Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

hep aynı aracın dizeli ve benzinlisi kıyaslanıyor. bence yanlış.
    1.4 tsi golf fiyatına 1.6 tdi leon alınabiliyor. Yani dizele bedava binmek mümkün...
    aynı şekilde 1.6 benzinli civic fiyatına 1.6 c4 dizel alınabiliyor...

En doğru yorum bence...

bence en yanlış yorum..

biraz "abartılı" bir örnek verirsek, hepimiz şahine binip kalan parayla yakıt alarak 5 yıllık yakıtı bedavaya getirebiliriz..

benim verdiğim örneklerin mantığı, aynı sınıfda, yaklaşık aynı kalitede (hatta dizelinin üstün olduğu kulvarlar bile olabilir),ve aynı donanımlardaki araçlar oldukları içindi.
    Siz şahin örneğini hangi mantıkla verdiniz?
    @gralcan

Şahin örneği arkadaşın da belirttiği gibi "abartılı" olmuş.Ayağımı yerden kessine kadar gider bu muhabbet.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2.elde satarken kimse dizeli benzinli fiyatına satmıyor

Aradaki fark 14bin tl.
    Alirken gomdun bu parayi.2sene sonra satarken benzinliyi 35 dizeli 45e satarsin.
    10binde ordan zarar ettimi sana 24bin.
    Gecin bu dizel pahaliya satilir muhabbetini artik,bildigin soyup sogana ceviriyorlar insanlari.
    Dizel almanin mantigi kalmadi artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2.elde satarken kimse dizeli benzinli fiyatına satmıyor

Aradaki fark 14bin tl.
    Alirken gomdun bu parayi.2sene sonra satarken benzinliyi 35 dizeli 45e satarsin.
    10binde ordan zarar ettimi sana 24bin.
    Gecin bu dizel pahaliya satilir muhabbetini artik,bildigin soyup sogana ceviriyorlar insanlari.
    Dizel almanin mantigi kalmadi artik.

sıfırda aradaki fark 14 bin. 2 sene sonra benzinliyi 35e dizeli 45e satarsan aradaki fark 24 değil 4 bin olur. 4 bin lirayı da yüksek km yapan biriysen her halükarda çıkarırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

hep aynı aracın dizeli ve benzinlisi kıyaslanıyor. bence yanlış.
    1.4 tsi golf fiyatına 1.6 tdi leon alınabiliyor. Yani dizele bedava binmek mümkün...
    aynı şekilde 1.6 benzinli civic fiyatına 1.6 c4 dizel alınabiliyor...

En doğru yorum bence...

bence en yanlış yorum..

biraz "abartılı" bir örnek verirsek, hepimiz şahine binip kalan parayla yakıt alarak 5 yıllık yakıtı bedavaya getirebiliriz..

Yok artık...

Leon ile Golf arasında ne fark var ?

Motor vs aynı nasıl şahin örneği çıkabiliyor?

Ayrıca Civic ile C4 arasında çağ farkı mı var ?

İkiside güncel ve aynı segment otomobiller.

Sanki adam b sınıfı ile d sınıfı kıyaslıyor.

Bir şeyi savunacağım diye saçmalamanın anlamı yok...

• Benzinli 45,dizel 60bin tl.
    Satarken benzinlide 10 dizelde 15bin tl zarar ediyosun,ustune alirken verdigin fazladan para var.kredi de girerse isin icine iyice bataklari oynarsin
    Iyi bir matematik hocasi lazim size.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    matematik mezunuyum.

matematiğin temel kuralı aynı uzaydaki elemanlarla işlem yapılabilir olmasıdır. özetle elma ile elmaları, armut ile armutları toplarsın.

dolayısıyla alım fiyatı ile zararı toplamazsın. kar-zarar hesabını yaparsın.

alırken ki fark ile satarkan ki farkı toplarsın veya çıkarırsın.

veya zararları çıkarırsın.

benzinlide satarken zararın 10bin, dizelde 15bin ise 15-10=5bin lira fark olur.

veya alırken 15bin fazla ödüyor, satarken de 10bin fazlaya satıyorsan (-15)+(10) = 5bin fark olur.

bilmediğiniz matematik hakkında ahkam kesmeyin.
  • Matematikten nasil mezun ettiler sizi cozemedimde fazladan 15k verip 2.elde de 10k zarar edip aradaki fark 5bin tl demek herhalde uzaydan matematik icat etmektir.
    Alirken fazlada parayi gomuyosun zaten ettigin zarar yine zarar.Hesap ortada 45bine benzinlisi satilan arabanin dizeline 60bin vermek soguslenmektir cok net.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Hangi araçta 14 bin TL fark varmış? benim bildiğim ortalama 5 ile 10 bin arası fark var. Arada 6-7 bin olan bir fark varsa dizel alınır ama 14 bin baya bir ciddi farkmış.

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.800 TL
    Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 59.000 TL

1.2 vs 1.6 helal valla

evet beni matematikten mezun ederken zarar ile ödemeyi aynı kefeye koyan adama soracaklardı.

ilköğretim seviyesinde açıklayalım.

varsayalım ki, 60bine sıfır dizel araç aldık. 45bine sattık. zararımız ne kadar. 15bin lira.

varsayalım ki, 45 bine sıfır benzinli araç aldık. 35 bine sattık. zararımız ne kadar. 10 bin lira.

özetle dizel araç alan adam 15 bin lira zarar etmişken, benzinli araç alan adam 10 bin lira zarar etmiş demektir. yani dizel alan adam 5 bin lira daha fazla zarar etmiş demektir. daha da seviyeyi düşüremiyorum.

veyahut zarar üzerinden değil de alım satım farkı üzerinden gidersek; dizel alan adam alırken 15 bin lira fazla para verip, satarken 10 bin lira fazla para alıyorsa, aldığı ile verdiği arasında benzinli araç alan ile arasında 5 bin lira fark vardır.

anlamayacağını biliyorum ama kafa karışıklığını gidereyim. dizel alan adam 15 bin lira fazla verip satarken 10 bin lira zarar ediyorsa benzinli alan adam da satarken zarar ediyor. dolayısıyla zarar edilen tutarlar birbirleriyle mahsuplaşıyorlar. mahsuplaşma ne biliyorsundur heralde.

sen vwye çamur at, volvoya hint ineği muamelesi yap. ama matematiğe karışma. matematik senin boyunu aşıyor belli ki.

konuya gelirsek dizel benzinli arabara arasındaki sıfır fiyat farkı ne kadar fazla olursa olsun 2. eldeki fark azalmazsa insanlar dizel almaya devam ederler. ilköğretim matematiği bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 15 Ağustos 2013; 15:37:21 >

• Sen alirken dizele verilen paryi umursamiyorsun tabi.herhalde fazladan bastigin 15bini hediye ediyorlar sana
    Volvoya bi garezin varsa konusunu ac orda goruselim ne diyebileceksin cok merak ediyorum.
    Volkswagenle de bir sorunum yok.
    sen matematikle uğraşma dostum. bırak başkaları uğraşsın. anlamıyorsun çünkü. nasıl ki borç ile alacak toplanmazsa zarar ile ödenen fazla para da toplanmaz. mükerrer kayıt olur.

ama bunu en iyi nasıl anlarsın. git bir abaküs al. 60 liraya araba al 45e sat. ne kadar zararın olduğunu gör.
    sonra 45e araba al. 35 e sat ne kadar zararın olduğunu gör. aradaki farkı çıkar. sana elden başka bir şey gelmez.

volvo candır. ama vwye de çamur atmam. ancak eski bir volvo sahibi olarak da hint ineği muamelesi yapmam.
  • Alirken fazladan basilan para var mi var mevzu kapanmistr.
    Ben volvoya hint inegi muamelesi yapmiyorum sadece rakiplerinden daha saglam kaliteli ustun guclu araclari daha uygun fiyata satiyor bunu ovuyorum.
    Volvonunda dezavantajlari var,onuda belirtiyoruz hep zaten.

• Cimrilerin tek caresi
    (Parasi olan insanlar icin + lux araclar)
    Dizel.

istediğin kadar konuyu kapatmaya çalış cehaletinden kaçamazsın.

alırken fazla verilen parayı göze alıyorsun da satarken fazla alınan parayı niye görmezden geliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

alırken fazla verilen parayı göze alıyorsun da satarken fazla alınan parayı niye görmezden geliyorsun.

Hesap ortada 60bine dizel alip 2sene sonra 45e satiyosun,45e benzinli alip 2 sene sonra 35e satiyosin
    Dizelin esprisi kalmadi artik ama sen sokaga atacak 15bin tln varsa bilgeligini plazada konustur,elin adamida o paraya tank gibi avensis alip kahkahalarla guler sana,hatta konu acar benim cettam corollam astram golfum d sinifndan daha iyi dersin:)

• Susayim dedim ama dayanamadim, buradaki bir cok arkadasinda araba bilgisine oldukca guvenmeme ragmen benzinli arabayi savunuyor israrla... Yilda yaklasik 40 bin km yol yapiyorum ortalamam genelde 5.5 litre civari sehir ici... Yillardir dizel kullanirim alir satarim ama nedense benzinli arabaya kiyasla hic zarar etmedim hep kardaydim.. Neyse demek ki herkesin kendine gore ayarladigi bir kar zarar tablosu var... Kalin saglicakla...

• quote:

quote:

Hesap ortada 60bine dizel alip 2sene sonra 45e satiyosun,45e benzinli alip 2 sene sonra 35e satiyosin
    Dizelin esprisi kalmadi artik ama sen sokaga atacak 15bin tln varsa bilgeligini plazada konustur,elin adamida o paraya tank gibi avensis alip kahkahalarla guler sana,hatta konu acar benim cettam corollam astram golfum d sinifndan daha iyi dersin:)

konuyu saptırmayalım. kafa karışmasın dizelde zarar 15bin ise benzinlide zarar 10bin. çok yol yapan bir adamsanız aradaki farkı haydi haydi çıkarırsınız.

ancak araç alımı her halükarda zarardır. hele ki paranın zaman değerini, iki kuruşluk kar düşünen bir adamın sıfır araç alması abesle iştigaldir. eğer sıfır araç almak istiyorsan biraz da keyfini düşünüyorsun demektir. arada da fazla fark (toplamda) olmadığı takdirde benzinli-dizel araç alımı tamamen kişisel tercihtir. zaten otomobil firmaları da bu hesapları yaparak dizel-benzinli farkını denk getirecek şekilde ayarlıyorlar ve iş kişisel tercihlere kalıyor.

• Yine konu saçma sapan yerlere gelmiş. Kıyasladığın araçlar 1.2 ve 1.6. Güçleri aynı kıyaslarım demişsin de farklı vergi dilimlerine giriyorlar, elbette fark 14bine kadar çıkar.
    Ayrıca dizel aracı da satarken benzinliyle aynı fiyata satmıyorsun... Sonuçta zararın olmuyor, bindiğin de yanına kar kalıyor.
  • quote:

quote:

2011'de dizel Fiesta aldık. 36,500'e. Şimdi de yaklaşık aynı fiyata satabiliyoruz. 1000 lira falan oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Yine konu saçma sapan yerlere gelmiş. Kıyasladığın araçlar 1.2 ve 1.6. Güçleri aynı kıyaslarım demişsin de farklı vergi dilimlerine giriyorlar, elbette fark 14bine kadar çıkar.
    Ayrıca dizel aracı da satarken benzinliyle aynı fiyata satmıyorsun... Sonuçta zararın olmuyor, bindiğin de yanına kar kalıyor.

Bu söylediklerini hiçbir liseli ergene anlatamazsın boşa çaba sarfetme
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.