Şimdi Ara

Dizüstü bilg. Şarj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 4 yıldır kullandığım acer marka dizüstü bilgisayarımda pil şarj etme problemi yaşıyorum. Güç adaptörünü bilgisayara taktığımda, adaptörün üzerindeki yeşil LEDin ışığı azalıyor ve düzensiz yanıp sönmeye başlıyor.
    Başta güç adaptöründe problem olabileceğini düşündüm ama multimetre ile voltaj değelerini ölçtüm, olması gereken değerde. 4 yılllık dizüstü bilgisayar pil ömrünün sonlarındaydı zaten ama adaptördeki bu gariplik acaba bilgisayardaki şarj elektronik ünitesinde mi bir problem var şüphesi uyandırdı. Muadil pillerin bile yüksek fiyatlı olduğunu düşünürsek harekte geçmeden önce siz tecrübeli arkdaşlara sorunun kaynağı hakkında fikir danışmak isterim.
    Bu arada cihaz, adaptöre bağlı şekilde pilsiz çalışmıyor.
    teşekkürler..

• Eski tip laptoplarda şarj tamamen dolduğunda pile giden enerjiyi kesen sistem yoktur. Bu yüzden eğer hem pil hem şarj adaptörü takılı olarak bilgisayar kullanıldığında kontrol edilemeyen bir voltaj dengesizliği oluşur. Ayrıca pil aşırı yükleme yaptığından dolayı ısınma problemine yol açabilir. Bu dengesizlik ve ısınma problemi genellikle pil ömrünü azaltır fakat bazen bilgisayarın diğer donanımlarına da kalıcı zararlar verebilir. Eğer siz de Bilgisayarınızı hem şarj adaptörü, hem de pili takılı iken kullandıysanız bu yüzden bilgisayarınızın bir parçası zarar görmüş olabilir. Benim bu yüzden ekran kartım yandı. Ekran kartını değiştirmek yerine yeni bilgisayar aldım. Amacım moralinizi bozmak değil ama hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. Bilgisayarınızı yetkili servisine götürüp sorunu anlatın ve donanımlarını kontol etmelerini rica edin. Bu hizmeti yetkili servisler ücretsiz yapıyorlar.
  • Pilin doluluk seviyesi ne durumda? Çok düşükse pil sistem tarafından bazen algılanılamaz, direnç sebebiyle. Bu pilin atomları ile alakalı bir durum. Şarj ünitesindeki problemler genellikle sistem tarafından hiçbir şekilde algılanmaz, yani sinyal vs. vermez.

Deneme amaçlı bir butik bilgisayarcı ya da notebook tamircisinde dizüstü bilgisayarınızda başka bir pil denetebilirseniz, kesin sonuca ulaşabilirsiniz. Pil zira bozuksa belli edecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop pil şarj olmuyor
    3 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.