satıp gaza geçmek daha mantıklı...
sadece gaz yokuşlarda güçsüz kalıyor,,bu pahalılıkta'da o yokuşu az yavaş çıkarsın olur biter :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 15 Haziran 2022; 22:49:18 > -
ben bu politikayı birazcık tanıdıysam, ya LPG'ye yakın zamanda inanılmaz bir zam gelecek ya da benzin-dizelde bir indirim. Eee, herhangi bir şeyde olduğu gibi benzin dizelde de indirim ol(a)mayacağına göre, LPG'ye yönlendirdikleri insanlardan da yolmaya başlayacaklardır.
Burası Türkiye, hiçbir şeyin rakiplerine nazaran çok uygun olduğu (bırakıldığı) görülmemiştir.
-
Arada ciddi bir uçurum var. Hal böyle olunca lpgli araç ister istemez mantıklı geliyor. Ancak mevcut aracı arar mıyım korkusu oluyor.
Hocam hız, performans meraklısı ben de değilim. Şimdilik amaç sorunsuz ve az yakması.
Hocam umarım ilk dediğiniz olur da biraz düşer fiyatlar. Lpg şimdilik mantıklı duruyor ama sorunsuz dizel araçtan körlemesine bir lpgli araç alınır mı bilmiyorum. Ayrıca daha önce atmosferik benzinli kullandım fakat hiç lpgli araç kullanmadım. Birkaç kez komşumun 1.4 lpgli R19'unu kullandım. O da kısa mesafeydi hep.
bence geçme o aldığın aracın başka kusurları olmayacağı ne malum
-
Bundan 5-6 ay once benzin ucuz kalıp lpg fark attiginda, benzinde binmeye baslayip lpg kitlerini tanklarini söktürenleri unutmayin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 16 Haziran 2022; 2:15:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben olsam elimdekini korurum. Ekonomik olarak çok büyük çıkmazda değilseniz yani.
-
-
Lpgden bir çok kişi şikayetçi olsa da özellikle atmosferik benzinli araçların %60'ı belki de lpgli. Tek korkum şu şehir efsanesi haline gelen patlama, yanma vs gibi olaylar. Ancak sanıyorum ki sık sık olan bir şey olsa her gün duyardık.
Şuanki duruma göre aracınız oldukça ekonomik. İyi günlerde kullanın hocam. Opel Astra diye tahmin ediyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 16 Haziran 2022; 17:15:0 >
Evet Astra J 2015 model B14NET motor kodlu güncellenmiş versiyon, iş durumundan dolayı 1-2 gün içinde acil araç almam gerekiyordu apar topar aldım, lpg'nin simit değil de bagajda olduğunu aldıktan sonra gördüm mesela ama çok şükür çok memnunum, 68500km'de aldım 93500 km oldu. 2 gün sonra 1 yıl olacak.
LPG tankları çok ciddi testlerden geçiyor, ekstra güvenlik önlemleri falan da var, trafikte eski, bakımsız, tank değişim tarihleri geçmiş, muayenesi sigortası olmayan, tabir-i caizse bomba gibi gezen bir sürü araç var malesef. Güncel sistemlerde bu tip sorunlar olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Haziran 2022; 17:41:15 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ben bu politikayı birazcık tanıdıysam, ya LPG'ye yakın zamanda inanılmaz bir zam gelecek ya da benzin-dizelde bir indirim. Eee, herhangi bir şeyde olduğu gibi benzin dizelde de indirim ol(a)mayacağına göre, LPG'ye yönlendirdikleri insanlardan da yolmaya başlayacaklardır. Burası Türkiye, hiçbir şeyin rakiplerine nazaran çok uygun olduğu (bırakıldığı) görülmemiştir. |
Hem dizel, hem de benzin lpg aracım var. Dizel aracım şehirlerarası 4,5-5 litre yakıyor hadi düz hesap 1.4TL olsun, lpgli aracım da şehirlerarası lpg de 8litre yakıyor bu da yaklasık 1TL eder bugünki fiyattan. Km basına 40 kr fark için bence değer. Fanboyluğa gerek yok. Bundan 1 sene önce lpg mantıksızdı , şimdi de dizel ve benzin mantıksız.
|
Benzer içerikler
- bosch car service : periyodik bakım fiyatlari
- araba buji anahtarı kaç numara
- nissan qashqai mi peugeot 3008 mi
- honda accord 2. el piyasası
- silecek atlama yapıyor
- bmw fiyat listesi
- togg en çok satılan renk sıralaması
- suzuki swift 2024
- yeni qashqai 2024
- yeni audi a3
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X