Şimdi Ara

Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anneannem ile aynı apartmanda oturuyorum. Yaşlılıktan dolayı bir çok hastalığı mevcut, bazen fenalaşabiliyor. Bunun için ucuz yollu bir çözüm olsun acil durumda bassın diye kablosuz zil satın aldım fakat dairelerin çelik kapıları kapandığında zil çekmediği için çalmıyor. çalması için sürekli kapıların açık olması gerek bu da imkansız. Biraz elektronik bilgime dayanarak bunların antenlerini güçlendirmek amacındayım fakat nasıl yapabileceğim hakkında bilgim yok. fotoğraflarını ekliyorum bir yol bulabilir miyiz?

Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 1 Ağustos 2017; 13:10:26 >

• Anten ekleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle kendi anteni pcb üstünde, o antene giden yolu kesin ve aşağıda yapılışını verdiğim anteni lehimleyin. 433mhz için bu anten ölçüleri eğer verici 315mhz ise ona göre anten yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 1 Ağustos 2017; 16:28:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zili ben 25 tl aldım. Çocukların verici kısmını söküp almasından yağmurdan etkilenmesinden endişe ettiğimden, içini açıp butonlarından iki tane kablo lehimlesin iki kablo birbirine temas edince zil çalıyor. O iki kaployu da normal sıva üstü zil butonuna bağladım siz de verici kısımdan iki tane kaplo çıkartıp mesafeyi uzata bilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Anten ekleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle kendi anteni pcb üstünde, o antene giden yolu kesin ve aşağıda yapılışını verdiğim anteni lehimleyin. 433mhz için bu anten ölçüleri eğer verici 315mhz ise ona göre anten yapmak lazım.

Hocam hangisi anten bilmiyorum da fotoğrafta kırmızı ile daire içine aldığım parça anten olabilir mi? bu parça hem butonun bulunduğu cihazda hem de zil çalan cihazda var. elimde modem anteni vardı bu kırmızıyla işaretlediğim parçanın iki ayağına birden değdirdiğimde kısa devre yaparak zili çalıyor, bir ayağına değdirip zili çaldığımda sanki menzili arttı gibi geliyor. bu modem antenini sözkonusu parçanın ayağına lehimlesem doğru bir iş olur mu?

Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Bu zili ben 25 tl aldım. Çocukların verici kısmını söküp almasından yağmurdan etkilenmesinden endişe ettiğimden, içini açıp butonlarından iki tane kablo lehimlesin iki kablo birbirine temas edince zil çalıyor. O iki kaployu da normal sıva üstü zil butonuna bağladım siz de verici kısımdan iki tane kaplo çıkartıp mesafeyi uzata bilirsiniz.

mesafe uzak olduğu için eğer çözebilirsem sorunu kablosuz olarak çözmek çok işime gelecek
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    İşaretlediginiz parça "kristal" anten değil anteni devre kartina basılmış olabilir. Kartın arka kısmının da fotoğrafını ekleyin.

Elinizdeki anten modem/router gibi bir cihazdan çıktıysa, zilde kullanamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

quote:

Anten ekleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle kendi anteni pcb üstünde, o antene giden yolu kesin ve aşağıda yapılışını verdiğim anteni lehimleyin. 433mhz için bu anten ölçüleri eğer verici 315mhz ise ona göre anten yapmak lazım.

Hocam hangisi anten bilmiyorum da fotoğrafta kırmızı ile daire içine aldığım parça anten olabilir mi? bu parça hem butonun bulunduğu cihazda hem de zil çalan cihazda var. elimde modem anteni vardı bu kırmızıyla işaretlediğim parçanın iki ayağına birden değdirdiğimde kısa devre yaparak zili çalıyor, bir ayağına değdirip zili çaldığımda sanki menzili arttı gibi geliyor. bu modem antenini sözkonusu parçanın ayağına lehimlesem doğru bir iş olur mu?

O anten degil kristal. Frekans uretiyor. Alici ile verici kristalleri ayni frekansta olmasi gerekiyor. Temel olarak anten, resimde gordugum yesil parcaya paralel baglanmis bobinin tam orta noktasindan alinir. Veya kartta iletim yollariyla bobin olusturulmussa bu yolun tam orta noktasindan alinir. Alicida da benzer sekilde yesil parca olabilir. O yesil parcalarin ayarlarini tornavida ile asla kaydirmayin. Alicida da bir bobin veya kartta bobin gibi yuvarlatilarak cizilen bobin gorevi goren iletim yollari olabilir. Ancak disari anten cikarsaniz dahi sinyallerin celik kapilardan gececegi cok zor gozukuyor. Su anda ben de benzeri bir kablosuz zil ile ugrasiyorum. Dis kapi aluminyum. Aluminyum uzerine yapistirinca dahi sinyalleri kesiyor. Mecburen cam uzerine yapistirmam gerekiyor. Siz bir deneyin yine de. Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşaretlediginiz parça "kristal" anten değil anteni devre kartina basılmış olabilir. Kartın arka kısmının da fotoğrafını ekleyin.

Elinizdeki anten modem/router gibi bir cihazdan çıktıysa, zilde kullanamazsınız.

soldaki zilin kendisi sağdaki ise buton

Kablosuz zil çekim alanını nasıl genişletebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 1 Ağustos 2017; 17:5:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

quote:

O anten degil kristal. Frekans uretiyor. Alici ile verici kristalleri ayni frekansta olmasi gerekiyor. Temel olarak anten, resimde gordugum yesil parcaya paralel baglanmis bobinin tam orta noktasindan alinir. Veya kartta iletim yollariyla bobin olusturulmussa bu yolun tam orta noktasindan alinir. Alicida da benzer sekilde yesil parca olabilir. O yesil parcalarin ayarlarini tornavida ile asla kaydirmayin. Alicida da bir bobin veya kartta bobin gibi yuvarlatilarak cizilen bobin gorevi goren iletim yollari olabilir. Ancak disari anten cikarsaniz dahi sinyallerin celik kapilardan gececegi cok zor gozukuyor. Su anda ben de benzeri bir kablosuz zil ile ugrasiyorum. Dis kapi aluminyum. Aluminyum uzerine yapistirinca dahi sinyalleri kesiyor. Mecburen cam uzerine yapistirmam gerekiyor. Siz bir deneyin yine de. Kolay gelsin.

hocam kapılar açıkken garanti çalışıyor kapalıyken de nadiren evin içindeki konuma göre çalışabiliyor. yani çok ufak bir menzil artışı olsa rahatlayacak gibi geldi bana.

• Butonun üst kısmındaki kıvrımlı yol anten görevi görüyor. Kıvrımları takip ederseniz soldaki beyaz kondansatörde bittiğini göreceksiniz. Kondansatöre en yakın yerden bu hattı kesin ve kendi yaptığınız anteni kondansatöre lehimleyin. Aslinda kendi anteni gayet iyi görünüyor. Amatör telsizciler daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 1 Ağustos 2017; 17:46:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.