Şimdi Ara

Dizüstü yerine masaüstü toplayım diyorum olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grafik tasarım ve Video kurgu işi yapabilecek bir dizüstüne bakıyordum aradığım özellikler 3000-3500tl
    onun yerine masaüstü toplayım hem biraz daha ekonomik olsun hem büyük bir monitörü olsun diyorum ama olmuyor

Dizüstünde i7 8MB önbellekli işlemci, 128bit 2gb ekran kartı, Full HD ekran temel kriterlerim

Masaüstü toplama sitelerine giriyorum örneğin novabilgisayara
    işlemci i7 ama 8MB ile çok fiyat farkı yok, bari 15MB önbellikli olsun diyorum
    ekran kartı yine 2gb 128bit seçiyorum
    geriye kalanından çok anlamıyorum orta hatta düşük fiyatlı seçiyorum
    ortalama 5-6bin TL tutuyor!
    şaşıyor kalıyorum

dizüstü çok daha ekonomik geliyor bu durumda

sizce asus, monster bahsettiğim özelliklerde 3bin tl civarı bir dizüstünden daha iyi özellikte

2000-2500 tl'ye bir masaüstü toplanabilir mi?

somut bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

• diz üstü işlemcileri ile masaüstü işlemcileri kıyaslama hatasına düşmüşsünüz şöyle bir makale var bu konudahttp://www.bit-tech.net/blog/2013/05/25/don-t-be-fooled-by-laptop-cpus/

Üstelik cache her şey demek değil büyük ihtimalle high end işlemcilere bakmaya başlamışsınız fiyatların öyle artması normal

Güncel soket olan 1150 olan i7 lere bakacaksınız örneğin 4790 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Mart 2015; 1:38:12 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Katkınız için teşekkürler bahsettiğiniz işlemci 303 dolar benim bahsettiğim 399 dolardı
    yaklaşık 250tl burdan düştü, buna bağlı olarak anakart modellerinden daha uygun olanlar da açıldı sanırım
    ama benim çıkardığım 5-6binden 2-3bin tlye inmem için monitör dahil bir konfigürasyon önerisi olan varsa alabilirim
  • egitek E kullanıcısına yanıt
    Amaç render olduğu için i7 yoksa standart kullanıcıya (oyun amaçlı) i5 li sistem toplanıp ekran kartı yüksek tutulur. (Fiyatlar eksen bilgisayar fiyatlarıdır)

kişisel görüşüm e uzun süreli renderde stabilite için anakart da önemli bu yüzden daha ucuz anakartlara inmedim(h81 serisi) sistemin yeteceğini düşünüyorum Başka arkadaşlar da yardımcı olurlar zaten

Edit1: ekran kartı biraz fazla kaçmış oyun sistemi olmadığı için düşürüp soğutucuya para vermek daha mantıklı olabilir.
    Edit:2 Grafik işine dikkat etmemişim IPS panel daha uygun olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Mart 2015; 20:19:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Amaç render olduğu için i7 yoksa standart kullanıcıya (oyun amaçlı) i5 li sistem toplanıp ekran kartı yüksek tutulur. (Fiyatlar eksen bilgisayar fiyatlarıdır)

kişisel görüşüm e uzun süreli renderde stabilite için anakart da önemli bu yüzden daha ucuz anakartlara inmedim(h81 serisi) sistemin yeteceğini düşünüyorum Başka arkadaşlar da yardımcı olurlar zaten

Monitör 23,6" şart değilse biraz daha indirilip SSD eklemekte fayda var bence.

ama 23,6" şart deniyorsa bu da gayet güzel bir yapı olmuş.

• yardımseverliğiniz için hepinize teşekkür ederim

buna benzer öneriler varsa alabilirim
    Hocam aşağıdaki sistem sizin işinizi görecektir. IPS monitör seçmeniz önemli. 23.6" ya da 24" seçmenizden daha önemli IPS tercihi. 2000-2500TL gibi bir bütçeye bu programları orta-üst seviyede kullanabileceğiniz bir sistem oluşturmanız mümkün değil ne yazık ki. Paylaştığım paralelde sistemi İnventus firmasından alırsanız muhtemelen daha uygun olacaktır. Hizmetleri de ortalamanın çok üzerindedir. Tavsiye ederim.

Not: Ortalamadan kastım vatanbilgisayardır.

Sistemin toplam fiyatı 3100TL dir.

* GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

275,40 TL

* WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

178,97 TL

* Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

978,17 TL

* Zotac GTX760 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart

706,63 TL

* AOC 21.5" i2269Vw GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR

438,48 TL

* XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA

212,91 TL

* MSI B85-G43 Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart

302,40 TL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Grafik işine dikkat etmemişim gerçek renkleri görmek için IPS panel daha uygun olur .
    Neredeyse tam 3000 TL'ye monitör dahil sistem. Fiyatlar Sinerji.gen.tr'den.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.