Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarımın Görüntüsü Birden bire gitti Acil Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo G 565 dizüstü bilgisayarım önceki gün (windows 8.1 kalan gün sayısı 30 gün etkinleştirmek istermisiniz diye sormaya başladı) internette sayfaları karıştırırken birden bire ekran silik bir şekilde karardı bilgisayar dondu sandım ctrl+alt+del yaptım gelmedi bende tamamen kapattım ve yeniden açtığımda bir daha ekran gelmedi yani bios ekranı bile gelmedi ekran kapkara hiçbir hareket olmuyor ama bilgisayar çalışıyor, garantisi geçtiği için söktüm içini ramleri felan çıkarttım tek tek denedim yok, harddiski çıkarttım masüstünde denedim çalışıyor, geriye anakart + işlemci + ekran kartı + lcd ekran kalıyor işlemciyi söktüm pinlerinde herhangi bir olumsuz durum gözükmüyor, lcd ekran olacağını tahmin etmiyorum ekran kartı onboard o yüzden bilemiyorum anakart temiz görünüyor sorun nedir bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum lütfen yol gösterin

not: anakart bayağı pahalı yani neredeyse bilgisayarın yarı fiyatı
    bios pili nerededir bulamadım çıkartıp yenisini takayım diyorum "anakart LA - 5754 p"

• Decomplier kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük olasılık ya ekran ya ekran kartıdır sorun. Bilgisayar açılıp çalıştığına göre başka birşey değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende öyle düşünüyorum ama ekran kartı onboard yani Anakarta tümleşik olduğundan Anakartı komple değişmek pahalıya patlar sanırım:(
  • elinde La-5754p anakart olan varmı? yada bu konuda yardımcı olabilecek kimse
  • Decomplier kullanıcısına yanıt
    Harici ekrana bağlamayı denediniz mi sürücü hataları bu sıkıntıyı getirir sizdeki yazılım sorunu gibi ekran kartını tets etmek için bir harici ekrana bağlayın görüntü alırsanız ekran kartınızda sıkıntı yok 8.1 güncelelemesinden sonra oldu diyorsunuz bu yazılımdan kaynaklı arkadaşlarımın leptoplarında da denk geldim onlarda win7 vardı win8 yükleikten sonra benzer sorunlarla karşılaştılar.Güvenli modda girip ekran kartı sürücülerini kaldırıktan sonra tekrara güncelledim düzeldiler.
  • Hârici monitorede bagladim maalesef olmadi ayrica ekranda hicbir hareket olmadigi icin guvenli mod degil bios ekranina bile giremiyorum ekran simsiyah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.