< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Low-profile -- 1 Temmuz 2020; 1:24:18 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Low-profile -- 1 Temmuz 2020; 1:24:18 > |
Hocam yabancı bir kaynak zaten doğrusal olmasının replikasyonu kolaylaştırdığını yazıyor.Soru bariz hatalı o yüzden ama ben doğru yaptım sıkıntı o :D
|
saçma sapan fen sorularından elemeye çalışmak yerine keşke matematiği daha ayırt edici yapsalardı yapacakları sınavı...
|
Tarihin en kötü ayt/lys sınavı oldu galiba bu. Zor soru yok zorlamaya çalışınca da hata yapmışlar direk
|
Yanlış bilgi veriyorsunuz.
Dediğiniz cümleyi okudum ve sonraki cümleyle doğrudan ilişkili olduğunu fark ettim. Kanıt olarak da size daha eski bir revizyondan aynı cümleyi gösterebilirim. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Linear_chromosome&oldid=861115104 (Revizyon linkleri nedense çalışmayıp güncel revizyona yönlendiriyor, kendiniz eskilere bakabilirsiniz.) "One reason that many organisms have evolved to having linear chromosomes is due to the size of their genome. Linear chromosomes make it easier for transcription and replication of large genomes. If an organism had a very large genome arranged in a circular chromosome, it would have the potential problems when unwinding due to torsional strain." Bu revizyonda bahsedilen kolaylığın neyi kast ettiği daha net belli oluyor, hızla alakası yok. Hatta bu bilgiye de bakınca sorunun cevabı tekrar doğrulanmış bile olabilir. 3. öncülde belirtilen durumun hız ile ilgili değil, faaliyetsel yönden fayda sağladığı görülüyor. Tabi gerçek biyolojide bu alanda uzmanlaşmış insanlar buna daha kesin bilgiler getirip 3. öncülü savunabilirler, ben bunun öncülün yanlışlığına bilimsel yöntem açısından kanıt olmaya yettiğini düşünmüyorum ama yine de itiraz edeceklerin bilmesinde fayda var. |
Dalga sorusu da hatalı, bu da. Ama ikisi de iptal olmayacak çünkü yüce ÖSYM en doğrusunu bilir, bildi de.
|
Kardeşim senin zihnen sıkıntıların mı var?Sanane yani gidip itiraz edeceğiz eğer siz haklı çıkarsanız bir şey değişmeyecek biz haklı çıkarsak da siz zaten yanlış yapmışsınız demektir.Bize verilen bir hakkı kullanıyoruz niye bu kadar gerildin aşırı bencilsin cidden.
|
Başta yalnız 2 yaptım sonra bunu düşünüp 2 ve 3 yaptım umarım iptal olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|