Şimdi Ara

Djler sahnede ne yapar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar günaydın. Elektronik müziğin dinleyici kısmından olduğum ve teknik bilgim hiç olmadığı için hep merak ettiğim şeyler var. Atıyorum tiesto o sahnede parça çalarken neden dümenden düğmeleri kurcalıyor? Sonuçta çalacağı parçalar belli, evde düzenleyip telefona atıp hoparlöre bağlayarak millete dinletebileceği parçalar çalarken omuzla kulak arasına sıkıştırdığı kulaklıkla birlikte önündeki aleti kurcalamasının bi amacı var mı?

• geçiş yapmak diye birşey var şarkıları birbirine ayarlayıp sync yapmazsa sarkı biterken diğer başlarken kötü bir ortam oluşuyor bunu engellemek için 1 incisi

2incisi efekt veriyor insanları daha cok gaza getirmek için aralara başka müziklerden soundlar ekliyor :)

bu cok uzun iş anlat anlat bitmez aslında
  • Merak ettim.Bulunsun.Okıycam sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihözel

geçiş yapmak diye birşey var şarkıları birbirine ayarlayıp sync yapmazsa sarkı biterken diğer başlarken kötü bir ortam oluşuyor bunu engellemek için 1 incisi

2incisi efekt veriyor insanları daha cok gaza getirmek için aralara başka müziklerden soundlar ekliyor :)

bu cok uzun iş anlat anlat bitmez aslında

Dostum çok uzunsa kısa bir şekilde özetler misin lütfen? Yani geçişleri orada doğaçlama yapmıyor ki evde yapıp geldiği şey arkada çalarken sağı solu elleyip 2 tuşu yukarı aşağı kaldırıyor. Tabi yaptıkları hareketler göze hoş geliyor ona lafım yok müzik çalarken hiç bişey yapmadan durmaları saçmalık olurdu ama bu hareketlerin göz zevki hariç hiç bi işe yarar olayı var mı? Turistik yerlerde de clublarda çalan dj arkadaşlara sordum kanka sen orda garip garip hareketler yapıyorsun ne ayak diye, millet gaza gelsin diye yapıyorum yoksa çalacak şarkı belli, şarkıların birbirine nasıl geçeceği belli açıyoruz çalıyor dedi. Bi tek istek parça gelirse onu araya sıkıştırırken kayda değer bir iş yapıyoruz demişti. Tabi bu dediğim insanlar mekan sahibinin arkadaşları olduğundan gelip çalıyor en iyileri de 2-3 mix yapıp youtubeda beğeni alıyor profesyonel herifler değiller o nedenle çok açıklayıcı olamadı onlar da

• Aklıma direk bu geldi
  • o eve yapıp geliyo dediklerin dünyaca ünlü djler top 100 deki djler ama orda tuşları yukarı aşağı kaldırmaları örnek veriyorum ses bianda boğuklaşıyo veya tiz oluyo veya bass ayarını değiştiriyor o anki efektleri veriyor onun dışında hazır yapmadıysa setini o anda yapıyorsa setini geçişleri ayarlamak için kickleri clapleri vs bunları ayarlayıp sync kullanarak veya soundları kısıp acarak birbirine oturtuyor

şimdi bilmeyen birine böyle anlatmaya çalıştım biraz karmaşık oldu ama emin ol gerçekten dj se çalan kişi hiçbi halta yaramıyor demez :) çünkü her halta yarıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o eve yapıp geliyo dediklerin dünyaca ünlü djler top 100 deki djler ama orda tuşları yukarı aşağı kaldırmaları örnek veriyorum ses bianda boğuklaşıyo veya tiz oluyo veya bass ayarını değiştiriyor o anki efektleri veriyor onun dışında hazır yapmadıysa setini o anda yapıyorsa setini geçişleri ayarlamak için kickleri clapleri vs bunları ayarlayıp sync kullanarak veya soundları kısıp acarak birbirine oturtuyor

şimdi bilmeyen birine böyle anlatmaya çalıştım biraz karmaşık oldu ama emin ol gerçekten dj se çalan kişi hiçbi halta yaramıyor demez :) çünkü her halta yarıyor

Dostum o dediklerin winampın ekolayzerından da yapılıyor

• işin sonuna bak sen çatlıyon mu
  • elini sallıyor işte daha ne yapsın, mp3ü telefona atıp telefonu mu sallasın telefondan şarkı mı seçip açsın,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

elini sallıyor işte daha ne yapsın, mp3ü telefona atıp telefonu mu sallasın telefondan şarkı mı seçip açsın,

Dostum benim bi şikayetim yok zaten, sadece yaptıkları hareketler bi işe yarıyor mu yoksa sadece görsel mi onu merak ediyorum

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Broken Wings

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

elini sallıyor işte daha ne yapsın, mp3ü telefona atıp telefonu mu sallasın telefondan şarkı mı seçip açsın,

Dostum benim bi şikayetim yok zaten, sadece yaptıkları hareketler bi işe yarıyor mu yoksa sadece görsel mi onu merak ediyorum

macbooka şarkıları atıp winamptan açıyor işte. elini de sallıyor ki millet o sesleri eliyle çıkarıyor sansın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crimson kullanıcısına yanıt
    auhdduahdu cok yanlış biliyorsun amatör djlerden örnek veriyim virtual dj kullanıyorlar o gördüğün turntable vs tüm aletlerin bağlı olduğu program
  • ahh sonunda bir Tiesto fan n1
  • quote:

ahh sonunda bir Tiesto fan n1

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahnede yaptığı mixlemek, efektlerle coşturmak ve geçişleri yapmak ama müzik nasıl yapıyorlar diyorsan, adamım sana bu konuda biraz bilgi verebilir

• quote:

ahh sonunda bir Tiesto fan n1

Arminciyiz kardeş ama eski Tiesto'nun fanı olurum Trance müzik candır
  • sahnede yaptıkları hariketler sadece efekt birazda şarkı geçişleride otomatiktir çünkü ışıklar ve fişekler sisler falan filan hep ona göre ayarlıdır. yaptıkları sadece biraz ekolayzır ve araa fx trim başka bişi yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.