Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarım için SSD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki 5400 rpm HDD'li dizüstü bilgisayara SSD takmak istiyorum. Dizüstü bilgisayarımın marka-modeli: Asus N550JK-CN109H. Anladığım kadarıyla bilgisayarımın M.2 SATA desteği yok. Genel olarak burada açılan konuları ve yerli-yabancı satış sitelerindeki yorumları inceledim. Gözlemlediğim kadarıyla:

• Kingston markadan uzak durmak gerekiyor (özellikle A400 modelinden).
    • Bu işte en güvenilir markalardan biri Samsung.

Şimdi soruma gelirsek; bana 240-250 GB'lik bir SSD'nin yeteceğini düşünüyorum, eski HDD'mi HDD caddy ile Bluray'in yerine takacağım. Aklımdaki marka-modeller ise şunlar:

Örneğin Samsung ile Sandisk 3D arasındaki fiyat farkı gerçekten değer mi? Genel olarak yorumlanızı paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Ekleme: Samsung 860 EVO 250 GB alındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi älg -- 27 Mayıs 2019; 1:28:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

Şurada 294 TL. İndirim bitmeden alın.

https://www.amazon.com.tr/Samsung-SSD-860-EVO-SATA/dp/B079FQ126M/ref=asc_df_B079FQ126M/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=344917407350&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=1972446623054948231&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012783&hvtargid=pla-672676899347&psc=1
    amazon.com.tr'ye baktığımda başka fiyatlı satıcıyı gösteriyordu. 294 TL'ye aldım, yorumunuz için teşekkür ederim.

• Normal duz kullanici icin en ucuzu bile yeterli. Ben hanimin laptopa Kingston A400 aldim daha once de Crucial 60 GB vardi ustunde yillarca kullandi. Kingston da kullaniyor, ariza falan yok.
    Daha once V300 vardi 6 sene falan kullandim sonra sattim ariza falan olmadi.
    7 senelik HP'nin kendi laptopunda SSD'si var bozulma falan yok.
    Bir suru SSD kullandim (su an Samsung EVO M.2 var) hicbiri bozulmadi. Hiz farkini "normal kullanici" zaten algilayamaz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Mayıs 2019; 16:24:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Normal duz kullanici icin en ucuzu bile yeterli. Ben hanimin laptopa Kingston A400 aldim daha once de Crucial 60 GB vardi ustunde yillarca kullandi. Kingston da kullaniyor, ariza falan yok.
    Daha once V300 vardi 6 sene falan kullandim sonra sattim ariza falan olmadi.
    7 senelik HP'nin kendi laptopunda SSD'si var bozulma falan yok.
    Bir suru SSD kullandim (su an Samsung EVO M.2 var) hicbiri bozulmadi. Hiz farkini "normal kullanici" zaten algilayamaz bile.
    Hız olarak değil de dayanıklılık açısından endişeliydim. Kingston markada olumlu/olumsuz yorumlar da vardı, riske girmek istemedim, galiba biraz şans meselesi.

Teşekkür ederim yorumunuz için.
  • Bende ASUS K52Jr markalı leptopum var. SSD takmak istedim. Genelde 550 Mb/s olan okuma oranları var.
    3000 Mb/s olan okuma oranlı SSD ler almak mantıklı mıdır?
    Şuan 320 GB HDD var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahimometer -- 28 Mayıs 2019; 9:40:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Laptop Önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Masaüstü + Laptop Öneri
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.