Şimdi Ara

Toshiba laptop aşırı ısınma sorunu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dostlar toshiba satellite c855 18q modelinde bir laptopum var, ortalama 4 sene oldu sanıyorum, laptopta ısınma sorunu hariç bir problemim yok fakat epey bir uzun zamandır ısınma sorunuyla boğuşuyorum, fan aşırı hızlı ve gürültülü dönüyor, temizlemek çare olmuyor, bundan 1 sene kadar önce fan değişmişti ama o bile derdime çare olmamıştı, sizce bu sorun nasıl çözülür? yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

• İyi bir soğutucu alın.
  • soğutucu almanız en kalitelisi olsa en fazla 1 2 derece etkiler termal macun yenileyin
  • Arkadaşlar soğutucu var ancak mesele biraz ısınması falan değil, bilgisayar kasacak seviyede ısınıyor, termal macun, temizlik falan çare etmiyor(en fazla 1 hafta) fan sanki elektrikli süpürge çalışır gibi kendinden geçiyor ve aşırı gürültü yapıyor, yani bunu çözmem lazım, daha önce fan değiştirmem çözmedi bu sorunu acaba hata yaptığım yer neresiydi onu anlamaya çalışıyorum.
  • Kardeşim öncelikle selam , benim bilgisayarım 4 yıl once bende VATAN COMPUTER'den aldım. 1500 TL Şimdiki fiyati ; 3500 TÜRK LİRASI

Benimkide ısınıyor , 4 yıl oldu kaç kere tam bakım özel bakımlar , hiç birisi işe yaramadı eskiden ramlar ucuzdu yani önemsenmezdi 4 GB Ramlı bilgisayar şimdi 2500 TL Neyse konu dışına çıkıyorum ama. Bendede var büyük ihtimalle benim düşüncem Ekran Kartı RAM'dan çalıyor ve Windows 10 Desek 3 GB RAM alsa 2 GB Normalde ekran kartım var şimdiki hali 5868 MB yazıyor çok acayip satılırken bile 2 GB yazıyor ancak öle olduğunu düşünüyorum bize ram kalmıyor ve ısındığına dair düşüncelerim var.
    Mesela artık ben laptop almıyacağım. 2,3 sene sonra bunun ramlarını falan sökücem iyi parçalarını bilgisayar dizicem bilgisayarımın tahminen ihtimal fiyatı 4000 TÜRK LİRASİ Olucak bide 4 yıl oldugundan dolayı olabilir kardeşim.

• arkadaşlar soruna çözüm bulamadım, bir yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.
  • Fan değişimi yapıp tamamen demonte hale getirip parçaları temizledikten sonra kaliteli bir termal macun ile yenilediğinizde sorunun çözülmesi gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShiroRyuu

Fan değişimi yapıp tamamen demonte hale getirip parçaları temizledikten sonra kaliteli bir termal macun ile yenilediğinizde sorunun çözülmesi gerekir.

Hocam tamamen demonte falan derken anakart işlemci vs her şeyi söküp yeniden takmaktan mi bahsediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Komple parçalara ayırıp fan kanallarını soğutucuyu vesaire temizlemekten bahsediyorum. Kullandığınız macunun kaliteside önemli bir etken bilginiz olsun.
  • Fan değişimi yapın Ve İçini Temizleyip Termal Macunu Yenileyin Lakin Yine Devam Ederse Soğutucu Alın. Çözüm Olacaktır.i
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.