Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarıma Ram yükseltmesi yapmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Dizüstü bilgisayarımı sadece İnternet ve çok yormayan birkaç program için kullanıyorum, oyun oynamıyorum. Geçen gün ssd yükseltmesi yaptım ve kayda değer hız artışı oldu. Şuanda 4 gb Ram mevcut 8 GB'a kadar destekliyor. Bu kullanım şekli için 8 gb Ram hız artışı sağlar mı gerek var mı teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardoza13 -- 23 Ocak 2022; 22:50:4 >

• aynı model ve aynı özelliklerde ram alırsanız muhtemelen ram sorunsuz çalışacaktır.

Performans artışına gelirsek, tabii ki bir artış söz konusu olacaktır günümüzde artık standart işler için bile 8 GB oldukça yetersiz kalmakta.

Çift kanal ram bellek ile bilgisayarınızın performansı daha da artacaktır.

• Tek slot var 4 ü çıkarıp 8 takacağım. Kullandığım programları aynı anda açıp kontrol ettiğimde 1.5 gb'lik bir kullanılabilir ram kalıyor. Sormak istediğim mesela ben 4 gb Ram kullanırken 1.5 gb alan kalıyorsa bunu 8 çıkardığımda kullanılabilir alanın artmasının bilgisayarın performansına kayda değer etkisi olur mu?
  • Tek kanal olması biraz sorun, çift kanal potansiyelinden yararlanamayabilirsiniz.

Fakat 8 GB'a yükseltilmesi tabii ki performans artışı sağlatır.

Windows 10 zaten boşta 3-3.5 GB ram yiyor her güncelleme ile bu dahada şişiyor tarayıcı açsan zaten 1-1.5 GB o yiyor ediyor sana kafadan rahat 5 GB kullanılan alan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 24 Ocak 2022; 1:1:52 >
  • Tamamdır hocam teşekkür ederim
  • Rami 8e çıkarmak günlük kullanımda elinizi rahatlatacaktır. 3 yıl önce bu zamanlar ben de laptopıma ram ve ssd eklemesi yapmıştım. Hala günlük işler için kullanıyorum.

Cpu-z indirip çalıştırınız SPD sekmesinin fotosunu konuya eklerseniz ram konusunda öneri yapabiliriz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam fotoğrafı yolluyorum.

Kingston 8gb ddr4 cl17 2400 MHz Ram alıp taktım ancak çalıştırmadı uyumsuz sanıp iade ettim. Ram bozuk muydu acaba özellikler uyuyordu çünkü.
    Dizüstü bilgisayarıma Ram yükseltmesi yapmalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardoza13 -- 24 Ocak 2022; 1:13:30 >
  • Cihazda bios güncellemesi yapmış mıydınız?

Yapmadıysanız güncelleme yapıp bir tekrar deneyin. Bazen bios güncellemeleri ile mümkün olanın çok daha fazlasını kullanabilir hale gelebiliyorsunuz. Teknik dökümanlarda ki değerlerin üstüne çıkabiliyorsunuz.

Birde güncellemeyi yaparken verilerinizi yedekleyin mümkünse UPS benzeri bir şeye bağlayarak çalıştırın bilgisayarı şayet laptop vs değilse. Güçten kesmeyin kapatmayın bilgisayarı bios güncellemesi yaparken.

Bilgisayar kullanılamaz hale gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 24 Ocak 2022; 1:14:9 >
  • Evet cihazda 2021 aralık ayı bios güncellemesi mevcut. Ve anakartında 8gb desteklediğini öğrendim. Başka bir satıcıdan tekrar kingston aynı ürünü alıp deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardoza13 -- 24 Ocak 2022; 1:17:16 >
  • Laptoplar bazen ram seçebiliyor. Çünkü ısmarlama biosla geliyorlar. Mevcut ramle uyumsuz olmuş olabilir.

Mevcut ram bu, aynısından almaya çalışınız. Veya 8liğini alırsınız. Size kalmış.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim
  • makinanın özellikleri ne hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.