Şimdi Ara

dizüstü aldık..modem ne alalım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir arkadasım notbook aldı fakat modem seçiminde kararsız.

internet baglantısı olarak 3gb lik kotalı adsl alacak ve bu makineyi de evinde kullanacak. yani bir başka bilgisayara baglanma gibi bir durumu yok; tek kişilik ev bilgisayarı..

makinesi = toshiba satalite 1.6

kendisine tavsiye edilen modem = zoom x6...

ayrıca adsl 2+ özelliginin ne oldugunu da soruyor. bu özellikte bir modem alırsa (fazladan 20 milyon verecek) kendisine nasıl bir geri dönüşü olur ..
    ------------------------------------------------------------------
    siz hangi modemi tavsiye edersiniz?
    adsl 2+ özelligi ne iş yapar?

• kablosuz modem almak istiyorsan bu durumda robotics veya zoom olabilir. 100 dolar civarı fiyatları var.
    kablosuz istemiyorsan yine zoomx4 veya dlink marka modemler iyidir.
    tabi usb değil ethernet girişli modem almayı unutma.
  • bende zoom 5510 var .

Masaüstü varken acele edip onu alan kendime sövüyordum . Şu an elimde satellite L10-205 var ve rahatlığını inkar edemiyorum .

Gömlek cebine sığabilen , sadece usb'ye telefon hattına bağlanması yeterli olan bir meret . Zaten ev içinde fazla mobil olmayan benim için kablosuzdan çok fazla farkı yok , rahatça istediğim odaya gidiyorum .

Ha , alsın da demem , o ayrı . En mantıklısı kablosuz bir meret olur aslında . Ama özellikle benim gibi para sorunu çekiyorsa zaten fiyatı iyice düşen bu mereti bi düşünsün .

Bu güne kadar modemle ilgili hiçbir sorun yaşamadığımı da söylemeliyim . 1 senedir bardak altlığı olarak bile kullanıldı , ve emulesine kadar her işimi görüyor . Bi tek linux kullanırken dert oluyor .

edit : yaw sanki satıyor gibi yazmışım . Bu bir satılık ilanı değildir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heytey -- 9 Eylül 2005, 3:50:05 >
  • ADSL2+, T.Telekom'un bir süre sonra önce pilot uygulama olarak devreye sokacağı, sonra da daha yaygınlaştıracağı bir ADSL versiyonu. Burada, max. 24 mbps indirme hızlarına (teorik) olarak ulaşılıyor. Veya başka açıdan bakarsanız, normal ADSL hizmetiyle belirli bir uzaklıkta %50 verim alabilen abone, aynı noktada ADSL2+sayesinde daha fazla verim alıyor. ADSL2+ ile artık abonelere HD video servisi (evlerde sinema vb.) hizmeti götürmek mümkün.

Telekom'un sağlayacağı hizmetler ve tarifeler şu an için bizler tarafından
    henüz bilinmiyor ama, aradaki cüzi sayılabilecek farklar dikkate alınırsa bugünden sonra artık kesinlikle ADSL2+ standardını destekleyen modemler alınması gerekir; aksi ölü bir yatırım olacaktır.

Arkadaşınızın "kablosuz" bir modem alacağını varsayıyorum. Teknik özellikler, kurulum ve kullanım kolaylığı açısından benim tercih sıralamam aşağıdaki gibidir. Bu modemlerin hepsi ADSL2+'yi destekler; USR-9106 haricinde (bu model sadece ADSL2'yi destekler ama o standart Türkiye'de kullanılmayacak...; zaten ölü doğmuş çocuktur!)

AirTies RT-210
    USR-9106
    Zoom x6
    Zyxel 660HW
    D-Link 604T

Bunlar haricindeki modemlere şu anda itibar etmeyin; ya birtakım kurulum ve işletim problemleri vardır (yani sıradan kullanıcı bunlarla fazla uğraşamaz...) ya da satış sonrası hizmetleri/desteği yetersizdir.

Yukarıdakiler içinde kurulum kolaylığı ençok olan, satışsonrasında 24/7 destek verebilen ve gerek kendisi, gerekse de aksesuarları açıından Türkiye'nin ve Telekom'un alt yapısına en uygun olan model AirTies RT-210'dur. 100 kullanıcıdan 85'ini kesinlikle memnun edecektir. (Kalan 15 de sırf muhalefet için "istemem" diyenlerdir...)

• Bu Forum'da başka bir konuya yazmış olan padre nickli arkadaşın, niye AirTies (RT-210) modem alınmalı sorusuna verdiği yanıtı da ekliyorum aşağıda.

padre diyorki:

Bence 1 yıl sonra da kablosuz modemler aynı teknolojiyle devam edecektir. Konuyu bu yüzden toplam maliyet olarak değerlendirelim.

Diyelim ki bugün bir kablolu bir modem/router aldınız bunun maliyeti size AirTies RT-101 aldığınzı düşünerek kdv hariç 55-60$ aralığında olacaktır. 1 Yıl sonra bu sefer kablosuz modem aldığınızı düşünelim o zaman kablosuz modemin fiyatının da bugüne göre düşmüş ve 75-80$ aralığında olacağını tahmin edebiliriz. İki kere modem aldığınız için toplam maliyet size 130-140$+kdv kadar olacaktır. Eski kablolu modeminizi muhtemelen satamayıcaksınız çünkü kablolu modemlerin de fiyatı düşmüş olacak iyicene ve 20-30$ verip "sıfır kablolu modem" almak varken kimse gelip 2. el modem almaz.

Ama bugün direkt bir kablolosuz ADSL modem/router alırsanız (00-110$ aralığında) alırsınız ve de toplam maliyetiniz daha düşük kalır, bence bir sefer almak mantıklı.

Şimdi gelelim AirTies'i diğer modemlere göre en önemli farkları ne sorusuna cevaba:

1) Ürünlerin altı metal ısıyı dışarı yayabiliyor böylece ısınmadan dolayı kitlenme söz konusu değil, ve cihaz iyi soğuduğu için de düzgün çalışıyor.
    2) Ürünlerle verilen güç adaptörü 150Vac-240Vac aralığında çalışabilen tam regüleli (SMPS) kaliteli bir adaptör. ADSL modemler düşük voltajdan dolayı hattan düşebiliyor veya firmware çökebiliyor. Bu AirTies'da söz konusu değil, diğer bir çok markada ne yazık ki dandik adaptörler kullanılıyor.
    3) AirTies ADSL2+ standardına tam uyumlu: bundan dolayı daha yüksek hızı destekliyor. Ama ADSL2+ hep atlanan ancak en önemli avantaj T.Telekom santraline olan mesafaden dolayı bağlantı sorunlarını çözüyor. ADSL2+ standardı varken, bitmiş veya daha başlamadan bitmiş ADSL, ADSL2 modemleri destekleyen modemleri almak çok büyük hata olur.
    4) TI chipset kullandığı için READSL ve DAE teknolojilerini destekliyor, bunlar yukarıda bahsettiğim mesafe sorunun yanısıra bozuk yıpranmış telefon hatlarından kaynaklanabilecek sorunları da çözüyor.
    5) AirTies Türkiye'de ARGE yapan, USA den ülkesine dönmüş üst düzey mühendislerin kurmuş olduğu ve burda istihdam yaratan ve Türkiye şartlarına göre ürün geliştiren bir firma.
    6) Türkiye'de ARGE yaptıkları kendi firmware larını geliştirdikleri için ürünlerin web arayüzü Türkçe, bu gerçekten özellikle insan firewall gibi gelişmiş ayarlar yaparken güzel birşey.
    7) Bağlantı test programı ve modem üzerinde gelen giden trafiği PC den takip etmenizi de sağlayan bir programla beraber geliyor. Bu program kotalı kullanımda aylık kullanım oranlarını gösterdiği için çok iyi olduğu gibi ağda trafik yaratan internete mailing yapan bir virus gibi durumlarda da sorunu tespit etmek açısından işe yarayabiliyor.
    SONUÇ: Diğerlerinden daha iyi özellikleri rakiplerle aynı fiyat seviyesinde sağladığına göre, Türk olarak AirTies almak lazım bence.

Bilgilerinize. İyi hafta sonları dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 11 Eylül 2005, 12:21:18 >

• Kesinlikle Airties sorunsuz!
  • Alcatel speedtouch 580 wireless modemi önereceğim bende, wireless sinyal kalitesi ve özellikle hız olarak mükemmel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    8 ay önce açıldı
    Yeni mouse ne almalı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kablolularda fazla fark etmez ama kablosuz modem alırken dikkat etmek lazım ucuza kaçmamak lazım sonra kablolu gibi kullanmak zorunda kalırsınız.
  • ben airtes rt210 modelini kullanmaktayım cok ii mukemmel ötesi hiç sorun cıkarmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.