Şimdi Ara

DLNA HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sony bravia 5500(dlna destekli) ve gene dlna destekli laptop ım var,ayrıca modemim de(huaweı hg655d) dlna destekliyor.

Sorum şu,ben bu televiyona kablo vs hiçbişey bağlamadan direkt laptop ımdan açtığım filmi izlemek istiyorum(mkv ağırlıklı,hd filmler ),mkv leri destekliyo mu bu sistem,ya da televizyonum,uzun zamandır bu işlerden uzağım,yardımınızı bekliyorum.

• dlna kullanabilmeniz için Televizyonu bir ağa bağlamanız lazım. ya kablo ile yada kablosuz olarak,
    televizyonunuzun kablosuz ağ özelliği var ise önce modeme sonra sizin laptopa bağlanır. (televizyon ağa dahil olur, tv ayarlarından yapabilirsiniz)
    kablolu olarak ta yine modeme bağlanması lazım sonra modemden laptopa kablusuz bağlantı yapılabilir. böylece laptoptaki paylaşıma açılmış olan herşey tv ye aktarılabilir.

daha iyi cevaplar gelecektir.
  • Tv de dlna sertifıka ve destegi var, notebook ıcın dlna destegı olmaz, cunku bunu program ıle yapabılırsın. modemın dlna destegini, modeme usb den bagladıgın hdd ıle kullanabılırsın
    bu durumda ıkı alternatıfın var ;
    1. notebook uzerıne dlna server gorevı goren bır media server kurmak, sonrasında notebook dıskındekı ıcerıgı aktıf etmek, sonrasında tv den dlna server arayıp notebook u gordukten sonra notebook acık oldugu surece ıcındekı muzık ve fılmlerı tv den ızlemek
    2.modem uzerındekı usb porta harıcı dısk baglamak, modemden dlna server ozellıgını acmak
    tv den aratıp modemı gordukten sonra bagladıgın hdd ıcındekı fılm ve muzıklerı tv den ızlemek
  • varidat V kullanıcısına yanıt
    notebook yerine seagate connect harıcı hard dısk kullanılabılır .
  • Hiç zahmete girme bence muhtemelen notebook HDMI çıkışı vardır ordan Tv ye bağla öyle izle diğer türlü arkadaşın biri bahsetmiş medya server programı vs kurmanız lazım ve izleyeceğiniz görüntü kalitesi en kısa kablolamadan iyi olamayacaktır..
  • SanalKurbağa'ya katılıyorum :) bir de mkv filmlerde donma sorunları olabilir o yüzden bir hdmi kablo ile ucuzundan çöz bu işi :)
  • kelli felli kullanıcısına yanıt
    Aynı sistemi ben kendim denedim. Başka bir arkadaşın dediği gibi dlna destekli laptop yok zaten. ancak programla çözebilirsin. Ama dlna destekli telefonlar var mesela. Bende htc onex+ var ki başka modellerde de mevcut bu. tv ve telefon aynı ağa bağlandığı zaman ki bu evde bulunan wireles modemin ağı oluyor, resimleri telefonda görüntülerken 3 parmak hareketi ile direk tv ye aktarıyorsun. tarama yapmaya bile gerek duymuyor. hatta ben bunu istem dışı keşfettim. dlna dan haberim yoktu. sonra fikir sahbi oldum.
    sonra madem bu teknoloji var hdmi kablo olmadan mkv gibi fillmleri laptop da açayım da tv den izleyeyim dedim. ilk önce program bulmak işkence oldu. programı bulup çalıştırmak daha büyük bir işkence. sonunda yaptım ama film oynuyormu oynamıyormu belli değildi. kısaca ağdan dlna bağlantı yapıp film izleme fikrini aklından çıkar. ben günlerce uğraştım ve olmayacağına karar verdim. ama resim falan görüntüleyebilirsin o ayrı.
    illa film izlemek istiyorsan alacaksın harici hdd. filmleri atıcaksın içine. usb den bağlayıp izliceksin. şuan için en iyi çözüm bu.
    Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sony dlna ile mkv leri desteklemiyordu ,benim bildiğim,sony tv usb den mkv gibi formatları oynatmaz,2.5 sata hdd görmez. sony tv varsa en uygunu bir media player almaktır.bendeki sony hx700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhamal -- 17 Şubat 2014; 21:31:48 >
  • saolun arkadaşlar cevaplar için,cevap yazmasamda takip ediyorum konuyu ama dediğiniz gibi hiç uğraşmayıp laptop ı bağlıyorum hdmidan,umarım başka arkadaşlara faydası olur konunun.
  • eğer hdmi ile film izlerseniz ve evde bir bilgisayar varsa ya da siz film izlerken bilgisayar lazım olursa ne yapacaksınız?
    veya diyelim ki, siz film izliyorsunuz o arada kardeşiniz sizin bilgisayarda olan bir müziği (kendi bilgisayarından da olabilir ) dinlemek istedi o zaman ne olacak?
    akıllı telefonların ve tabletlerin hemen her evde var olduğunu düşünürsek ve bütün arşivler sizin bilgisayarda ise ne olacak?
    işte bu ve buna benzer senaryolarda artık her eve bir dosya sunucusu ya da bir media server gerekli hale geliyor.

yeni bir masraf yapabilecekler yapacabilir ve ihtiyaçları olan bir cihaz (nas server ya da htcpc) alabilirler. alamayanlar ise (enazından geçici bir süre) bir çare bulmak zorunda kalacaklar. ben bu durumun sanal bilgisayarlar kurularak aşılabileceğini düşünüyorum.

geçenlerde bilgisayarıma Oracle VM Virtualboks'a bir ubuntu server kurdum. bu serverdeki film müzik resim gibi dosyaları samba, minidlna ve transmission-daemon üçlüsü ile ağa açtım.

şimdi tek bilgisayar senaryolarında yukarıda bahsettiğim bütün istekleri karşılayacak bir sistem oluştu. örn: ben hdmi ile film izlerken kardeşim tabletinden diğer filmlere, abim ceptelefonundan dinlemek istediği müziklere ve annemde resimlere ulaşabilecek duruma geldi.
    ayrıca transmission-torrent aracılığıyla da arka planda filmler müzikler programlar da inmeye devam etti, isteyen istedği zaman arşive ulaşma imkanı bulduğu için evdeki kavgalarda sona ermiş olur. :)

ha birde şunu ekleyeyim eğer başka bir pc varsa vlc media player dlna ağdaki arşive ulaşabiliyor. (android )cep telefonu ve tablet tarafında BubbleUPnP ile dlna ağa ulaşılabiliyor. kısacası dlna iyidir. olaya sadece tv tarafından bakmamak lazım.

sanırım bu ve buna benzer bir çözüm birçoklarının işine yarayacaktır.

bu aralar bir raspberry pi alarak bu sanal sistemi ucuz yollu gerçeğe dönüştürmek niyetindeyim. böylece pc de boşa çıkacak. :)

uzun oldu ama iyi oldu galiba...

• Arkadaşlar DLNA'nın internet kotasına bir etkisi olur mu ?
  • Rorschach-db kullanıcısına yanıt
    olmaz.
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Bu tarz çözümler sürekli kafamın içinde tilki gibi dolaşıyordu ama pratiğe dökmek nasip olmamıştı. gerçekten güzel paylaşım. uzun oldu ama iyi oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolhamal

sony dlna ile mkv leri desteklemiyordu ,benim bildiğim,sony tv usb den mkv gibi formatları oynatmaz,2.5 sata hdd görmez. sony tv varsa en uygunu bir media player almaktır.bendeki sony hx700

sony nin dlna ile mkv yı destekleyip desteklememesi diye bişey olacağını sanmıyorum. dlna sonuç olarak bir ağ bağlantısı gibi birşey. benim denediğim sony tvler usb den hdd (ntfs olsun fat32 olsun) tanıyor. mkv yi oynatıyor. hatta 3d filmleri bile sorunsuz oynatıyor. senin tv nde oynatmıyorsa yazılımla alakalı olabilir.
    şöyle açıklamak gerekirse bende lg tv var, ilk aldığımda film oynatmıyordu ve ntfs dosya formatını görmüyordu. şimdi ise usb den ne takarsan tak görüyor, ne açarsan aç oynatıyor. sadece dts ses formatlarındaki filmlerde ses çıkmıyor.
    lg bu konuda en iyisi bence. ve lg yayınlamasa bile birileri yeni yazılım paylaşabiliyor internette ki ben tv me o şekilde yazılım yüklemiştim. başta da söyledğim gibi tv nin film oynatma özelliği yoktu aldığım zaman ve sadece fat32 dosya formatını görüyordu. şimdi internetten bulduğum bir yazılımla hepsini aştım.
    bugün laptop arızası için sony servisine gittim ordaki arkdaşla bu sony tv lerle ilgili biraz muhabbet ettim. arkadaşın sony tv sinde browserda bir şey açamaya çalıştığı zaman bellek yetersiz hatası çıkıyordu. adlığı bayiye sorduğu zaman ram yetersiz, bu tvler için ekstra ram var onlardan alman lazım denmiş. servisteki elemansa öyle birşey olmadığını sony tv lerin java desteği olmadığından o hatayı verdiğini söyledi. sonynin bu tarz konularda patent haklarını aşırı bağlı olduğunu ama lg nin son kullanıcıya rahatlık yaşatması sebebiyle patenleri pek fazla önemsemediğini söyledi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.