Şimdi Ara

Dna orijin sorusu(Kavram hatası(?)) /Ösym tarihinin en zor biyoloji sorusu?/ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lowrance

İptali için başvurun gençler.20tl hiçbir şey kaybettirmez.geleceğinizi kurtarır.
    ver o zaman 20 tl bana da bir 20 lik at geleceğimiz kurtulsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Low-profile L kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size biyolojiden 13 sorunun 11ini yanlış çıkartırım o zaman. En basitinden göze gelen ışınların geçme sırası. Tıp kitabın 50 tane yapı ismi var camsı cisimden önce. öyle başka kaynaklara bakmanız yok wiki yok şu site yersiz yani bunu anlatmaya çalışıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müfredat ve mebden bağımsız olan hata hocam bir bilgi değil.
    Konuya yazdım bunu da suyu çıktı artık kendimizle konudan bağımsız tartışmaya başladık.İyi tatiller diliyorum herkese.Ösym son noktayı koyar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartıyorsunuz. Dolaylı yollardan açıklamalara çıkmaya çalışıyorsunuz. Tek replikasyon orjini oluşmasının sebebi olarak hiçbir yerden "şeklinden" dolayıdır demiyor ösym. bence asıl çeldirici olan 1. şıktı. ama o da değinilmemiş kitaplarda. cevap çok net b.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-80B35009E -- 1 Temmuz 2020; 11:14:0 >
  • Nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: raaitben10

Hocam yabancı bir kaynak zaten doğrusal olmasının replikasyonu kolaylaştırdığını yazıyor.Soru bariz hatalı o yüzden ama ben doğru yaptım sıkıntı o :D
    Yanlış bilgi veriyorsunuz.

Dediğiniz cümleyi okudum ve sonraki cümleyle doğrudan ilişkili olduğunu fark ettim.
    Kanıt olarak da size daha eski bir revizyondan aynı cümleyi gösterebilirim.

(Revizyon linkleri nedense çalışmayıp güncel revizyona yönlendiriyor, kendiniz eskilere bakabilirsiniz.)

"One reason that many organisms have evolved to having linear chromosomes is due to the size of their genome. Linear chromosomes make it easier for transcription and replication of large genomes. If an organism had a very large genome arranged in a circular chromosome, it would have the potential problems when unwinding due to torsional strain."

Bu revizyonda bahsedilen kolaylığın neyi kast ettiği daha net belli oluyor, hızla alakası yok.
    Hatta bu bilgiye de bakınca sorunun cevabı tekrar doğrulanmış bile olabilir. 3. öncülde belirtilen durumun hız ile ilgili değil, faaliyetsel yönden fayda sağladığı görülüyor.

Tabi gerçek biyolojide bu alanda uzmanlaşmış insanlar buna daha kesin bilgiler getirip 3. öncülü savunabilirler, ben bunun öncülün yanlışlığına bilimsel yöntem açısından kanıt olmaya yettiğini düşünmüyorum ama yine de itiraz edeceklerin bilmesinde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 1 Temmuz 2020; 11:25:57 >

• Cok sacma soruydu sorulari cozdum o soruyu emin degilim listesine alip en son karar verdim yalniz 2 dedim ama sacama bi soruydu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.