Şimdi Ara

Dizilerin İngilizce Metinleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben ingilizcemi geliştirmek için yabancı dizileri çevirmeyi düşünüyorum. Hem translate hem bing yardımıyla çevirip bir yandan da ingilizce mi geliştirmek istiyorum. Tabi bunu sevdiğim dizilerden yapmak istiyorum. Mesela dexter, the oz, prison break veya game of thrones. Peki bu dizilerin ingilizce metinlerini nereden bulabileceğimi bilen var mı?

• Neyse gerek kalmadı, keşke direk konu açmadan önce biraz araştırsaymışım. divxplanette ozun altyazısını indirdim. Konu kapanabilir.
  • Translate yardımıyla altyazı çevirmek mi?
  • Aslında tam olarak öyle değil, bilmediğim cümlelerin anlamlarına tek tek bakıyorum, sonra onlarla daha düzgün bir kelime oluşturuyorum. Ardından dizimagte ki altyazı ya bakıp ne kadar doğru yaptığımı kontrol ediyorum. Sonra doğrusunu öğreniyorum işte.
  • Pratik için güzel bir fikir olabilir aslında.
  • Güzel fikir gerçekten ben de bu sene ingilizce hazırlık okuyacağım sınıfa kendi çevirdiğim altyazıyla film izlettirmek güzel olur
  • İyi fikir de çevirmenler bile 5-6 saatte çeviriyorlar bildiğim kadarıyla. Çok uzun sürer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum kusura bakma ama eğer google translate ve bing yardımı alarak çevirdiğin şeyi yüklersen millet de onu indirip izlemeye kalkarsa çok küfür yersin diye düşünüyorum. Çevirirsen de kendinde kalsın, doğru olanı ile karşılaştır

Amaç illa ingilizceyi geliştirmekse, ingilizce altyazı ile izle dizileri.
  • önce türkçe altyazı sonra ingilizce altyazı, sonra altyazısız izle eğer anlayabiliyorsan çevirmeye geç
  • Dizileri translate yardımıyla çevirirsin mantıklı cümleler bile oluştursan hatalar olabilir.Translatelere fazla güvenme.Bol miktarda ingilizce dizi izlersen yavaş yavaş ingilizcende gelişmeler olacaktır.Bazı cümlere ve kelimelere aşina olacaksın(çift altyazılıda izleyebilrisin).Çeviri hemen yapılabilecek birşey değil.Eğer yapacaksanda sözlükler aracılığı ile kelimeleri çevir.
  • Şuana kadar çok dizi izledim, ama pek gelişme olmadı.
  • Sadece anlamadığın kelimelerde çeviri kullansan daha iyi olur
  • Altyazı sitelerinde İngilizce altyazılar var. Onları kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.