Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarımın ekranının alt kısmında yatay çizgiler çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımın ekranının alt kısmında soluk düzeyde yatay çizgiler çıktı.

Bir yıl önce aynı sorun ekranın tamamında vardı.Bir süre masaüstü bilgisayarımın monitörünü takarak kullandım.O zaman ekranda bi sorun yoktu.Yani ekran kartlık bir durum yok!Bir süre sonra dizüstü bilgisayarımın ekranı kendiliğinden düzeldi.

Bugün aynı sorun yine tekrarladı.Ama önceki gibi ekranın tamamında değil ekranın alt tarafının %40'lık kısmı soluk soluk çizgilerle doldu.Ciddi bir şekil görüntü bozukluğu yok.Fakat yinede çok rahatsız edici bir durum...

Tahminimce iki olasılık var.
    1-Ekran hapı yuttu!
    2-Ekrana giden kabloyu fareler kemirdi!

Anlatmaya çalıştığın sorun sanırım resimle daha açıklayıcı olacaktır.
    Ekranın bulanıklığı resimden kaynaklıdır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Dizüstü bilgisayarımın ekranının alt kısmında yatay çizgiler çıktı

• ekran sürücüyü güncellediniz mi? güncellediyseniz önceki sürümü yükleyin öyle deneyin,bu leptopu tv ya da monitör'e taktığınızda aynısı oluyormu olmuyorsa ekrana görüntüyü aktaran fleks kablolarda sıkıntı vardır ya da ekranda,bu şekilde en azından ekrandamı karttamı olduğunu anlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 1 Mayıs 2012; 9:27:42 >
  • Lcd ekran arızasına benziyor.Lcd yi sağdan ve soldan hafifçe esnetin.Görüntü düzeliyorsa lcd arızalıdır
  • yok dostum denedim lcd de bi değişiklik yok..

normal bi tamirciye götürdüm çok ısınmadan ekran kartı yanmıştır dedi. Ama masaüstü monitöre takınca bi sorun yok çalışıyor.Güvenli modda da çalışıyor.. ayaküstü 250 lirayı çakacaktı :D

lcd data kablosundan şüpheleniyorum ama lcd de arızalı olabilir de dediğini yaptım bi değişiklik olmadı.
  • abi iki dk önce cevap yazdım sonra sinirlendim bi geçirdim ekrana anında düzeldi

kaba kuvvet çözüm getirdi..boşuna dememişler dayak cennetten çıkma diye

• quote:

Orijinalden alıntı: mirza25

abi iki dk önce cevap yazdım sonra sinirlendim bi geçirdim ekrana anında düzeldi

kaba kuvvet çözüm getirdi..boşuna dememişler dayak cennetten çıkma diye

Dostum sana dediğim gibi olmuştur.Lcd panel arızalı...

• hmm anladım iyice ruhunu verene kadar böyle devam o zaman :) sağol teşekkür dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirza25

yok dostum denedim lcd de bi değişiklik yok..

normal bi tamirciye götürdüm çok ısınmadan ekran kartı yanmıştır dedi. Ama masaüstü monitöre takınca bi sorun yok çalışıyor.Güvenli modda da çalışıyor.. ayaküstü 250 lirayı çakacaktı :D

lcd data kablosundan şüpheleniyorum ama lcd de arızalı olabilir de dediğini yaptım bi değişiklik olmadı.

Onlara göre zaten hep ekran kartı yanar.

Bende masaüstü pc mi götürmüştüm, adam dedi ki ekran kartın yanmış .s .s Eve geldim abimin bi arkadaşı vardı bilgisayarcı format attı düzeldi.
  • ya valla manavdan ehliyet alma benzeri bi vaka bu :D

diyorum kardeşim harici monitöre taktım laptopu ama orda bi sıkıntı yok "hıh tamam işte ekran kartında sorun var demekki" diyor şaka gibi ya :D :D
    bide 16 yıldır bu işi yapıyorum demezmi :D

Nerden nasıl alakayı kurdu ekran kartıyla anlamadım gitti :D

Allahtan bataryada sorun var demedi :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.