Şimdi Ara

Dizele para vermek=Bedava bir bardak süt için evde inek beslemek (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Bagzi arkadaşlar 1.8-2.0LT lik motorlarla LPG ile 1.3 multijet lerin yaktigindan daha az yakıyorum demiş buna sadece gülerim.
    Babamin kullandigi palio sehir ici her gun 4-5km git bi okadar da gel olarak kullaniyor yakit tüketimini hic 5lt nin üzerinde görmedim. Mazot 5TL desek 25 kuruş eder
    LPG ye de 2.8TL desek bu araçlarda en az 10TL LPG tüketse 28 kuruş eder.
    Ki 10LT nin cok üzerinde tüketeceklerdir.
    Arkadastan 2 gunlugune odunc aldigim benzinli auris ile sehir içinde yol bilgisayarinda 13 ten assagisini göremedim.

Dizelde 5 litreyi geçmeyen birisi imkansız benzinli Auris'te 13'ü görmez, Aynı kullanımda km başı masrafta bile dizel asla yarıyı bulmaz.

Müsait bir zamanda auris in vede babamin aracinin yol bilgisayarlarinin fotograflarini bu baslik altina eklerim.
    Bu arada aurisi fazla agresif kullanmadan bu halde idi.
    Agresif kullanimda 16-17 LT tüketeceğine inanıyorum ve başarabilirsem bunuda eklerim.

Aurisi ne şeilde kullanıyorsunuz çok merak ettim gerçekten yani tamam 10 litre falan olursa eyvallah ama 13 litre nedir agresif kullanımda 16-17 litre nedir
    biraz fazla olmuş sanki tamam anladık sizin auris fazla yakıyor ama sizden başka da auris kullananlar var unutmayın hani sadece siz kullanıyor olsanız belki inanacak insanlar ama bizlerde falan da varya olmuyor işte.

• 50 bin liraya alınan dizel 45 bin liraya satılır 40 bin liraya alınan benzinli 35 bin liraya satılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Kim ne derse desin, 60 lt mazot ile 1300 km yapıyorum, hele ki Torku yüksek bir araç ile. Hem keyfli hem ekonomik. Varsın 5-10 bin pahalıya satılsın. Satarken zaten bende eşek değilim pahalıya satacam. Tasarrufum ve performans keyfimde bana kar kalacak. Saygılar...

İşte budur.
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90002761
  • Cok ince hesaba girerseniz cikamazsiniz isin icinden.Mesela gidip krediyle arac aliyorsunuz dizel diye 10-15 bin tl fazla oduyorsunuz.Yani uzerine 10-15 bin tl nin kredi faizi de giriyor.Hangisi kafaniza yatarsa onu alin keyifle binin.Cepten cikan herturlu sizin paraniz.

Kazasiz belasiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasıl bi hesaptır anlamam 2 marka araç a ve b olsun biri dizel öteki benzin

--a marka araç benzinli 40k ya al bin sat 40k olsun misal...

--b marka araçta dizel olsun 50k olsun bin sat yine 50k.. neden alırken 10-15k fazlayı hesap ediyoruzda satarken 10-15k yı hesap etmiyoruz..

ayrıca bindiğin her km başınada yakıttan cebine kalan kar...

öyle bişeyki sanki 10nin fazlaya alıp 10bin aşağı satıyoruz gibi hesaplar yapılmış... isterse yılda 5 bin yapsn adam dizel yine karlı avantajlı..
  • Katip1 kullanıcısına yanıt
    Dikkat ederseniz benim aurisim demedim. Arkadasimin yeni aldigi auris.
    Onumuzdeki ay 1 haftaligina tatile giderken aracini alicam artik o zaman bu mesaji tekrardan alintilarim.
  • quote:

Dikkat ederseniz benim aurisim demedim. Arkadasimin yeni aldigi auris.
    Onumuzdeki ay 1 haftaligina tatile giderken aracini alicam artik o zaman bu mesaji tekrardan alintilarim.

Tabi ki bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

Yaw 2 ayri yerde meydan okudum bi allahin kuluda ben varim demedi. Yokmu bi 100 hp dizel kendini 1400 kg yapip benim tuplu arabamla rampada ciger yaristiricak
    Madem dizel rampada iyi cekiyor haydi herhangi bir 100 hp dizel buyursun arac agirlihini benimle esitleyip gecsin beni rampada goreyim...de hadi yok mu bi babayigit:)
    bunu yaris delisi oldugumdan degil onemli olanin hp oldugunu torkun onemi olmadigini dusundugumden yapiyorum.

bende 1,9 dizel var 105hp , 1463 kg boş , uyuyomu enin kriterlere

Uyar , nedir arac?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yaw 2 ayri yerde meydan okudum bi allahin kuluda ben varim demedi. Yokmu bi 100 hp dizel kendini 1400 kg yapip benim tuplu arabamla rampada ciger yaristiricak
    Madem dizel rampada iyi cekiyor haydi herhangi bir 100 hp dizel buyursun arac agirlihini benimle esitleyip gecsin beni rampada goreyim...de hadi yok mu bi babayigit:)
    bunu yaris delisi oldugumdan degil onemli olanin hp oldugunu torkun onemi olmadigini dusundugumden yapiyorum.

Uyar , nedir arac?

altea , sendeki ne

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uyar , nedir arac?

altea , sendeki ne

1.6 102 hp Exeo.
    Bi denemek gormek isterim ciddi ciddi ne tarafindasin istanbulun?

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Kurşunsuz 97 oktan 4,97
    Euro Diesel Ultraforce 4,39

Ford Focus 1.6 Benzinli Ortalama 6,0 l
    Ford Focus 1.6 TDCi Ortalama 4,5 l

Her 100 kilometrede benzin 29,82 lira harcarken, dizel 19,755 harcayacak. Yani her 100 km'de ortalama 10,5 lira kazanç. 100000 km yaptıktan sonra araç 11 bin lira farkı amorti etmiş olacak. Ayrıca satarken de benzinliden daha kolay ve daha yukarıda fiyatlara satılacak.

Kesinlikle ;

Satarken daha kolay ve daha yukarıda fiyatlara satamayacak.

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

bu nasıl bi hesaptır anlamam 2 marka araç a ve b olsun biri dizel öteki benzin

--b marka araçta dizel olsun 50k olsun bin sat yine 50k.. neden alırken 10-15k fazlayı hesap ediyoruzda satarken 10-15k yı hesap etmiyoruz..

öyle bişeyki sanki 10nin fazlaya alıp 10bin aşağı satıyoruz gibi hesaplar yapılmış... isterse yılda 5 bin yapsn adam dizel yine karlı avantajlı..

aynı hesap saçmalığı sw araç olayında da var.

neymiş sw araç alınmaz? niye satamazsın, tutulmuyor..

e arkadaş tutulmuyorsa sedan-hb lere göre ucuza gidiyor, satarken de ona göre ucuz satılıyor, aynı şey işte..

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

Sen konuyu okudun mu da link atiyorsun?
    ben o konuyu bastan sona okudum...
    karsi ciktigin , link atmana sebep olan yer neresi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

bu nasıl bi hesaptır anlamam 2 marka araç a ve b olsun biri dizel öteki benzin

aynı hesap saçmalığı sw araç olayında da var.

neymiş sw araç alınmaz? niye satamazsın, tutulmuyor..

e arkadaş tutulmuyorsa sedan-hb lere göre ucuza gidiyor, satarken de ona göre ucuz satılıyor, aynı şey işte..

katılıyorum sw araç yılda 10 tene satılırsa 10 tane alıcı meraklısı ihtiyacı olan var...

sedanda 1000tane satılırsa 1000tane alıcısı var...

10 aracı 10 kişiye satmak la 1000 aracı 1000kişiye satmak arasında bayinin karından başka bi zorluk yok....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uyar , nedir arac?

altea , sendeki ne

1.6 102 hp Exeo.

anadolu yakası
    iyide aynı motorlu Leon var bizde
    ara sıra onuda kullanırım
    gitmiyor gibi geliyor bana
    gitsin diye 4000 devire vuruyorum ondan sonra şehir içi 11-12 lt ( 225 45 17 )

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Kurşunsuz 97 oktan 4,97
    Euro Diesel Ultraforce 4,39

Ford Focus 1.6 Benzinli Ortalama 6,0 l
    Ford Focus 1.6 TDCi Ortalama 4,5 l

Her 100 kilometrede benzin 29,82 lira harcarken, dizel 19,755 harcayacak. Yani her 100 km'de ortalama 10,5 lira kazanç. 100000 km yaptıktan sonra araç 11 bin lira farkı amorti etmiş olacak. Ayrıca satarken de benzinliden daha kolay ve daha yukarıda fiyatlara satılacak.

Dizel motorun bakım masrafınıda unutmamak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uyar , nedir arac?

altea , sendeki ne

1.6 102 hp Exeo.

anadolu yakası
    iyide aynı motorlu Leon var bizde
    ara sıra onuda kullanırım
    gitmiyor gibi geliyor bana
    gitsin diye 4000 devire vuruyorum ondan sonra şehir içi 11-12 lt ( 225 45 17 )

hocam yakiti goz onune alirsan olmaz , evet fazla yakabilir benzin.
    ama ayni agirlik ayni beygirdeki bir benzinli bir dizel aracin ben rampada farki olmayacagi kanisindayim.
    gecen iki araba sileye gittik.birazda gec kalmistik.diger arkadasta dsg 1.6 tdi yeni passat vardi.hic bir rampada tamponundna ayrilmadim :) 140 vurdu deli oldu :)
    sile yolunda deneyebiliriz.saglam yokuslar var.bi tanesinin basindan baslar bakariz.ben iddia ediyorum tepeye beraber variriz.
    ikimizin arabasida 102 105 hp iste.torkun ne alakasi var.ben sahsen ekonomi yapicaksam 8 valfli motorumla 5.vitesle cok guzel 100 kmh ile cikiyorum rampalari.ha basicaksam yakiti gozardi edip 4'e ceker alirim 5000 devire 130 140 cirmalar cikarim yani.
    senle deneme yapicaksak araci limitlerinde kullanicam ona gore :) yok fazla yakti muhabbeti yok.test yakit degil rampada dizel benzinliyi ezer mi ezemez mi?

• quote:

quote:

yoo okumadım..

9, 0, 2, 7, 6, 1 sayılarını falan görünce "hah, bu tam bu konuya gider" dedim.
  • quote:

quote:

quote:

yoo okumadım..

9, 0, 2, 7, 6, 1 sayılarını falan görünce "hah, bu tam bu konuya gider" dedim.

Hocam dalga mi geciyorsun , ciddi misin anlamadim inan.
    nedir rakamlar?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.