Şimdi Ara

Dizüstü Wireless çekim gücünü arttırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimdeki adaptöre aşağıdaki anteni takıp disüstü bilgisayarın çekim gücünü arttırabilir miyim? Adaptörün kendi anteni 4 dbi diğer anten 8 lik.Kabloyla dış mekana konulabilir mi?

http://www.hepsiburada.com/liste/airties-air-2315-150mbps-wireless-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd301683&categoryId=103939

http://www.webdenal.com/tp-link-tl-ant2408cl_536162.html
     Dizüstü Wireless çekim gücünü arttırmak. Dizüstü Wireless çekim gücünü arttırmak.
     Dizüstü Wireless çekim gücünü arttırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkrgl -- 15 Mayıs 2014; 17:49:42 >

• Bunlara bulasma yuksek cikisli high power bir urun isini gorur
    Anteni disari koymadaki amac nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

Bunlara bulasma yuksek cikisli high power bir urun isini gorur

İnterneti başka bir arkadaştan alacağım.Aramızdaki mesafe 50 metre civarı bazen tek çubuk çekiyor bazen hiç görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkrgl

quote:

Bunlara bulasma yuksek cikisli high power bir urun isini gorur

İnterneti başka bir arkadaştan alacağım.Aramızdaki mesafe 50 metre civarı bazen tek çubuk çekiyor bazen hiç görmüyor.

Bu usb adaptoru alana kadar tp link 7200nd al veya 5110g cam kenarina olabilir
    Disari sabitleme sansi varsa 5210g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 15 Mayıs 2014; 19:02:15 >
  • Teşekkürler resimdekilere göre avantajı ne? Sizin söylediklerinizin fiyatı biraz daha yüksek. Air ties ı tavsiye etmişlerdi işimi görmez mi? İkisinde de çıkarılabilir anten var.
  • quote:

Teşekkürler resimdekilere göre avantajı ne? Sizin söylediklerinizin fiyatı biraz daha yüksek. Air ties ı tavsiye etmişlerdi işimi görmez mi? İkisinde de çıkarılabilir anten var.

Antenle cihaz arasinda kablo kaybi olur biraz
    Usb adaptor olarak 7200nd 500 mw dir airtiesden ustundur
  • Biri access point biri wireless adaptor olarak geçiyor ismi ikisi de aynı işi yapmıyor mu neden farklı isim?
  • quote:

Biri access point biri wireless adaptor olarak geçiyor ismi ikisi de aynı işi yapmıyor mu neden farklı isim?

Evet biri ap digeri wifi adaptor
    ikisi arasinda kullanim amacina gore fark var
    Ap de birden fazla calisma modu var tavsiye etmemdeki asil amac iki cihazda high power urunler zayif olan modemin yayinina guclu cihazlarla baglanmak daha iyidir
    Wifi adaptoru cam kenarina koyabilirsiniz 5210 dis ortam bir ap dir direk disari sabitleyebilirsiniz
  • quote:

quote:

Biri access point biri wireless adaptor olarak geçiyor ismi ikisi de aynı işi yapmıyor mu neden farklı isim?

Ap de birden fazla calisma modu var tavsiye etmemdeki asil amac iki cihazda high power urunler zayif olan modemin yayinina guclu cihazlarla baglanmak daha iyidir
    Wifi adaptoru cam kenarina koyabilirsiniz 5210 dis ortam bir ap dir direk disari sabitleyebilirsiniz

Teşekkürler o zaman tp link 7200nd alayım..Hem 8 lik aynı marka anten alır onunla kullanırım.. 5210g biraz tuzlu. Air teis ı biraz da daha taşınabilir olduğu için istemiştim.

Bu nasıl?

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wn822n-300-mbps-n-kablosuz-2x3dbi-antenli-usb-uzatma-kablolu-yuksek-kazanimli-usb-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd190066&categoryId=103939

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkrgl -- 16 Mayıs 2014; 9:54:42 >

• quote:

quote:

TP-LINK TL-WN7200ND modelini aldım. Kendi 5 dbi lik anteniyle eskiden görmediği bağlantıyı şimdi 2-3 çubuk görüyor.Laptop 4 bağlantı görürken adaptörle 9-10 tane görüyor..Ayrı 8 dbi lik anten şiparişi verdim.Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

TP-LINK TL-WN7200ND modelini aldım. Kendi 5 dbi lik anteniyle eskiden görmediği bağlantıyı şimdi 2-3 çubuk görüyor.Laptop 4 bağlantı görürken adaptörle 9-10 tane görüyor..Ayrı 8 dbi lik anten şiparişi verdim.Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aldığım 8 dbi lik anten beklediğim etkiyi yapmadı.. % 10-15 lik çekim artışı sağladı en fazla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aldığım 8 dbi lik anten beklediğim etkiyi yapmadı.. % 10-15 lik çekim artışı sağladı en fazla.

Ne oldurmus ne guldurmus

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_emp

Alfa AWUS036NHA al. Özellikle sonu NHA olmalı. Atheros chipsetli üründür. Düşük çekişlerde bile bağlantı çok stabil olur. Çıkış gücünden başka bişey bilmeyenlerin gazına gelme. Cihazın hem bağırması hemde kulağı iyi ;)

Bağlantı yüzdesi değil önemli olan, düşük yüzdede bile daha iyi bağlanmak ki, çıkış gücü de linkteki tp link in katları :)

Oralıkta çakması çok var, orjinalinin linkini vereyim zaten başka satan yok, reklam sayılmaz inş.http://www.wirelesssistem.net/ALFA-AWUS036NHA-Atheros-AR9271-Wireless-N-USB-Adaptor-HOLDER-DAHIL,PR-99.html

63 liraymış, zamanında 80-90 a iyi sattı :)

Arkadaşlar bu yazdığım cihazı, şu.. darkmış, tplinkmiş, süper über xmax bilmemneymiş cihazlarla mukayesesi bile yanlış. Wifi forumlarında yıllardır şahit olduğumu yazıyorum.

Adamlar alfa dan başka kullanmıyorlar.

Konu sahibinin ihtiyacına en uygun olanı da bu model AWUS036NHA

Alfa kalitedir tp linkle kiyaslanmaz
    Ama Alfanin cuvallayip dark everest vs gibi markalarin daha iyi sonuclar verdigi durumlarda var diger forumlarda konusu var birebir testler
    Dis ortamda ise tp linkten iyi ubnt ve mikrotigin gerisinde genel olarak
    Benim bildiklerim kisitli engin bilgilerinizden faydalanmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 22 Mayıs 2014; 0:39:24 >

• quote:

Ayrıca mikrotik ap. Usb adapter değil.

Benimki ornekti ona bakarsan alfada sadece adaptorden ibaret degil
  • quote:

Alfa nha usb adaptörden ibaret, başka ne olabilir

Model degil marka olarak soyledim
  • quote:

Arkadaşın konuyu dağıtmayalım lütfen, usb adaptör tartışıyoruz.

Arkadas sorunu cozmus sanirim konunun dagilacak bir yani kalmamis
    Kaldiki cihazi alip sorun yasamamis is bittikten sonra tavsiyede bulunmussunuz
    Sorun cozmek adina guncel srunlari takip edip tavsiyede bulunun
    Yusek cikis gucunden baska birsey bilmeyenlerin gazina gelmeyin diyeceginize iki tane dis ortam acces point ip yapilandirmasina vakit harcayin
    Ben o konuya gelip iki tane cihaza ip vermeyi bilmiyorsun desem hosuna gidermi
    Benim hatami soyleyene saygi duyarim ama sizin yaptiginiz iyi birsey degil
  • quote:

İp yapılandırmasını bilmemek, wifi adapter tavsiyesini engeller mi?

Ayrıca arkadaşın sorununun çözülmesi benim için ikinci planda. Asıl önemli olan bu sayfayı uzun zaman ziyaret edecek olan insanlar

Burası bir forum

evet engellemez nasılki benimde bi wifi adaptörün alış hassasiyetini bilmemem wifi adaptör tavsiyesi yapmamı engellemeyeceği gibi
    arkadaşın sorunu sizin için ikinci planda olabilir ama ben bir cihaz tavsiyesinde bulunup olaki o cihaz alınırsa bu benim için birinci plandadır
    insanlara birşey tavsiye ediyorsun oda senin söylediklerine güvenerek parasını veriyor benim durumum sorun çözülsün veya çözülmesin bildiklerimi söylemektir ve hatta ilerde görecek insanları görmesinden dem vuruyorsanız bunu evvela sizin yapmanız gerek

evet burası bir forum ama siz amacını anlayamamışsınız gibi

• quote:

Cümle cümle sentezleyelim;

quote:

evet engellemez nasılki benimde bi wifi adaptörün alış hassasiyetini bilmemem wifi adaptör tavsiyesi yapmamı engellemeyeceği gibi

Bir, Hayır sizin hassasiyet meselesini bilmemeniz adaptör tavsiyesinde engeldir, yanlış ürünlere yönlendirebilirsiniz. Fakat benim diğer konudaki Load balancingi Multi DHCP IP yapılandırma gibi konularda eksik olmamı USB adapter konusuna neden katıyorsunuz anlamış değilim.

quote:

arkadaşın sorunu sizin için ikinci planda olabilir ama ben bir cihaz tavsiyesinde bulunup olaki o cihaz alınırsa bu benim için birinci plandadır
    insanlara birşey tavsiye ediyorsun oda senin söylediklerine güvenerek parasını veriyor

2-Burada da benim "ikinci plan" demekle kastettiğimi tamamiyle yanlış yorumlamışsınız. İkinci plandan kastım önemsememek değil, konu sahibinin işi görülmüş olmasına rağmen sıfırdan bu konuyu ziyaret edecek kişiler faydalansın diye yazdım. Ayrıca yazdıklarımda bir yanlışlık yok ki, bana güvenip de parasını verenler memnun kalmasın, BUDA İKİ.

quote:

benim durumum sorun çözülsün veya çözülmesin bildiklerimi söylemektir ve hatta ilerde görecek insanları görmesinden dem vuruyorsanız bunu evvela sizin yapmanız gerek
    evet burası bir forum ama siz amacını anlayamamışsınız gibi

Sizin bildiklerinizi tamamlamaktan başka hiç bir şey yapmadım. Üslubumu beğenip beğenmemeniz ZERRE KADAR UMRUMDA DEĞİL. Forum kurallarına aykırı davranışım olmadı ve forum amacına uygun olarak tavsiyemi yaptım. Lafın ucu size dokununca gocunup konuya saldırmak yerine özelden de konuşabilirdik değil mi?

daha öncede dedim benim hatamı düzeltene saygı duyarım
    olaya yaklaşıyorsunuz yaklaşımınız yanlış gelmişsiniz konuya laf sokmaya çalışmıssınız kendinizce
    diğer konudan devamlı dem vurmadaki kastım ben sizin yaptığınızı yapmadım sadece örnek verdim hoşuna gidermiydi yukardaki örneği o konuya yazmam sen kendine sor bunu
    insanları madem bu kadar bilgilendirip aydınlatmak istiyorsunuz açarsınız bir konu yaparsınız testlerinizi herkes neyin ne olduğunu görür böyle konularda laf sokmaya çalışıp ego tatmini yapmaya gerek yok
    özelden konuşabilirdik demişsiniz e maden söyleseydiniz ama ne pm yolu ile nede konu altında istediğiniz gibi at koşturacağınızı sanmayın
    düzgün bir şekilde burda veya pm yolu ile güzelce meramını anlatırsın bende derim sana kusura bakma kardeşim hemen düzenliyorum mesajımı derdim
    istediğini söyleyen istemediğini işitir VESSELAM

• quote:

yine anlamamış yaa..

Neyse yaa bidaha yazmıyorum söz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.