Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarda fan değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2013 yılında aldığım orta sınıf samsung laptopta fan sıkıntısı yaşıyorum.(Gerekirse tam model numarasını da veririm.) Şöyle ki bilgisayarı elime aldığım an içindeki fan birden bir şeye takılır gibi tık tık sesleri çıkarıp çalışmayı durdurdu. klavyeye hafifçe vurunca tekrar çalıştı fakat yine tık seslerinden sonra durdu.
    Tozlanmadan veya bir şeye takıldığını düşünerek servise götürdüm. İçini açmadan incelediğinde ve durumu anlattığımda fanın çalıştığını ama deforme olduğunu bu yüzden ekseninden kaydığını ve az kapasiteyle çalıştığını söyledi. Ona göre yeni bir fan almam gerekiyormuş.
    Aklıma takılan şu: olay gerçekten bu mudur sizce? bu durumda yenisine gerek var mıdır tamir edilemez mi? Ayrıca fan fiyatı olarak 36 dolar dedi ki fazla geldi bu bana. Tabii ki bilgisayara göre değişkenlik gösterebilir ama dediğim gibi orta segment bir bilgisayar, ve hiç bir zaman efsane çalışmadı bu fan. İnternetten baktım 5 ile 30 dolar arasında değişmekte.
    Herhangi bir fikri olan varsa belirtirse sevinirim, okulumdan dolayı bilgisayar baya bir lazım olacak. Teşekkürler.

• Dediğinize göre fan deforme olmuş.Yenisini takmanız gerekir
  • Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung laptoplar çabuk ısırırlar ve ısı tahliyesi azaldığı zaman kısa surede arizalanirlar. Samsungta fan plastik akşam dahilindedir ve bir çok modelde olduğu gibi rulmanlı degildir. Isı sebebiyle zamanla fan yatağı genişlemeye ve balans yapmaya başlar. Balansi bozulan fan dönerken rahatsız edici sesler çıkarır ve normal olması gereken RPM seviyesi duser. Yalnızca motor ve yaprak kısmının değişmesi yeterlidir. Bunun da takribi fiyatı 25-50 TL arasındadır. İşçilik pazarlığa kalmış.

• sensei_1 S kullanıcısına yanıt
    Kaç tane kullandınız genel konuşmak doğru değil imzamdaki makine 4.5 yıllık ve fanı halen ilk günkü gibi sessiz arkadaşlarımda da çok farklı modeller var ve sorunsuz kullanıyorlar.
    ilginiz ve açıklayıcı cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Kaç tane kullandınız genel konuşmak doğru değil imzamdaki makine 4.5 yıllık ve fanı halen ilk günkü gibi sessiz arkadaşlarımda da çok farklı modeller var ve sorunsuz kullanıyorlar.

Yaklaşık 14 yıldır notebook teknisyenliği yapıyorum. Servise gelen makinalar arasında arızası kronik olan seri ve modeller zaten belli. Özellikle Samsung r5** serileri bu arizalarda sabıkalı. Siz saglamina denk gelmissiniz ya da kullanma kılavuzuna uygun kullanarak sorun yasamamissiniz. Ne güzel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Arkadaşlarımda çoğunlukta r5 serileri var makineyi adam gibi kullanmadıktan sonra sorunsuz gözüyle baktığınız makine bile sos veriyor hor kullanan çok kullanıcı var r510 ve 511 serileri revaçtaydı r580 serisi de çok tutuldu.Başlıklarıda var bakabilirsiniz kronik sıkıntılar yoktu şundan devamlı sıkıntı verbiliyor diyebileceğimiz arada çıkabilir kul yapısı.Kronik sorun belli donanımlarda devamlı çok sayıda kullnıcıda sorun verir mesela x550jk modelleri var tipik wireless kart sorunu alan her kullanıcının şikayetçi olduğu bir konuydu yada lenovo z500,510,g500 gibi serilerde batarya sıkıntısı çok sayıda kullnıcı şikayetçi bunlar kronik sorundur bir modelde farklı sıkıntılar oluyorsa kroniklikten bahsetmek olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gatruno

Merhaba, 2013 yılında aldığım orta sınıf samsung laptopta fan sıkıntısı yaşıyorum.(Gerekirse tam model numarasını da veririm.) Şöyle ki bilgisayarı elime aldığım an içindeki fan birden bir şeye takılır gibi tık tık sesleri çıkarıp çalışmayı durdurdu. klavyeye hafifçe vurunca tekrar çalıştı fakat yine tık seslerinden sonra durdu.
    Tozlanmadan veya bir şeye takıldığını düşünerek servise götürdüm. İçini açmadan incelediğinde ve durumu anlattığımda fanın çalıştığını ama deforme olduğunu bu yüzden ekseninden kaydığını ve az kapasiteyle çalıştığını söyledi. Ona göre yeni bir fan almam gerekiyormuş.
    Aklıma takılan şu: olay gerçekten bu mudur sizce? bu durumda yenisine gerek var mıdır tamir edilemez mi? Ayrıca fan fiyatı olarak 36 dolar dedi ki fazla geldi bu bana. Tabii ki bilgisayara göre değişkenlik gösterebilir ama dediğim gibi orta segment bir bilgisayar, ve hiç bir zaman efsane çalışmadı bu fan. İnternetten baktım 5 ile 30 dolar arasında değişmekte.
    Herhangi bir fikri olan varsa belirtirse sevinirim, okulumdan dolayı bilgisayar baya bir lazım olacak. Teşekkürler.

Fanı sökerek temizleyin. Dönüşünü parmağınızla kontrol edin.
    Geri toplayın. Yine istediğiniz randıman olmaz ise kendiniz yeni alın takın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.