Şimdi Ara

Dna orijin sorusu(Kavram hatası(?)) /Ösym tarihinin en zor biyoloji sorusu?/ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kolaylaşmayı birçok anlamda söylemiş olabilir her kolay iş hızlı olmak zorunda değil ben öyle düşündüm
  • Azeltek kullanıcısına yanıt
    Birşeyin her zaman doğru olmaması mebin müfredatı ile alakalı değil hocam.Elma ile armutu karşılaştırmak gibi birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEB kitabında 2.şık çok net bir şekilde açıklanmış, diğer şıklar yok. İptal olacağını düşünmüyorum
  • Arkadaşlar bu soru tıp fakültesi düzeyinde bir soru, tıpta öğretiyolar bu muhabbeti aşırı ayrıntılı bir biçimde. Yani bu soruya bakıp hiç düşünmeden Yalnız 2 diyebilmeniz için Tıp okumanız lazım o yüzden biraz ağır olmuş. Ama cevap kesinlikle Yalnız 2, merak edenler dm atabilir. Güzelce açıklarım.

• JustHF J kullanıcısına yanıt
    Hocam son yazdığım güncel not hakkında ne düşünüyorsunuz?

hayır ben dediğin bir lisede olarak soruyu doğru yaptım. Çok araştıran ve ilgi konum olduğu için yapabildim. Burada eliyor ÖSYM
  • İptali için başvurun gençler.20tl hiçbir şey kaybettirmez.geleceğinizi kurtarır.
    Hocam haklısınız zaten meb kitabında yazmaması gereken birşey o kadar detay.Soru basit düşünülerek hazırlanmış meb kitabına göre esas alınarak.Meb kitabında prokaryot ve ökaryot orijin sayı farklılığından bahsediyor ancak bunun eş uzunlukta dna için değil farklı uzunluktaki dna için kabul ediyor.Uzun prokaryot dnaların da birden fazla orijini olabilir 3.öncülün genelgeçer sebebi olmamasının bir nedeni de o.Soruyu yazan kişi sadece meb kitabını baz aldığı için bu kadar kompleks bir yapıya bürüneceğini düşünmemiştir muhtemelen.

yalnız sorunun cevabı zaten meb kitabında var, birden çok orijin noktasının olması replikasyonu diğer canlılardan hızlandırır, meb kitabına gözat
  • Ulan cevap net bir şekilde meb kitabında var. Ağlamayın bizim de hakkımıza girmeye çalışmayın 1 2 net için. Sizin yaptığınız şey hakkınızı aramak değil yaptığınızı doğru çıkarmak için diğer insanların hakkına girmek . Bu aciz yırtınmalarınızı kahkahalar ile okuyorum.BAŞKA YERLERDEN YAPTIĞINIZ ARAŞTIRMILAR HİÇBİR HALT İFADE ETMİYOR SINAV MEB KİTABINA GÖRE HAZIRLANIYOR. Az çok zeki insanlarsanız anlayın artık şunu aw.

• Hocam kahkahalar ile okuduğunuzu yazmışsınız.Şimdi de lütfen yapmayın gibi şeyler söylüyorsunuz anlamadım.
    yalnız 3 zaten olmuyor ana fikrimi söyledim sonda da güncel notları paylaştım hatalı olduğum yeri söylerseniz oraya bakarız.

• Low-profile L kullanıcısına yanıt
    Siz de diyorsunuz kompleks düşünmiceksin yazan neyse o. Sana soruda kitapta yazmayan bilgiyi keşfetmen veya yazmayan bir şey yorumlanmaz istenemez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim senin zihnen sıkıntıların mı var?Sanane yani gidip itiraz edeceğiz eğer siz haklı çıkarsanız bir şey değişmeyecek biz haklı çıkarsak da siz zaten yanlış yapmışsınız demektir.Bize verilen bir hakkı kullanıyoruz niye bu kadar gerildin aşırı bencilsin cidden.

• bu soru gerçekten zor ve eleyici ancak soruda ne bilgi hatası var ne yanlış olan bir yer, o yüzden iptal olmaz
  • Kompleks düşünmeyeceksiniz yazan neyse o evet bu dediğimin hala arkasındayım soruyu çözmek için böyle düşünmek yeterli.Ancak "soruda" müfredat ve mebden bağımsız olarak olabilecek hata var.İtiraz yapılır uygun görülürse akademsiyenler tarafından değerlendirilmeye alınır.
    Hocam ben bilim ve doğru bilginin tarafındayım eğer yazdıklarım hatalıysa son notlardaki açıklığa kavuşturalım.

• Low-profile L kullanıcısına yanıt
    müfredat ve mebden bağımsız olan yer neresi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.