Şimdi Ara

Dizeli yüksek devirde (bağırtarak) kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
36.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Performans için tabiki 4000 devir görmek gerekir. Ancak max güç devrini geçtikten hemen sonra vites atılır zira güç hızla düşüyor.

Genelde insanların anlamadığı nokta, max tork bandı 2000-3000 devir aralığında ise aracın en hızlı o aralıkta hızlanacağını düşünmelerinin yanlış olduğudur. Maksimum tork, bulunduğunuz vites içinde en hızlı hızlanacağınız noktadır. Ancak 3. vitesin 3500 devirinde (Atıyorum 200 nm tork veriyor motor 3500 devirde) 4. vitesin 2500 devrinden (atıyorum 320 nm tork veriyor motor 2500 devirde) daha hızlı hızlanırsınız. Tekerleklere iletilen güç vites oranınıza göre düşer. Araştırmak isteyenler içinde forumda çok güzel bir konu var orda tork ve motor gücü çok güzel anlatılmış ve üstüne tablolarla 1. 2. 3. 4. 5. viteslerde tekerlere iletilen güçler belli devirler için gösterilmişti.

Kısacası max performans = yüksek devir. Max ekonomi = 1700-2200 rpm bandı. ( Araca göre değişebilir)

Ayrıca 4000 devir çevirerek turbo ele alınmaz. Zaten turbonun devri motorla doğrudan alakalı olmamakla beraber siz hangi devirde gazı köklerseniz kökleyin genelde maximum değerine ulaşır oda çoğu standart araçta 150.000 rpm civarıdır. 280 bin rpm çeviren turbolarda vardir. Agera R ın devasa turboları bile 2600 rpm de max. devrine ulaşıyor düşünün. (ki +200 bin rpm de dönen büyük turbolar). Bunun yanı sıra yüksek devir çevirmek aşınmalar konusunda zararlı olucaktır. Ancak 4000 devir çok yüksek bir devir değildir.

• Ben yanlış anlaşıldım galiba. Ben de 4000 devirde değiştirmiyorum vitesi her zaman. Genelde 3000 deviri aşarım ama 4000'i nadir bulurum. Gerektiğinde devir çevirmekten çekinmiyorum bunu demek istedim. 2500 devir üstü vites dğiştirme zeka seviyesine bağlanmıştı ona itiraz ettim sadece. Bu konu kullanım alışkanlığıdır , tercih meselesidir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizeli bağırtmamak mümkün mü ya rolanti de bile sesli çalışıyor ztn hafif gaz verince sanarsın uzaya roket fırlatıyorsun

ah ulan olcak benzin 2 tl
  • Dizeli bağırtmak cebe zarar başka bir numarası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Bir araçta turbo varsa ve sahibi titizse vay onun haline.Çalıştırırken turbo yağlansın diye bekle , yolda giderken motor ısınana kadar 2-2.5 deviri geçme , stop ederken torbo mili yağlansın diye bir daha bekle.Askerlik gibi aynı boş boş bekliyoruz bir şeyleri

Yüksek devirlere pek çıkmıyorum özellikle uzun yolda 2.000 devire sabitleyip en çok 2.500 devire kadar çıkıyorum.Bazen oluyor yüksek hızlara çıkılıyor ama 10-15 dakika sonra tekrar düşürüyorum deviri.Hem cebe zarar hem araca , hemde trafik bu sonuçta kaza olur bir şey olur ne olur ne olmaz.

Ama özellikle turbonun akibeti için nazik olmak , onu yormamak gerekiyor.Haa dersiniz ki bozulsa ne olacak 2000 lira değil mi veririm servise yaparlar 2 güne diye düşünürseniz bir şey diyemem tabi

Dipnot olarak ,; arada aracı yüksek devirde kullanmak da iyidir diyorlar araç daha atak olurmuş.Her zaman yavaş yavaş az yaksın diye gitmek zamanla motoru sağırlaştırıyormuş.

valla 2500 devirde fazla iyimser olmuş. artık DPF diye birşey var. aradabir 3500 devirlerde kullanmak lazım ki ileride başımıza iş açmasın..

Doğru söylüyorsun hocam , arada sırada yüklenmek gerek araca.Böyle sürersem yakında motor sağırlaşacak.Zaten geçen farkettim arkadaşın Focusun da.Aynı kasa aynı motor hala inanamadım benim araçla ciddi fark var.Yakıtı düşünmeden sürebilsek çok daha zevkli olacak otomobil kullanmak.

Ha bir de hocam benim arabada DPF yok diye biliyorum.O yüzden sıkıntı çıkmaz herhalde.Dediğim gibi tek korkum motorun sağırlaşması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 22 Mart 2013; 0:31:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

dizeli bağırtmamak mümkün mü ya rolanti de bile sesli çalışıyor ztn hafif gaz verince sanarsın uzaya roket fırlatıyorsun

Yılda 10-15.000 kilometre yapıyorum benzin 2 lira olsa hiç düşünmem satarım arabamı büyük hacimli bir atmosferik alırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-autostore-2003-bmw-5.30ia-116779190/detay#

Yıllık Tutar 2,610.00 TL Bu vergiyi bu araca vermeye hazırım yeter ki benzin 2 lira olsun duyun sesimi ey yetkililer.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

dizeli bağırtmamak mümkün mü ya rolanti de bile sesli çalışıyor ztn hafif gaz verince sanarsın uzaya roket fırlatıyorsun

Yılda 10-15.000 kilometre yapıyorum benzin 2 lira olsa hiç düşünmem satarım arabamı büyük hacimli bir atmosferik alırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-autostore-2003-bmw-5.30ia-116779190/detay#

Yıllık Tutar 2,610.00 TL Bu vergiyi bu araca vermeye hazırım yeter ki benzin 2 lira olsun duyun sesimi ey yetkililer.

Kullanıma bağlı hocam, ben benzinine razıyım da o vergiyi vermem Gerçi aynı kapıya çıkıyor ikisi de, duysun yetkililer.

• Peki lpgli araclarda durum nasil? Benim aracin redlinei 6500-7500 arasi. 4000-5500 devir 140-160 km araliginda ne kadar gidebilirim? Arac yeni degil 5 saatlik otoban yolun 4 saatini boyle geciriyorum bu durumda araca zara vermis olurmuyum? Birde tehlikeli bir durumla karsilasirmiyim? Otoban sonucta, hizli gecsin diye boyle yapiyorum birde arac atmosferik 1.6 motor. Redlinea girmeden 150 km ile sawtlerce gitmemin sakincasi varmi?
  • dizel = düşük devir yüksek tork.
  • bır arabayı 2500 un ustune hıc cıkarmamak da zeka ozurlulukdur.sureklı dusuk devır cevırmek yuksek devır cevırmek kadar zararlıdır.en makulü normal kullanımda 2500 devır cıvarı vıtes degısıp ara sırada 4 bın devırlerde kullanmaktır.hem motor yorulmaz hemde motor sagır kalmaz bu tarzı kullanımda.benım aracım tsi motor normal kullanırken 2500_3000 devırde vıtes degısırım ama ayda ıkı uc defa 5 bın 6 bın devırlere vururum cevre yolunda.
  • Dizel araçlarda:

1. Arabayı rolantide fazla yürütmeyin. Yakıt pompasına zarar.

2. 3000 devir/dk. geçmeyin. Cebinize zarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Bir araçta turbo varsa ve sahibi titizse vay onun haline.Çalıştırırken turbo yağlansın diye bekle , yolda giderken motor ısınana kadar 2-2.5 deviri geçme , stop ederken torbo mili yağlansın diye bir daha bekle.Askerlik gibi aynı boş boş bekliyoruz bir şeyleri

Yüksek devirlere pek çıkmıyorum özellikle uzun yolda 2.000 devire sabitleyip en çok 2.500 devire kadar çıkıyorum.Bazen oluyor yüksek hızlara çıkılıyor ama 10-15 dakika sonra tekrar düşürüyorum deviri.Hem cebe zarar hem araca , hemde trafik bu sonuçta kaza olur bir şey olur ne olur ne olmaz.

Ama özellikle turbonun akibeti için nazik olmak , onu yormamak gerekiyor.Haa dersiniz ki bozulsa ne olacak 2000 lira değil mi veririm servise yaparlar 2 güne diye düşünürseniz bir şey diyemem tabi

Dipnot olarak ,; arada aracı yüksek devirde kullanmak da iyidir diyorlar araç daha atak olurmuş.Her zaman yavaş yavaş az yaksın diye gitmek zamanla motoru sağırlaştırıyormuş.

Kendimi takıntılı zannederdim Aynı şekilde kullanıyorum. Turbo yağlanması , motor ısınması devir aralıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrarengizhus -- 22 Mart 2013; 17:00:16 >

• motorda enjektörde kurum falan kalmaz ohh mis
  • bu yüksek rpm olayına bir sonuç getirmek lazım..yüksek rpm derken altta ki cihaz nedir ki yüksek rpm çevirme tribine gireceğiz? performans makınası olursa 7.000-10.000rpm'leri çevirmek arabanın hakkıdır sürücüde bu hakkı vermelidir fakat normal ve gündelikde kullanılan standart cihazları seriliğini ölçmek,sollamak,otobanda hız limitlerini biraz aşmak haricinde insan aracı neden yüksek rpm'de kullansın ki? bugün 1.2 motorlu aracıda olmadık yere basarsanız rpm tablosu hep sonları gösterir,motor boğulur,ömrü kısalır,2x benzin sarfiyatına neden olur..yeni nesil ve yeniye yakın dizel motor teknolojileri zaten tork muhabbetleri yüksek olduğundan fazla rpm çevirmenize gerek kalmıyor,gaz pedalına hafifce bastığınız an araç kendini fevkalede kaldırıyor onun içinde yüksek devirlere girmeye gerek kalmıyor fakat yeni nesil atmosferikler ve yeni sayabileceğimiz atmosferikler hatta turbodizeller eşşek gibi bas allah bas araç kalkacakda gidecekde vs vs haliyle insan fazla rpm çeviriyor gitsin diye biraz gaz'a asılıyor buda min2.500-3.000rpm ve extra yakıt sarfiyatı olarak siz değer kullanıcılara geri dönüyor :) yeni 5.50d 0'dan 100'e hemen hemen 4.5sn kalkıyor ve yardır yardır git 100km de 7lt harcıyor :) ve 3.000-3.500rpm'de yere uygaladığı basınç 740nm bir tork 740nm tork'da akıl almaz bir hissayat gaz pedalına bastığınız zaman asfaltı kazıyormuşsunuz gibi bir his veriyor..dizel ve yakıt sarfiyatında motor olarak bmw'nin üzerine motor üreticisi yok..ne audi ne mercedes ne porsche..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 22 Mart 2013; 18:59:01 >

• Dizellerin ideal vites geçişi yolun eğimine göre 2500-3500 arasıdır bence. Ama geçen bi dizel otomatik fluence kiralamıştım adamlar bokunu çıkarmış araba 2000 devirde vites atıyor ve can çekişiyor resmen. Çoğunlukla triptoniğe almam gerekti.
  • 2011 fluence 1.5 var
    Maksimum Güç 85 hp (63 kw) / 3.750 rpm
    Maksimum Tork 200 Nm / 1.750 rpm

kaç bin devirde vites değiştirmek en uygunu olur ?
  • her aracın devir aralığında verdiği güç farklı, ufak motorlu dizellerin 4bine varmadan hızlanmayı kestiği bilinen bir durum, zaten iyi şoför de eğer süratli kullanması gerekiyorsa kaç bin devirde olduğuna bakıp vites atmaz, hissedip vites atar

turbo ömrüne gelirsek de turbonun ömrünü etkileyen çıkılan maksimum devir değil o devirde ne kadar süre kullanıldığı, anlık yükselmeler etki etmez ama maksimum devirde araç uzun süre kullanılırsa etkilenir
  • 2500-2750de at düz yolda
  • 2010 doblo 1.3 multijet var 2000-3000 devir arası kullanıyorum
  • Benim araba 2000 de vites deistirirsem bayiliuor devir 1500 yada asagiya dusuyor.

Her aracin devri farklidir.misal ben illaki 2500 3000 devirde vites deistirmem gerekiyor ki araba bayilmasin 1.5 dci 105 lik

Bazi dengesi bozuklar diyorki erken vites atiyorsun he oldu 4000 de vites atayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.