Ben datron marka freedos bir işletim sistemi almayı düşünüyorum.Fakat şu ana kadar gördüğüm dizüstülerde işletim sistemi yüklü.Benim alacağım dizüstüne işletim sistemi (XP) yüklemeyi düşünüyorum.Acaba dizüstünede masaüstüne yülediğim gibi mi yükleyeceğim işletim sisteminiyardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: dardanos17
...Acaba dizüstünede masaüstüne yülediğim gibi mi yükleyeceğim işletim sistemini...
Dizustuyle masaustunun boyutlari disinda ne farki var???
Ikisi de bildigin bilgisayar...
Birine nasilsa digerine de oyle... Isletim sistemi de, format da, kullanim da, acma da, kapama da... hersey ayni
quote:
Orjinalden alıntı: ramgen
quote:
Orjinalden alıntı: dardanos17
...Acaba dizüstünede masaüstüne yülediğim gibi mi yükleyeceğim işletim sistemini...
Dizustuyle masaustunun boyutlari disinda ne farki var???
Ikisi de bildigin bilgisayar...
Birine nasilsa digerine de oyle... Isletim sistemi de, format da, kullanim da, acma da, kapama da... hersey ayni
cd yi taktıgın an formata başlarsın içinde işletim sistemi olsada aynı olmasada aynı masaustu olsada aynı laptop olsada aynı sey
hardisk sata olunca falan bişiy değişiyomu bazı forumlarda öyle şeyler okudum adam laptop almış hdd si sata diye işletim sistemi yüklenmiyomuş gibi şeyler yazılmış. böyle bişiyim mümkünatı var mı acaba? gerçi bana pek mantıklıı gelmedi ama... almadan önce bi sorıyım ...
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bende sizin dediğiniz gibi biliyordum.Fakat bir arkadaş biz yükleyemedik, yüklenmiyor falan deyince kafam karışmıştı.O yüzden bir bilene danışayım dedim.
quote:
Orjinalden alıntı: oguzg
hardisk sata olunca falan bişiy değişiyomu bazı forumlarda öyle şeyler okudum adam laptop almış hdd si sata diye işletim sistemi yüklenmiyomuş gibi şeyler yazılmış. böyle bişiyim mümkünatı var mı acaba? gerçi bana pek mantıklıı gelmedi ama... almadan önce bi sorıyım ...
Yok öyle bişiy. diskin sata olması hiçbirşeyi değiştirmez. Partitionu doğru yapamamıştır ee öyle olmayıncada yükleyemez tabii. Tek bir kişinin söylediklerine bakıp yanılgıya düşme....
Sata olması "hiçbir şeyi değiştirmiyor" diyemeyiz. ki bazı laptop'larda kullanıcılar hdd'lerinin sata olması dolayısıyla bilgisayarlarina Windows yukleyemiyorlar. Sebebi Bios'da bulunan SATA Native Support adlı seçeneğin Enable (Etkin) olmasından kaynaklanıyor. Bu seçeneği devre dışı (Disable) konuma getirdigimizde bir porblem kalmıyor. Tecrübeyle sabittir.
Bazı dizüstü bilgisayarlarda freedos işletim sistemi yüklü , vin xp yüklemek için bu işletim sistemini silmek gerekir mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: enderkutlu
Bazı dizüstü bilgisayarlarda freedos işletim sistemi yüklü , vin xp yüklemek için bu işletim sistemini silmek gerekir mi ?
freedos bi işletim sistemi degilki bilgisayarın işletim sistemsiz olması demektir
sağol dostum , işletim sistemi freedos diyince sanki linux gibi farklı bir işletim sistemiymiş gibi algıladım , şuna bildiğimiz dos deseler ya , daha doğrusu işletim sistemini siz yükleyeceksiniz deseler daha doğru olmaz mı ? . Dizüstünün özelliklerini sayarken işletim sistemi yok demeleri gerekir . Tekrar açıklamanız için teşekkür ederim , kırk yıldır ( 10 ) bildiğimiz dos , kara ekran beni tufaya düşürdü , gerçi dizüstüne daha terfi etmediğimiz için dizüslerinde böyle farklı bir işletim sistemi kullanılıyor sandım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme