Şimdi Ara

DİZÜSTÜ EKRANI TV EKRANI OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende laptop ekranı bunu TV ekranı haline getirebilirmiyim. ınput verecem skattan veya mono jaktan ekranda gösterecek başka birşey yapmak istemiyorum. Bunu yapan hiç oldu mu yapn varsa nasıl yaptı yapılırsa nasıl yapılır beni bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kul_emre -- 12 Mayıs 2006; 0:43:20 >

• Soru:
    Laptop Ekranı Display Ekranı Olur mu?

Meali:
    Dizüstü Ekranı Ekran Ekranı Olur mu?

Cevap:
    Yorumsuz.

Sonuç:
    Türkçe bilgisi elektronikte de lazımdır.
  • OLDU MU TUMRA KARDEŞ

quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Soru:
    Laptop Ekranı Display Ekranı Olur mu?

Meali:
    Dizüstü Ekranı Ekran Ekranı Olur mu?

Cevap:
    Yorumsuz.

Sonuç:
    Türkçe bilgisi elektronikte de lazımdır.

• Bu bahsettiğin çoklu girişte (scart) tabi ki bir çok işlev mevcut. Ben açıkçası video çıkışı verdiğini bilmiyorum (veriyordur ama). Bizde vidyo oynatıcısı vardı, bunun görüntü ve ses girişlerini bir kablo ile tek tek dokundurarak bulmuştuk hangisinin hangisi olduğunu.

Tavsiyem: TV kartının vidyo girişine bir kablo bağla, oradaki iki uçtan toprak olanı, televizyondaki toprağa (anten girişinin dış çemberidir kesin. Değilse de 10dk.lık bir deneme yanılmadan sonra bulunur) Canlı ucu (yani bilgisayarın vidyo girişinin içteki temas noktasına bağlı olanı) tek tek televizyona değdir. Ne zaman görüntü geldi, o zaman olayı çözersin. Maalesef kısıtlı deneyimimle bu kadar yardımcı olabiliyorum.

(Not: Başlık iyi olmuş)
  • eğer lcd panelin video in girişi varsa tabiki olur. televizyonun arkasındaki scart tan görüntü alabilirsin. yalnız televizyonun hangi kanalı açıksa o kanalı izleyebilirsin monitörden. scartın 19. pini video out pinin artısı 17. pini ise topraktır.
    ama bana soracak olursan o lcd yi el yapımı projeksiyon da kullan derim. çok şık olur
  • bir de şema ekleyeyim dedim. belki işine yarar. sağ taraf scart bağlantı şemasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakiska -- 12 Mayıs 2006; 15:07:44 >
  • arkadaşım dediğin şekilde laptob ekranı tv ekranı olması çok masraflı olur çünkü bi defa ses kartı ,ekran sürücü kartı , uhf uh kanal ayarlama ,antne giriş bağlantısı bunların hiçbiri yok yani anlayacağın olması mümkün değilsede olması zor..............?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Lcd tv çok geç açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elinizdeki lcd, soketine kablolar bağlanarak istediklerinizi gerçekleştiremez denemeyin boşuna bozmayın lcd yi

piyasada satılan 7" - 8" video in girişli lcd ler işinizi görürse bunlardan edinin
    yada illaki yapacağım derseniz via nın ürettiği kartlar var bu iş için sizin lcd nin modeline uygun varsa araştırıp alabilirsiniz
  • arkadaşlar ben tam açıklayamamışım dizüstü bilgisayar bozuk çalışmıyor sadece ekranı çalışıyor. ben bu ekranı bi görüntü girişi yapmak istiyorum ses falan vermiyecek sadece video girişinden ne girdiysem ekranda onu gösterecek
  • Boşuna uğraşma derim, aynı şey bende de var. (Bozuk bir dizüstü ve sağlam bir LCD)
    Bu konu üzerine Türkçe sitelerde bir şey bulamadığım için yabancı siteleri bayağı bir aradım.
    Sonuç şu ki, bu monitörler dijtal veri destekliyorlar. Bu da; onlara daima uygun bir kod gönderecek biligsayar tarzı bir makine gerekli demek.

Yalnız şöyle bir imkanın var: PIC programlama yardımı ile bir çip programı yazıp mesela bir ışıklı tabela yapılabilir, ama bunun için de eski LCD ile uğraşmaya değmez, ucuza basit bir LCD bulunabilir...
    Yani bu iş bu şartlarda fantazi, ama belli olmaz bakarsın bir sivri eski dizüstü LCD'sini TV'ye çeviren bir arabirim üretiverir...
  • Bildiğim kadarıyla lcd ekranları sürmek için kullanılan devreler, lcd'den de pahalı, yani alacağınız bir lcd monitör fiyatına denk bir fiyata sahip bu sürücü devre ile lcd'nin toplam fiyatı. o yüzden bu işe hiç girişmemek, o ekranı da lcd'si kırık bir laptop sahibine satmak (gittigidiyor.com sitesinde bu tür lcdlerden arayanlar oluyor) en iyi seçim bence.
  • dostum bu kaonuda burada açılmış belki 100 üncü topik bu
    böyle bir şey yapamazsın
    yapabilmen için hazır kartlar var bu kartların fiyatı zaten 300$
    aratırsan forumdan gerekli bilgi ve adresler var
  • Hdmi kablosunun bir ucunu laptopa bir ucunu tv'ye bağla yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan soyledigini dusundugunuz arkadas bu yorumu yazali 8 sene gecmis.. Bende suanda guncel bir bilgi vereyim; leptop ekranini 35$ gibi ortalama bir fiyata multimedya tv ekranina cevirebiliyorsunuz. Bunun icin yurddisi satis firmalarindan temin edilmesi gerekiyor. Ekran kodunu veriyorsunuz ona uygun dsvc kablosunu gonderiyorlar. Boyle oluyor yani... Yalniz arka backlight sistemininde saglam olmasi gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Yalan soyledigini dusundugunuz arkadas bu yorumu yazali 8 sene gecmis.. Bende suanda guncel bir bilgi vereyim; leptop ekranini 35$ gibi ortalama bir fiyata multimedya tv ekranina cevirebiliyorsunuz. Bunun icin yurddisi satis firmalarindan temin edilmesi gerekiyor. Ekran kodunu veriyorsunuz ona uygun dsvc kablosunu gonderiyorlar. Boyle oluyor yani... Yalniz arka backlight sistemininde saglam olmasi gerekli.

Bu kablolara bir örnek verirmisiniz. Ve nasıl uygulanıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Kablo değell cihaz alacaksiniz, detayli bilgi burada var.. https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85162468&p=2#91437191

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Kablo değell cihaz alacaksiniz, detayli bilgi burada var.. https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85162468&p=2#91437191

Kabloyu siz yazmışsınız.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=94525765

• peki bunu almak yerine vga to videoin gibi bir adaptör kullansak olmaz mı? tv izlemeden pcye bağlamak için.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Her ekran farklidir, cozunurlukler farklidir. Siz multimedya kartinin ekran cikisinin pc ekrani ile uyumsaglamasi icin siparise ek bilgi girmeniz gerektigi yaziyor. Benim kablo dedigim oydu. Vga cevirici falan farkli seyler. Bizim burada videodan sonra panelin calismasi icin goruntunun tekrar islenip ekrana surulmesi gerekir

• 2006 nın topiğini nereden hortlattınız yahu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.